URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
18 Februarie 2018, 08:30

Canada ar putea reintroduce vizele pentru români, deoarece înregistrează tot mai multe cereri de azil

Canada ar putea reintroduce vizele pentru români, deoarece înregistrează tot mai multe cereri de azil sursa foto: www.eta-canada-visa.com
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Tot mai mulţi români cer azil autorităţilor canadiene. După ce această ţară a eliminat, în decembrie, vizele pentru români, măsura ar putea fi revocată, tocmai din pricina solicitărilor numeroase.

Mai precis, scrie presa canadiană, citată de adevarul.ro, 232 de români au formulat cereri de azil din 1 decembrie 2017 până acum. Spre comparaţie, pe tot parcursul anului 2016, numai 120 de români au cerut azil în Canada.

Nu se întâmplă la fel cu bulgarii, care la rândul lor nu mai au nevoie de viză pentru Canada, tot din 1 decembrie. 

Pentru că această situaţie îi îngrijorează pe oficialii canadieni, a avut loc o întâlnire între reprezentanţi ai guvernului şi ambasadorul român în Canada.

Deocamdată, oficialilor canadieni nu le este clar dacă este vorba despre "o tendinţă care va continua" sau despre o situaţie "temporară, ca urmare a ridicării rapide a vizelor", după cum a explicat Paul MacKinnon, responsabil pentru politici strategice în cadrul guvernului canadian. Totuşi, a completat el, dacă solicitările de azil vor ajunge la un anumit nivel într-o perioadă de 12 luni, există posibilitatea reintroducerii vizelor. MacKinnon nu a precizat care este nivelul respectiv. 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
Poiu
Ai dreptate. Ale noastre neamuri pleaca pt social, nu pt azil. În San Francisco am văzut o femei cu fusta FLORATA si cersea in Română ( dei un leu domnu, dei 2 lei) , am bagat-o la masa pe Românește , si a zis ca ce am cu ea.
Postat 18 Februarie 2018, 23:05 de Sandu1201
@Sandu
Ai dreptate. Noi ăștia cinstiți nu avem probleme la vama, aia colorați au. Iar viza de Canada mie mi-a venit in 4 zile fara nici o problema. Deci 5 ani pot merge oricând. Viza de state și de China la fel. Deci ce ne plângem atâta? Au canadieni iranienii lor, că țiganii la noi, doar că au bani și cumpără tot ce pot fi revand la suprapreț când piața imobiliară da de criza. Deci unde sa aibă românii loc acolo, mai ales asistatii sociali. Că aia cu o meserie și seriozitate nu cer azil, nu?
Postat 18 Februarie 2018, 19:13 de poiu
Bihoreanoradean
Nu am buletin, am carte de identitate, si nu mai e trecuta nici o dungă. Dar imi PLACE DUNGA.
Postat 18 Februarie 2018, 15:35 de Sandu1201
@ sandu
Ai dreptate, oameni ca tine fac parte din "problema". Stau să mă întreb dacă nu ai cumva și o dunga roșie in buletin :)
Postat 18 Februarie 2018, 15:26 de User anonimizat
Da
Eu nu sunt de acord nici sa intram in schengen. Noi avem o problema in interior ce trebuie rezolvată, apoi tiganii si prostii nu trebuie lăsați să sa treaca granița.
Postat 18 Februarie 2018, 12:00 de Sandu1201
Nu romani
Dragnestateni, satui de atata * mancat aici. Nu ca acolo își permit lapte și miere da e laptele și pâinea lor
Postat 18 Februarie 2018, 09:22 de poiu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON