URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
23 Iunie 2017, 19:34

Avertisment îngrijorător pentru omenire: valurile de căldură vor creşte în număr şi intensitate şi nu putem face nimic să le oprim!

Avertisment îngrijorător pentru omenire: valurile de căldură vor creşte în număr şi intensitate şi nu putem face nimic să le oprim! sursa foto: Mediafax.ro
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Avertisment îngrijorător din partea experţilor. Un studiu publicat în Nature Climate Change susţine că trei sferturi din populaţia globală va fi expusă la valuri de căldură mortale până în anul 2100, în cazul în care emisiile de dioxid de carbon vor continua să crească în ritmul actual, anunţă site-ul descopera.ro. Mai mult, chiar şi în condiţiile în care ţările reuşesc să reducă emisiile de dioxid de carbon din atmosferă, tot va rămâne aproape jumătate din populaţia globală afectată de valuri letale de căldură.

"Rămânem fără opţiuni pentru viitor. În cazul valurilor de căldură, opţiunile noastre sunt între cele rele şi cele îngrozitoare", arată cercetătorul care a condus studiul, Camilor Mora.

Potrivit descopera.ro, pentru acest studiu, echipa a trecut prin 30.000 de date relevante în publicaţiile de specialitate apărute în perioada 1980 – 2014, şi care descriu inclusiv evenimente recente precum valul de căldură din Europa din 2003, care a curmat 70.000 de vieţi, şi valul de căldură din Moscova responsabil pentru 10.000 de morţi.

În total, cercetătorii au analizat 783 de valuri de căldură care au afectat 164 de oraşe şi 36 de ţări, aceştia având în vedere pragurile de temperatură şi umiditate pe care valurile trebuie să le depăşească pentru a deveni mortale.

Descopera.ro menționează că în prezent, aproximativ 30% din populaţia lumii este expusă la valuri de căldură conform pragurilor determinate de cercetători. Aceste praguri variază în funcţie de loc şi depinde de modul în care temperatura se combină cu umiditatea, dar şi cu alţi factori, precum viteza vântului.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Terminați.. vă rog
Scenariile astea apocaliptice sunt avansate de cel puțin 50 de ani de către idioții de știință - firește, nu s-a întâmplat nimic și nici nu va fi cum prezic ei. De scandalul Climategate ați auzit ? Căutați puțin, nu veți regreta. Niște hackeri au dezvălui emailurile prin care "savanții" lui pește prăjit, se tocmeau cum să mai mintă lumea. Bucurați-vă că e soare, cald și bine. Și faceți și o baie în Criș.
Postat 23 Iunie 2017, 20:54 de Oarecine
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON