URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
20 Decembrie 2017, 07:33

Au luat-o razna: Liderii PSD explică modificările la codul penal folosind crima de la metrou

Au luat-o razna: Liderii PSD explică modificările la codul penal folosind crima de la metrou captură adevarul.ro
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Explicaţie revoltătoare, oferită de PSD în privinţa modificării Codului Penal. Într-un clip postat de viceprimarul Craiovei, Adrian Cosman, și distribuit de ministrul Muncii Lia Olguţa Vasilescu şi de PSD Craiova se arată că, prin folosirea imaginilor captate de camerele de filmat, "poliţia incompetentă" vrea doar să caute ţapi ispăşitori şi nu adevăraţii făptuitori! 

"La metrou are loc o crimă. Se poate întâmpla să fii şi tu prin preajmă. Şi se poate întâmpla ca poliţia incompetentă să nu-l identifice pe ucigaş şi să caute un ţap ispăşitor. Iar tu ai putea fi acel ţap ispăşitor. Poliţia ar spune că tu eşti înregistrat pe camerele de luat vederi deşi nu se vede foarte clar. Asta ţi poate întâmpla acum, chiar ţie! Dar dacă se modifică legea, iar Directiva Europeană intră în vigoare, atunci tu vei avea dreptul să ceri expertizarea probei video. Legea poate fi de partea ta! Nu de partea poliţiei sau a procurorilor incompetenţi. Parlamentul trebuie să modifice legile justiţiei în folosul oamenilor. Gata cu ţapii ispăşitori", se arată în textul prin care PSD susţine modificările la Codul Penal. 

Postarea, care a fost distribuită de mai mulţi membri PSD, a stârnit revolta românilor în mediul online, fiind ştearsă ulterior de pe Facebook.

"Inca o manipulare ieftina si JENANTA a celor care vor sa puna pumnul in gura justitiei si a politistilor. In acest fel de tot rasul se incearca discreditarea celor care aplica legea. Nu, domnilor! Nu politistii sunt incompetenti, dvs. sunteti! Cei care legiferati infractionalitatea, nu noi", a fost mesajul cu care a fost postat videoclipul pe pagina Facebook Politistii au umor.

Site-ul adevarul.ro aminteşte că reprezentanţii coaliţiei PSD-ALDE vor să modifice Codul Penal, astfel încât imaginile video să nu mai poată fi probe la dosar. 

"Fără camere nu am fi putut să dăm imagini publicului cu criminala de la metrou. Nu am fi putut să ne dăm seama clar ce s-a întâmplat acolo. Nu am fi putut să ne dăm seama de traseul autoarei şi nu am fi putut să constituim probatoriul din dosar. În plus, colegii mei  care au depistat-o au avut o fotografie. De pe camere am avut fotografia. Camere video au făcut diferenţa şi au fost esenţiale. Ele sunt esenţiale în orice ţară civilizată. O cameră video e obiectivă", a explicat comisarul-şef Radu Gavriş, şeful Serviciului Omoruri al Poliţiei Capitalei, legat de cât de periculoase sunt, pentru siguranţa populaţiei, noile prevederi.

De altfel, pentru faptul că şi-a făcut publice opiniile, Gavriş s-a trezit criticat de ministrul de Interne PSD Carmen Dan. Este obligaţia şefilor poliţiei române să verifice dacă avea permisiunea de a da interviu, a declarat ea, adăugând că opinia comisarului nu reflectă poziţia ministerului de interne.

"Nu, nu se face o anchetă. Este un polițist care și-a exprimat un punct de vedere, repet, nu i-am dat eu acel mandat. Eu cred că rigorile acestei funcții impun o anumită reținere. Cred că polițiștii trebuie să se țină departe de sfera politică și din punctul meu de vedere atât timp cât și-a expus public o părere personală, fiind cunoscut ca un bun profesionist, ca un bun specialist, și-a adus singur un deserviciu", a declarat marţi Carmen Dan.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
24 Comentarii
Tratamentul...
..nu UITA tratamentul TDS!Omule esti cronic ...grije PROSTIA UCIDE!
Postat 21 Decembrie 2017, 14:38 de grigore
Tds
Traiesti intr-un stat Paralel . Esti PARALEL cu viata , treci prin ea ca trenul prin gara DEJ. Apropo de metrou , daca ar face Bolojan lipeala cu sanmartin si Osorhei, o bage metroul .
Postat 21 Decembrie 2017, 11:03 de Sandu1201
cotofano
te-ai aprins? tds iti lezeaza demnitatea ta ceea ce mentioneaza comentatorii? acu vezi cum ne simtim noi aia care nu au votat cu doctrinarii tai din esde si alede. sper sa te enervezi asa tare incat sa nu mai elucubrezi nimic pe-aici. in rest iti doresc sarbatori linistite iar la anul sa te atinga cu ceva si doctrinatii tai minunati, poate poate iti schimbi si tu parerea. hai pa! du-te la colindat.
Postat 21 Decembrie 2017, 10:34 de User anonimizat
SUNT CALM
@Moderator: Nu am mai dat numele cartierului sau altceva de luni de zile! Dar azi esti înjurat aici, altul îți dă numele si altul indică unde locuiești! Moderatorul nu a intervenit singur! În fața metroului nu pot fi împins pentru că Oradea nu are așa ceva! Altceva se poate petrece! Așa că voi apela din nou la statul de drept!
Postat 21 Decembrie 2017, 07:10 de TDS
Tds
Mâine e joi si bugetarii se pregătesc de mini vacanta
Postat 21 Decembrie 2017, 00:47 de Sandu1201
!!!
Mâine dimineață!
Postat 20 Decembrie 2017, 23:58 de TDS
Tds
Apropo ai inceput procedura??
Postat 20 Decembrie 2017, 23:20 de Sandu1201
Tds
Hârtie roșie.
Postat 20 Decembrie 2017, 23:19 de Sandu1201
HARTIE DE UN ANUMIT FEL
Mai scapă-te mult!
Postat 20 Decembrie 2017, 22:23 de TDS
Da
Mai sunt si scapari
Postat 20 Decembrie 2017, 21:17 de Sandu1201
LIMBA NOASTRĂ-I O COMOARĂ...
PROSTEA o pricep! Jurate?????????
Postat 20 Decembrie 2017, 20:57 de TDS
Tds
Cum as spune eu " jurate PROSTEA "
Postat 20 Decembrie 2017, 20:49 de Sandu1201
NU SE MAI POATE
Mai mulți comentatori îmi dau numele și adresa! Reacție zero! Chiar dacă am rugat insistent să se intervină! Va urma reacția mea!
Postat 20 Decembrie 2017, 20:35 de TDS
RE: NU SE MAI POATE
TDS, nu s-a publicat nicio adresă, ci doar numele cartierului Europa, de care ne-ai povestit de nu ştiu câte ori. Calmează-te, nu folosi abuziv butonul de raportare!
Postat 21 Decembrie 2017, 00:59 de Moderator
S-A ÎNȚELES?
Spuneți-mi ORICE! Doar....nu injurati părinții, nu dați nume și adrese! Nu e greu!
Postat 20 Decembrie 2017, 18:55 de TDS
!!!
@sandu1201: Nu am dispărut, avusei nește probleme ( nu vă intereseaza ce) dar de maine imi intru in pâine! Recomandare: fii foarte atent ce și cum scrii! @suporter_oradean: valabil si pentru tine!
Postat 20 Decembrie 2017, 18:40 de TDS
Dati in urmarire.
Cred ca cei doi disparuti(T... si...666)s-au refugiat in munti dupa ce si-au luat stiti voi ce-me....
Postat 20 Decembrie 2017, 16:21 de Ducustrigacucu
Cum ar zice TDS
Bolojan e de vina si pt asta. De la dealul ciuperca se trage asta.
Postat 20 Decembrie 2017, 14:31 de Sandu1201
obsesia
ce ati vrea sa faca Tds la 60 ani ? viseaza la casa din cartierul Europa,pupa tabloul cu Mang si viseaza ca ii duce clatite lui Bolo la inchisoare.Cand ai halucinatii, ai multe vis....
Postat 20 Decembrie 2017, 14:14 de suporter_oradean
E tipic pt TDS
El acu se linge pe FLIT. Promoveaza valorile si se gândește la noul design pt afise
Postat 20 Decembrie 2017, 14:05 de Sandu1201
TDS......
unde esti TDS????? sustii treaba asta? abia astept sa ai nevoie de "incompetentii" astia de la politie.
Postat 20 Decembrie 2017, 12:36 de taz
Sss
Nu a ajuns din greșală in politica . A ajuns de la antena3 ca promoveaza valorile.
Postat 20 Decembrie 2017, 11:37 de Sandu1201
Miss prostie 2017
Femeia asta ajunsă dintr- o greșeală ministru munci face muci toată politia romana jignindui pe niște oameni uni dintre ei specialiști de cel mai înalt nivel cu muuult peste nivelul golguta facanduii incompetenți culmea nefericiri la celălalt fir adică șefa ministerului de interne se află tot dintr-o eroare zic eu o colega de partid de-a golgutei fosta secretă de scola de la Teleorman care în loc să ia apărarea polițiștilor jigniți de aceasta petarda răsuflată se face că plouă.
Postat 20 Decembrie 2017, 11:19 de sss
Golguta atacă din nou
Face ce face și de câte ori vrea poligloată noastră" cea cu tramvai " să facă pe deșteapta iar se face de cacao noroc că prostia nu doare că ai auzi- o toată ziua urlând cu prosti nu poți să te pui asta e ,pur și simplu nu poți. Adică polițiști care te vad pe cameră că ai împins femeia sub tren te ia te audiază și daca ești curat pleci acasă dacă nu la subsol in marea majoritate a cazurilor polițiști te salta doar dacă au suspiciuni rezonabile care în cele mai multe cazuri peste 95% se adeveresc sigur nu astai problema pentru ce fac ei altul este scopul dar ne având justificări recurg la tot felul de mizerii încercând să păcălească oameni ei sunt conștienți de ce vor să facă dar că sa para plauzibili vin cu tot felul de mizerii încercând să ascundă adevăratul scop acela de a încalecă justiția să o poată controla in scopul albiri celor cu probleme de toate felurile de la delapidare fraudare incompatibilitati trafic de influență etc asta e adevăratul scop restul e manipulare .Fosta manechina Miss bănie e prosti rău că dovada că a șters rapid animația după ce și-a a dat seama că na ținut gogoașa poate dată viitoare o să ai mai multe succesuri vorba altei nulități din politica dâmbovițeană și nu numai .
Postat 20 Decembrie 2017, 10:45 de sss
Vai vai vai
TSD, nici acu nu ți-e rusine de partidul tau iubit
Postat 20 Decembrie 2017, 10:36 de Sandu1201
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON