URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
04 Iunie 2019, 09:00

Bărbatul care l-a omorât pe poliţistul din Timiş a fost capturat de trupele speciale. A urinat în pantaloni când a văzut mascaţii (FOTO / VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Ionel Marcel Lepa, bărbatul care l-a împuşcat mortal pe poliţistul din Timiş, a fost prins, marţi dimineaţa, în jurul orei 5, de o echipă de flagrant a Biroului de operaţiuni speciale şi o echipă SIAS, la aproximativ 7 kilometri de locul crimei, în casa bunicii unui prieten de-al său, din localitatea Remetea Mare (jud. Timiş).

Surse din anchetă au dezvăluit pentru Adevărul.ro că, la sosirea mascaţilor, criminalul a urinat pe el. 

Potrivit poliţiştilor, bărbatul era rănit, iar rănile i se agravaseră. Poliţiştii au mai verificat casa respectivă luni şi au găsit urme suspecte de sânge. 

Lepa avea asupra lui un pistol, mai multe gloanţe, două chei, un stick de memorie, un micro-SD şi o folie de pastile, scrie digi24.ro. Imagini cu momentul capturării au fost făcute publice.

"În urma activităţilor informativ operative desfăşurate de poliţişti, bărbatul care l-a ucis pe poliţistul din judeţul Timis a fost depistat, în această dimineaţă, pe raza localităţii Remetea Mare, din judeţul Timiş. Acesta prezintă plăgi prin împuşcare, care datează cel mai probabil de duminică, motiv pentru care s-a solicitat intervenţia ambulanţei. La momentul localizării şi prinderii acestuia, poliţiştii nu au făcut uz de armamentul din dotare. În cauză este întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat, în cadrul căruia procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş efectuează cercetări", au transmis reprezentanţii IPJ Timiş.

Duminică, bărbatul l-a împuşcat mortal pe poliţistul Cristian Amariei, de la postul de poliţie din oraşul Recaş. Acesta fusese mobilizat împreună cu un coleg să-l prindă pe Lepa, infractor urmărit internaţional.

Cei doi au plecat împreună cu alţi doi poliţişti de la Investigaţii Criminale în satul Izvin, la aproximativ 5 kilometri de Recaş, unde aveau informaţii că Marcel Lepa se ascundea într-o casă. Fugarul a sărit pe o fereastră în faţa agentului Amariei, pe care l-a împuşcat de la mică distanţă cu două gloanţe: unul în zona sternului şi al doilea la baza gâtului, în trahee, scrie Adevărul.ro. Un alt poliţist a fost rănit la picior.  

Lepa a fugit apoi cu unul dintre poliţiştii de la Investigaţii Criminale pe urmele lui, care ar fi tras asupra ucigaşului peste 30 de cartuşe. După câteva sute de metri, Lepa a pătruns într-o curte şi i-a ameninţat pe proprietari cu pistolul în schimbul cheilor autoturismului. A pornit cu maşina, dar a intrat după câţiva metri într-un şanţ. Deşi poliţistul care-l urmărea a reuşit să-l rănească la umăr, Lepa a reuşit din nou să se facă nevăzut, fugind peste un câmp şi intrând apoi într-un pâlc de pădure. 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Gresit...
Ala nu s a pișat pe el când a văzut mascați!!! Ala s a pișat dupa ce a dat mana cu mascați!!! D-na ministru Carmen Dan poliția ar folosi pistoale noi si veste antiglont nu vibratoare ca dumneavoastră. Asa ca daca acasă va satisface un vibrator pe strada nu cred ca va mai descurcati cu el ...maine in loc de masini i vedem pe polițiști pe măgari călare daca mai stati mult in guvern.
Postat 04 Iunie 2019, 15:45 de Adrian_Preda
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON