URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
10 Ianuarie 2018, 13:52

Carmen Dan, umilită: Premierul Tudose nu îl demite pe şeful Poliţiei

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Ministrul de Interne Carmen Dan a suferit o înfrângere umilitoare. Premierul Mihai Tudose a refuzat demiterea şefului Poliţiei Române, anunţând că i-a solicitat chestorului Bogdan Despescu să prezinte, în următoarea săptămână, un plan de măsuri.

Şeful Poliţiei Române, Bogdan Despescu, a ajuns, miercuri dimineaţă, la Guvern, unde a avut discuţii cu premierul, circa 45 de minute. Întâlnirea a avut loc în contextul în care ministrul de Interne, Carmen Dan, a cerut, marţi, demiterea acestuia. 

Mihai Tudose a declarat că i-a cerut lui Despescu ca într-o săptămână să îi prezinte un raport cu măsurile luate urmare a cazului agentului de Poliţie care a agresat sexual doi minori într-un lift. Mai mult decât atât, premierul a felicitat Poliţia, la începutul şedinţei de Guvern, pentru că l-a prins pe agresor în două zile, considerând aceasta o performanţă.

Pe de altă parte, presa a dezvăluit şi faptul că cel propus de ministrul de Interne ca șef interimar al Poliției Române, Cătălin Ioniță, a refuzat această funcție, semn că în Poliţie există o puternică opoziţie faţă de controlul politic pe care ministrul vrea să îl instaureze în sistem.

„Am avut o discuție cu domnul Bogdan Despescu, mi-a prezentat raportul, care a fost gata abia dimineaţa aceasta. Am înteles de pe surse că noua propunere și-a declinat intenția de a ocupa funcția, așa că l-am rugat pe domnul Despescu ca, într-o săptămână, să-mi ofere soluțiile lui și concluziile legate de cazul agentului de Poliţie care a agresat sexual doi minori într-un lift”, a declarat Mihai Tudose la începutul ședinței de Guvern.

După cum se ştie, Carmen Dan a anunţat, marţi, că a transmis premierului solicitarea de a îl demite pe şeful Poliţiei Române, Bogdan Despescu. Cauza- explicaţiile lacunare privind menţinerea în sistem a poliţistului suspectat de pedofilie. În locul chestorului Bogdan Despescu ar fi urmat să fie împuternicit Cătălin Ioniţă, actualul şef al Direcţiei Generale Anticorupţie.

"Am constatat că niciun şef al acestui agent nu a înţeles să îşi asume vreo responsabilitate şi că acesta a fost menţinut în Poliţie. Am aflat că testările nu sunt relevante şi se impune modifcarea bateriilor. Atâţia ani cu “lasă că merge şi aşa” au făcut să fie în sistem oameni care au devieri comportamentale", a spus ministrul de Interne.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
Draga Florin
Imi pare rau, dar nu pot "cumpara" explicatiile tale. In opinia mea se cam bat cap in cap. Daca Ionita nu stia ca va fi numit, cum mai se poate spune ca a fost o numire politica? In opinia mea, o numire politica inseamna ca cel care va fi numit, este omul partidului care il numeste, are o intelegere cu partidul respectiv, chiar daca nu e membru al acelui partid si pe cale de consecinta logica stie ca va fi numit. Mai mult, omul a semnat si un acord, de fata cu martori, ca este de acord cu numirea. Deci daca omul nu a stiut ca va fi numit, nu este vorba despre o numire politica si refuzul sau este un protest in van si absurd, iar daca a stiut, e o numire politica (fireasca de altfel, in opinia mea) si e de "noaptea mintii" ca a protestat unei numiri de care stia si aspra careia si-a dat acordul! Cat despre faptul ca Tudose i-a cerut sefului politiei sa se "ancheteze" singur si sa-i prezinte un raport, chiar nu cred ca isi au rost nici un fel de comentarii!
Postat 12 Ianuarie 2018, 11:50 de User anonimizat
politizare
Intre timp au aparut mai multe detalii din culisele mutarilor de la sefia Politiei. Din ce se vede, totul este, de fapt, politizat si capata aspectele unei rafuieli interne din PSD, in care bietii chestori au ajuns simple piese de sah. O reactie a sistemului la aceasta poltizare exista, se simte, cum se simte insa si un pagubos spirit de casta in numele caruia se fac musamalizari monstruoase. Trist, dar adevarat.
Postat 12 Ianuarie 2018, 11:53 de Florin Ciucas
Poate imi explica autorul articolului
urmatoarea afirmatie:"Pe de altă parte, presa a dezvăluit şi faptul că cel propus de ministrul de Interne ca șef interimar al Poliției Române, Cătălin Ioniță, a refuzat această funcție, semn că în Poliţie există o puternică opoziţie faţă de controlul politic pe care ministrul vrea să îl instaureze în sistem." Am cateva intrebari: 1. Actualul sef al politiei, nu a fost numit politic? 2. Adica vreti sa spuneti, ca cel numit de PSD, a refuzat numirea pentru ca in Politie exista o puternica opozitie fata de controlul politic? E de noaptea mintii! Cum ati ajuns la aceasta cocluzie? 3. Actualul sef al Politiei, care era pe functie si cand pedofilul a comis violul pentru care n-a fost cercetat (cica "e multe dosare" si "e putini" procurori) trebuie sau nu demis? Astept raspunsuri ca sa ma dumiresc si eu, altfel nu pot decat sa trag concluzia ca articolul e pura propaganda.
Postat 11 Ianuarie 2018, 10:46 de User anonimizat
RE: Poate imi explica autorul articolului
Referirea la controlul politic nu viza doar numirea sefului Politiei, ci si cererea ministrului ca seful serviciului Omoruri sa faca un pas inapoi, numai pentru ca nu i-a convenit doamnei declaratiile respectivului. Faptul ca Ionita a refuzat numirea denota, dupa mine, un protest, fiindca nu cred ca s-a mai pomenit nicaieri ca un ministru sa anunte o numire nediscutata in prealabil cu impricinatul. De altfel, in sistem exista o puternica reactie de dezgust fata de conducerea Ministerului, lucru care a razbatut in public. Legat de demiterea sefului Politiei pentru problemele dintr-o ancheta, va pot spune parerea mea personala: nu cred ca poate fi facut responsabil seful institutiei, decat in masura in care stia ca acolo a avut loc o musamalizare sau o incalcare de procedura. Ramane sa vedem cum va suna raportul cerut de Tudose...
Postat 11 Ianuarie 2018, 17:32 de Florin Ciucas
se-ncoarda Tudose la subalterni
Si apoi se grozaveste acasa la nevasta si copii. Infinit mai slab decat Grindeanu.
Postat 10 Ianuarie 2018, 20:52 de cantacucu
of, of,of.......
Mă ăştia îs nebuni, ăştia nu sunt oameni de stat sunt nişte fripturişti, un ex este şi nefericitul ăla de PONTA care nu vrea să înţeleagă că el a fost mazilit nu de Dragnea, ci de uneltele celor doi ( băsescu şi GEACA ROŞIE )care au fost puşi acolo să calce în picioare demnitatea poporului român. PONTA a fost mazilit de slugile celor doi, Simona Tănăsescu, Marian Popescu şi un jalnic ministru al educaţiei al cărui nume nu-l mai pronunţ,chipurile pt plagiat. Interesant că acuma s-a incheiat cu plagiatele! Mă TUDOSE şi tu eşti de acelaşi rang cu cei doi? Mă TUDOSE dacă datorită vouă românii vor ajunge iar robi în ARDEALUL lor veţi fi blestemaţi în veci. Schimbi pe ROVANA PLUMB şi pe ceilalţi numai ca să nu meargă bine lucrurile. ROVANA , OLGUŢA oricare ar putea şi candida la preşedenţie, finind femei capabile .
Postat 10 Ianuarie 2018, 17:54 de Iancu_Remus
De unde...
a gasit Dragnea inca un dobitoc sa-l puna in fruntea guvernului? Daca dadea afara jumatate din politie inca nu era putin fata de cata coruptie, incompetenta si prostie este acolo.
Postat 10 Ianuarie 2018, 17:51 de ionel82
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON