URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
15 Februarie 2013, 14:55

Blaga îi dă replica lui Băsescu: Actuala conducere a PDL l-a salvat de la suspendare

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Bihoreanul Vasile Blaga a replicat dur preşedintelui Traian Băsescu, după ce acesta l-a acuzat că a distrus PDL şi că l-a transformat într-un FSN. Liderul democrat-liberal i-a amintit că actuala conducere a partidului "l-a salvat" la referendumul din vara anului trecut.

"Partidul ăsta cu conducerea asta este cel care a salvat democraţia în România în vară şi inclusiv pe domnia sa, pentru că domnia sa a fost de partea dreaptă şi noi de partea sa", a spus Vasile Blaga, amintind că, la mitingurile pentru referendumul din 29 iulie 2012, pe scenă nu a urcat niciodată Elena Udrea, care probabil nici nu se afla în oraşele respective la acel moment.

"PDL de acum e PDL din vară care a apărat statul de drept şi pe domnul preşedinte", a spus Blaga.

Liderul PDL s-a declarat deranjat de "neadevărurile" spuse de Băsescu, apreciind că şeful statului "se pricepe la reevaluări".

Întrebat ce părere are despre criticile lui Băsescu la adresa sa, Blaga a răspuns: "Văd că dintr-odată sunt foarte buni Ponta şi Dragnea, parcă erau duşmanii naţiunii, ai statului de drept. Domnul preşedinte i-a reevaluat, la reevaluări se pricepe foarte bine. L-a reevaluat şi pe domnul Oprea până a căzut guvernul Ungureanu", a spus Blaga, cu trimitere la Gabriel Oprea.

Referindu-se la susţinerea pe care Băsescu i-a acordat-o lui Emil Boc în 2011, Vasile Blaga s-a arătat deranjat că şeful statului intervine, pentru a doua oară, în competiţia internă din partid.

"Iată ca domnul preşedinte Traian Băsescu pentru a doua oară intervine într-o competiţie internă în partid, care nici măcar nu e declanşată", a spus Blaga.
"Domnul preşedinte o susţine pe doamna Udrea, ştiu 22 de milioane de români", a spus Blaga cu ironie.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi seară, că PDL seamănă acum în interior cu FSN şi nu îl mai poate ajuta în îndeplinirea obiectivelor sale, precizând că se uită la ce se întâmplă, dar nu îi vine să creadă ce vede.

De asemenea, preşedintele Traian Băsescu a criticat conducerea actuală a PDL şi pe liderul Vasile Blaga pentru îndepărtarea echipei luiEmil Boc din fruntea partidului după alegerile locale din iunie 2012, dar şi pentru rezultatele proaste obţinute la alegerile parlamentare din decembrie.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
10 Comentarii
pacat
Pacat ca te ai dezumanizat defapt nu maninci cu 2 guri vino acasa daca nu esti dorit icistigi mult mai mult nu te baca in laturi ca te maninca porcii. Te sustinem
Postat 18 Februarie 2013, 01:30 de g&g
Ţeapă bună pentru mintea românilor !?!
Aranjamentul e clar !?! Aşa se scapă şi Băsescu de amantă, că oricum nu-i mai făcea faţă, iar Blaga va fi în continuare la dispoziţie, credincios precum catârul care e bătut, dar rămîne muncitor dator la stăpân. E metoda de întoarcere a lui Băsescu la matcă, stăpânind mai uşor două tabere aşa-zis adverse, decât să se confrunte cu o singură gaşcă, unită şi flămândă ca haita unor lupi alungaţi de la vatra satului.
Postat 16 Februarie 2013, 19:10 de Carp III
Lasa-i pe altii!
SPUNE Blaga, CE AI FACUT VREODATA PENTRU BIHOR? Ca te-ai dus cu voturile noastre in Parlament! N-ai facut si nu vei face nimic pentru noi! Doar pentru tine si fagmilia ta.Mai da-te la o parte si lasa pe altii.Sunt tineri in PDL Oradea capabili si inteligenti de 100 de ori mai cu omenie decat tine ..lasa-i pe ei si ai-ti grija de ce-ai acumulat de pe vremea cand erai vamuitor sef si pan amu.Ori nu-ti ajunge? Mai vrei?
Postat 16 Februarie 2013, 12:58 de PDL
delok :))))
a nu preveni ceva ce se numeste OSTACOL inseamna SINUCIDERE, nu ma impresioneaza un SINUCIGAS :))) bye, bye consumi mai mult decat PRODUCI !!! rebuturile trebuiesc reciclate fara JENA , respectul este transpus in reciclare, nu poti sa fi o viata tot la fel, CORECT ! sa te retargi ca un diplomat reprezinta intelepciune in rest SINUCIDERE nu LUPTA .
Postat 16 Februarie 2013, 11:15 de bye, bye ,bye
CU BOUL cari dar nu te duce si acasa precum calul :)))
cele mai mari sanse pentru un BARBAT sunt sustinerea 100% a genului FEMININ , in rest apa de ploaie la CANAL :)))))) banii iti dau un VIS dar nu te ajuta sa fi un IDEAL in viata SOCIALA :))))) SEXYY SI INTELIGENT mascota PDL va fi SUCCESUL GARANTAT :)))) cel mai puternic HORMON SOCIAL este DOPAMINA nu OXITOCINA care da nastere la OAMENI FALSI , ipocriti.
Postat 16 Februarie 2013, 10:33 de ha,ha, ha, ha, ha
CU BOUL cari dar nu te duce si acasa precum calul :)))
de ce HOTARATI? de ce nu AMETITI de infrangere isi LING RANILE :))) deschise de 8 ani in GUVERN !!!! in agonie PDL sustine INFRANGEREA :)))) in loc sa PROMOVEZE un TANAR abil si VICLEAN mai bun ca BASESCU hranesc DUREREA, fara tactica si strategie in orice ORGANIZATIE regresezi !!EU pentru BLAGA nu ma duc nici macar sa ridic un pahar cu apa pentru EL :))) CA OM nu POLITICIAN , ha, ha, ha, ha, ha imi pare rau de PACALITI care l au sustinut, BANUL e zero daca esti pacalit !!ANTURAJUL este factorul principal care determina SOARTA , DESTINUL CUIVA:)). FUGITI de omul fara CARACTER, OMUL FALS .
Postat 16 Februarie 2013, 10:26 de ha,ha, ha, ha, ha
Buldoporcu
Hai Base, da cu buldoporcu de cotetz, prea pute a petrol si gaze! La bulau cu el si cu gasca lui de petrolisti.
Postat 15 Februarie 2013, 19:13 de Petrol si gaze
diplome luate pe bani !
ce a facut PDL cu parasute ca ADELINA si UDREA ce ati PROMOVAT in SOCIETATEA civila, ADULTERUL !!! stiu 22 milioane de cetateni de ce o sustine TRAIAN BASESCU pe UDREA cu banii nostri BUBLICI, cate calatorii s au decontata pe banii nostri, cata CURVIE se traieste in PDL :))) nu va mirati de mizeria si de cum PUUUUUT tocmai ca sa i OCOLITI, caracter de derbedei au PDL.NE place sa mintim, sa inselam si sa facem BISNITARIE cu FONDURI europene !
Postat 15 Februarie 2013, 18:21 de JURISTELE false !
Pe aratura
Vasile Blaga face 8-uri (fara eforturi) ,de multa vreme,fix pe aratura.Realitatea-i ca-n ultimii 9 ani PDL fara Traian Basescu n-ar fi existat la vreo guvernare,cetatenii cu drept de vot l-au mentinut pe Presedinte in functie.Faptul ca Basescu e nevoit sa \"coabiteze\" cu oameni pe care ii dispretuieste e o urmare logica a rezultatelor catastrofale pe care le-a inregistrat PDL la alegerile locale si cele generale...Stofa de politician a lui Vasile Blaga e mancata de molii,iar treaba asta se petrece tocmai cand se lamenteaza precum un tanar inginer sovietic ce da vina pe stihiile naturii-dupa ce i s-a-nhait \"constructia\".Omul a ratat multe ocazii de retragere onorabila si, preferand sa supraliciteze, risca sa devina ridicol.De multa vreme s-a observat ca-i menajat de catre adversarii politici,ceea ce are putine variante de explicatii.Anturajul preferat fiindu-i Frunzaverde,Petru Filip,Lazar Carjan,Ioan Rus si altii deopotriva-e un mic campion al intereselor/afacerilor transpartinice...Ceva mai discret decat altii,dar nu suficient de discret.
Postat 15 Februarie 2013, 17:56 de gyorgy tozser
BUNA
DE CE NU SCRIETI DE BLAGA, PENTRU CE A CANDIDAT IN TIMIS? ...APROPOS...MAI MULTE A FACUT BLONDA IN ZONA ASTA CA EL...VEZI PARTIA VARTOP....RUSINE SA VA FIE SI VOUA SI LUI!!!
Postat 15 Februarie 2013, 17:26 de AMETIT
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON