URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când au venit liberalii la conducerea Oradiei, numai de dezbinare avem parte. Se face un pod nou peste Criș: de ce se face? Și dacă se face, de ce are doar o bandă pe sens? La ce ne trebuie drum expres când pe terenurile alea vegetația creștea liniștită încă de pe vremea lui Ladislau Întemeietorul? Iar se fac pasaje supra și subterane? E scandalos cum se intervine la renovarea parcurilor, nu era mai bine înainte?!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
21 Noiembrie 2012, 18:15

ANI extinde cercetările în cazul lui Eduard Hellvig: Socrul i-ar fi împrumutat 145.000 de euro

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) extinde cercetările în cazul lui Eduard Hellvig, ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, scrie portarul rtv.net. Soţia ministrului urmează să fie verificată de inspectorii de integritate, după ce aceştia au constat că Hellvig nu-şi poate justifica o parte din avere.

Potrivit aceleiaşi surse, aceste acuzaţii i-au fost aduse demnitarului în urma unui împrumut pe care Eduard Hellvig l-ar fi făcut de la socrul său, Viorel Dumitraş, fost bugetar (ofiţer de Poliţie, fost şef al Inspectoratelor de Poliţie Sălaj şi Bihor), în valoare de 145.000 de euro.

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului a fost găsit incompatibil de ANI deoarece în perioada 7 mai - 31 octombrie a deţinut pe lângă funcţia ministerială cea de director la firma Sintezis Birotica din Oradea, a fost angajat ca cercetător în ştiinţe politice în altă societate şi a mai încasat salariu de la o bancă de celule stem.

În punctul de vedere transmis Agenţiei, Hellvig a menţionat că nu deţine funcţia de director al Sintezis Birotica şi nici nu a exercitat această funcţie în niciun moment pe parcursul ultimilor ani. Liberalul avea, de fapt, contractul de muncă suspendat de mai mulţi ani, odată ales parlamentar.

Contrar celor afirmate de către Hellvig în punctul de vedere depus la dosarul de evaluare, Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale a comunicat Agenţiei faptul că încetarea efectivă a contractului individual de muncă a fost operată, formal, abia la data de 31 octombrie 2012.

Citeşte pe aceeaşi temă: Eduard Hellvig, acuzat de incompatibilitate pentru că a fost directorul unei firme din Oradea şi Hellvig nu mai e de 7 ani director la Sintezis: "ANI a intrat în campanie electorală"

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
10 Comentarii
la munca ministrilor, nu la intins mana la socri
Mare becisnic acest Hellvig! La varsta lui, ajuns ministru, conduce tara, are putere de decizie asupra soartei a milioane de cetateni, iar el ia bani imprumut si acum de la socru! Cum poti sa pui un asemenea neputincios care traieste din bani imprumutati, sa conduca Ministerul Dezvoltarii?! Cum sa faca ministrul Hellvig ceva bun in domeniul Ministerului pe care-l conduce, cand el nu a fost in stare sa faca nimic pentru el in cei 40 de ani de viata pe care-i are? Pe motiv ca traieste din bani imprumutati de la socrii trebuie demis imediat din functia de ministru al acestui guvern care promite ca mareste pensiile pentru ca ministrii sai sa ia apoi banii de la pensionarii din familiile lor. Si nu iau orice bani: iau sute de mii de euro de la gura batranilor! Pai cum sa se descurce socrii ministrilor Guvernulyui Ponta, cum sa mai aiba curaj sa schimbe mercedesurile alea de doi ani cu Rolls-uri noi si cum sa mai iasa la plimbare prin Hawaii, daca oameni ca Hellvig dau iama in economiile lor pentru batranete?
Postat 22 Noiembrie 2012, 14:30 de viorel hrebenciug
va fac pe toti din pix
Pardon: a venit si nana Veta (buna-sa care are o vaca) si i-a mai imprumuta domnului ministru Hellvig suma de 498.000 lire sterline provenita din valorificare balegarului produs numai anul acesta (!!!) in propria gospodarie dotata cu hazna in curte. Din acesti bani ministrul poate restitui imprumutul catre socru-sau militianul care poate la randul sau sa-i restituie la ministrul Silaghi de la Transport care l-a imprumutat inainte sa-l numeasca Ponta in Guvernul cel mai cinstit de dupa Guvernul lui Verdet.
Postat 22 Noiembrie 2012, 10:37 de dacin
salajanu'
daca pleaca il duce si pe tovarasul de la frontiera...stie el...drum bun...b150
Postat 22 Noiembrie 2012, 10:20 de frak
FONDURI NERAMBURSABILE UE
2013 este anul in care Fondurile NERAMBURSABILE Europene se acorda si la noi la fel de usor ca in statele membre ale Uniunii Europene ! Aflii mai multe detalii pe site-ul:wwwfondurieuropenenerambursabile.ro
Postat 22 Noiembrie 2012, 09:55 de FONDURI UE
"urechism sau ticalosie!!!"
Socrul domnului Helvig comisar de politie si fost subofiter de militie, Helvig insusi fost membru PUR la Voiculescu, fost consilier PD la Filip, fost consilier la Crin, actual ministru incompatibil conform ANI, dar reprezentativ in guvernul plagiatorului Ponta, iata un traseu care ne duce sigur la declaratia de avere in care "nu iese" socoteala cu un mizilic de cateva sute de mii de euro. Pe toti acesti trepadusi parveniti ii deranjeaza ANI si DNA din cariera lor politica. Cariera lor politica este aceea prin care ajung in functii de conducere din care prin coruptie, trafic de influenta si santaj aduna averi fabuloase jefuind bugetele statului. Iata de ce vedem toata ziua la televizor proteste ale ministrilor in fruntea unor grupuri de "voluntari populari" impotriva justitiei, iata de ce in fiecare seara Antena 3 varsa laturi asupra procurorilor DNA si ANI, iata de ce Ponta si Crin injura Comisarii UE si Ambasadorii Germaniei si SUA care cer respectarea Legii in Romania. Suntem cetatenii unei tari pe care conducatorii ei o jefuiesc ziua in amiaza mare si fac asta de 22 de ani!
Postat 22 Noiembrie 2012, 09:49 de pallade logan
Am totusi o speranta ...
...sper sa n-o ia si asta pe urmele actorului ratat si s-o tina pana la Curtea Constitutionala !
Postat 21 Noiembrie 2012, 20:31 de Oradean
CARPULE III
Daca esti mata asa de convins, ca astia doi sunt jidani , sigur le-ai cercetat organu doveditor indeaproape.si indelung... te cred ....da cu fesul ala de zici tu ca-i traditional nu esti prea bine informat ,...sau poate vrei sa spui chipa, asta-i altceva baiete!Afla matale ca in cadrul manifestarilor cultului mozaic toti barbatii-evrei sau neevrei- trebuie sa poarte chipa....Si pentru ca se vede cu ochiul liber ca tu esti de "foaita"cam proasta sunt de acord ca va trebui sa-i eviti pe cei de foaita evreiasca ca sa nu -ti iasa in relief prostia . SHALOM!
Postat 21 Noiembrie 2012, 20:09 de Hashada
ardeti hotii , nu i ingropati, amin!
acelasi gunoaie se perinda in structurile de stat, hoti si interlopi :)) nu meritasa participati la vot cu asa candidati, timp pierdut .Nici in PPdd nu sunt decat fosti ..... , ce sa votam UDMR ?
Postat 21 Noiembrie 2012, 19:25 de timp pierdut
Jidanii noştri erau mai deştepţi cândva
Hellvig este evreu prin naştere, după mamă şi tată, la fel ca şi fostul primar Filip care nu vorbeşte niciodată despre părinţii lui. Ambii sunt din categoria celor cuminţi la prima vedere, detaşaţi de principiul acumulării dar care, de fapt, nu iartă nimic şi pe nimeni atunci când e vorba de bani şi avere. Dacă aţi fi fost prezenţi pe la unele evenimente ale jidanilor prin perioada înainte de 2008, aţi fi văzut că amândoi purtau fesul tradiţional pe vîrful capului. Îşi iau soţii băştinaşe dar îşi aleg amantele de la minorităţi, că e chiar mai ieftin. Ăştia doi sunt o foaită ce trebuie evitată, chiar dacă au inteligenţa cu mult peste medie, pentru că nici iarba nu creşte în umbra lor.
Postat 21 Noiembrie 2012, 18:57 de Carp III
Credibilitatea lui Hellvig
De ce credeti ca fostul sef al Politiei Bihorene nu ar avea de dat la familia ficei sale 145.000 euro ? Nu inteleg doar care ar fi motivul sa-i fi dat imprumut si nu de tot. Dumitras nu a fost un sef rau si, in consecinta, a primit de la fiecare citeceva. Ce erau pentru Micula spre exemplu niste sute de mii de euroi, exact in vremea in care politia bihoreana ancheta niscaiva furturi de imobile intrate peste noapte in ograda fratilor de la Cacaceni ? Rezultatul a fost NUP, asa ca mergeti pe fir si aflati ca Hellvig a declarat putin.
Postat 21 Noiembrie 2012, 18:43 de MariePri
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON