URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când au venit liberalii la conducerea Oradiei, numai de dezbinare avem parte. Se face un pod nou peste Criș: de ce se face? Și dacă se face, de ce are doar o bandă pe sens? La ce ne trebuie drum expres când pe terenurile alea vegetația creștea liniștită încă de pe vremea lui Ladislau Întemeietorul? Iar se fac pasaje supra și subterane? E scandalos cum se intervine la renovarea parcurilor, nu era mai bine înainte?!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
23 Iunie 2019, 21:37

Ce scumpă e vacanţa mare! Luna iulie va aduce preţuri cu 20% mai mari pe litoral

Ce scumpă e vacanţa mare! Luna iulie va aduce preţuri cu 20% mai mari pe litoral foto: rador.ro
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Luna iulie va aduce, odată cu intrarea în sezonul estival, preţuri cu până la 20% mai mari. Excepţie vor face doar sejururile contractate prin agenţiile de turism, negociate încă din toamna anului trecut, care vor rămâne neschimbate.

Mai mulţi turişti, tarife mai mari!

Potrivit Mediafax primii afectaţi de aceste scumpiri vor fi turiştii care au hotărât să meargă la mare fără să îşi facă o rezervare din timp.

"Este vorba strict de preţul de la recepţie, pe care fiecare agent economic îl poate schimba după cum doreşte, în funcţie de diverşi factori, cum ar fi cererea din partea turiştilor sau situaţia meteorologică", au declarat reprezentanţi ai Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR).

Specialiştii în turism cred însă că numărul locurilor de cazare afectate de scumpiri va fi însă unul mic. "Marea majoritatea a hotelierilor a vândut deja camerele. Cred că, pentru iulie, vorbim de un procent de ocupare de 100 la sută, pe litoral", au declarat aceştia.

Dragoş Răducan, prim-vicepreşedintele FPTR a spus că deşi se plâng de preţurile mari românii preferă să meargă la mare doar în sezonul estival.

"Toată lumea vrea să vină în iulie şi august, când sunt preţurile foarte mari. De ce sunt preţurile foarte mari? Pentru că toată lumea vrea să vină atunci. Dacă cineva ar vrea să vină în iunie, preţurile sunt foarte mici, aproape la nivel de costuri. Dar ei nu vin acum când hotelurile sunt jumătate goale", a spus Răducan.

Între 80 şi 1.300 lei pe noapte

Pentru exemplificare, începând din 1 iulie cele mai mari tarife de cazare vor fi practicate în Mamaia, iar cele mai mici la Saturn.

Preţul unei camere de patru sau cinci stele va porni în Mamaia de la 1.000 lei pe noapte pentru a ajunge la 1.200 – 1.300 lei pe noapte în funcţie de ofertă.

Cazarea la un hotel de două stele va costa între 150 şi 200 lei pe noapte iar la unul de trei stele între 250 şi 350 lei pe noapte.

Tariful pentru o cameră de două stele în Eforie va fi cuprins între 120 şi 180 lei pe noapte în timp ce preţurile pentru un hotel sau o pensiune în Costineşti, Vama Veche şi 2 Mai vor fi undeva între 80 şi 100 lei pe noapte.

În plus, pentru perioada de vârf de sezon este de aşteptat ca, pe fondul cererii mari, hotelierii să mai aplice o majorare de 15 – 20% la tarifele de cazare.

Tot de la 1 iunie vor creşte şi preţurile la mâncare şi băutură precum şi tarifele pentru închirierea de ambarcaţiuni sau alte servicii.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Comparatie
7 nopti 3 stele eforie all inclusive, avion si transfer 1300€. 7 nopti in Egipt, Turcia, cu avion si transfer intre 1500 si 2000€. Ultra all inclusive. Diferentele de servicii le las la "altitudinea" fiecaruia, dar un mic detaliu: difera enorm de la curățenie la varietatea mancarii, la servicii si amabilitate. Aaa, si nu mai ai avion din oradea la constanta.
Postat 24 Iunie 2019, 06:31 de poiu
20% nu e mult...
...e acoperita de cresterea economica a romaniei,a bugetarilor si a voucherelor de vacanta
Postat 23 Iunie 2019, 22:48 de excalibur
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON