URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
03 Iunie 2019, 12:41

"Carmen Dan, demisia!": Mai mulți polițiști, între care și cunoscutul Marian Godină, cer demisia ministrului de Interne după uciderea colegului lor din Timiș

'Carmen Dan, demisia!': Mai mulți polițiști, între care și cunoscutul Marian Godină, cer demisia ministrului de Interne după uciderea colegului lor din Timiș (sursa foto: evz.ro)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Uciderea polițistului din Timiș de către un urmărit internațional a provocat un val de reacții în rândul colegilor săi. Președintele Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC), Dumitru Coarnă, a cerut demisia ministrului de Interne, Carmen Dan, acuzând că Poliția este subfinanțată.

Cunoscutul polițist Marian Godină a scris și el, duminică, pe site-ul său un text intitulat ”Demisia” și adresat ministrului.

Pistolul infractorului, mai performant

Potrivit hotnews.ro, Dumitru Coarnă a declarat că acesta este al patrulea poliţist care îşi pierde viaţa în mandatul lui Carmen Dan.

"Am trecut foarte uşor peste cazul Păun Ion de la Târgovişte. În ianuarie 2019, deci în acest an, criminalistul vine de la faţa locului, după o noapte de cercetare, ajunge la birou pentru că nu i s-a aplicat liberul de drept pentru refacerea capacităţii de muncă, accident vascular cerebral, moare, iar Ministerul de Interne nici măcar nu a avut bunul-simţ ca familia să primească acele despăgubiri pe care legea le prevede, e vorba de 20.000 de euro pentru familie, dar asta nu mai contează", a spus acesta, luni, la sediul MAI, potrivit sursei citate.

Întrebat ce dotări avea poliţistul ucis din Timiş, Coarnă a precizat că acesta avea un model Carpaţi model '74 spre deosebire de infractorul pe care îl urmărea, care avea un pistol Glock, mult mai modern.

Un pistol Glock are o capacitate de încărcare triplă faţă de pistolul Carpaţi şi are şi o cadenţă de 40 de lovituri pe minut, aproape dublă făţă de Carpaţi ’74.

"Acel Carpați numai pistol nu e"

Cunoscutul poliţist braşovean, Mihai Godină, a scris şi el pe site-ul personal un text intitulat "Demisia" adresat tot ministrului Camen Dan, potrivit adevărul.ro.

Godină îi reproşează ministrei de Interne că n-a făcut niciun demers pentru dotarea la standarde moderne a armamentului poliţiştilor din stradă, care folosesc arme învechite de pe vremea când poliţia nu era nevoită să acţioneze.

"Cam ce caută pe stradă, în anul 2019, un poliţist îmbrăcat în pantaloni de stofă, cămaşă, încălţat cu pantofi şi purtând la brâu un pistol din anii ’70? Ăstea sunt rămăşiţe ale fostului regim, atunci când miliţianul nu era nevoit vreodată să alerge după careva şi nimeni nu îi riposta. Cu toată pregătirea lui, un astfel de poliţist nu are nicio şansă în faţa unui infractor înarmat. Acel Carpaţi numai pistol nu e. Într-o situaţie limită, până îl scoţi din tocul acela de piele ca o poşetuţă, până îl încarci, asta dacă ai norocul să nu se blocheze, eşti hăcuit de mult. Ba mai mult, odată cu cartuş pe ţeavă, pistolul ăla nu-l mai poţi introduce în toc, pentru că în momentul asigurării ai toate şansele să declanşezi foc. V-o fi spus cineva lucrurile astea sau eraţi ocupată să stabiliţi valoarea unei rude de parizer şi pe cea a unui om?", a scris Godină pe site cu referire la video-ul distribuit de Carmen Dan pe Facebook, în care un paramedic lovea cu parizerul un pacient întins pe targă. Aceasta a scris că valoarea paramedicului „nu depășește prețul unui baton de parizer”, iar Godină a replicat că ea nu este în măsură să facă astfel de afirmații atât timp cât greșelile sale gramaticale sunt la ordinea zilei. 

Tot el a mai precizat că pentru siguranţa sa are un toc de pistol performant, pe care şi l-a cumpărat din banii săi. "Vi se pare normal că nu am primit de la Poliţie un toc de pistol şi că a trebuit să îmi cumpăr unul? Vă asigur că a costat mult mai mult decât un baton de parizer", mai reclamat acesta.

Duminică, Cristian Amariei, un poliţist în vârstă de 43 ani, de la Postul de Poliţie Recaş, a fost împuşcat mortal, în misiune, de un fugar, Marcel Ionel Lepa, din oraşul Lugoj, dat în urmărire internaţională pentru tâlhărie.

Până la ora transmiterii acestei știri, infractorul nu fusese prins de poliţişti.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON