URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
26 August 2019, 16:32

ALDE iese de la guvernare. Miniştrii formațiunii demisionează din Guvernul Dăncilă

ALDE iese de la guvernare. Miniştrii formațiunii demisionează din Guvernul Dăncilă sursa: Facebook
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Cei patru miniştri ALDE vor demisiona marţi din Guvernul Dăncilă, anunţă agenţia de ştiri Mediafax, citând surse politice, urmând ca astăzi, în şedinţa Biroului Politic Naţional de la ora 16, să fie decisă ieşirea ALDE de la guvernare şi o alianţă cu Pro Romania.

Dreapta-mprejur

Cei patru miniştri ALDE sunt Ramona Mănescu (Ministerul de Externe), Anton Anton (ministrul Energiei), Graţiela Gavrilescu (Ministerul Mediului) şi Viorel Ilie (ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul). De asemenea, Călin Popescu Tăriceanu ar urma să demisioneze din funcţia de preşedinte al Senatului la începutul sesiunii parlamentare din septembrie. Sursele politice citate de Mediafax spun, totodată, că ALDE va vota moţiunea de cenzură pe care o va depune PNL, arată HotNews.ro.

Potrivit sursei citate, preşedintele ALDE ar fi anunţat deja în partid că intenţionează să demisioneze din a doua funcţie în stat. Tot în şedinţa ALDE ar urma să fie luată decizia de a-l susţine pe Mircea Diaconu pentru preşedinţie, după retragerea lui Călin Popescu Tăriceanu din cursă, şi o alianţă cu Pro Romania.

De asemenea, arată sursele citate, ALDE ia în considerare votarea moţiunii de cenzură anunţată de Ludovic Orban. Informaţiile vin în acelaşi timp în care liderul Pro România, Victor Ponta, a declarat că, în cazul în care ALDE iese de la guvernare, discuţiile între cele două partide se vor extinde dincolo de susţinerea lui Mircea Diaconu, candidat independent la prezidenţiale, în zona parlamentară şi a formării unui nou Guvern.

UPDATE: ALDE va ieși de la guvernare

ALDE va ieși de la guvernare, decizia fiind luată luni după-amiază, în ședința Biroului Politic al formațiunii. Anunțul a fost făcut de liderul partidului, Călin Popescu Tăriceanu, care a menționat că decizia implică demisia celor 4 membri ALDE din Cabinetul Dăncilă, iar cei care nu se vor supune, vor suporta consecințele, adică excluderea din partid. Liderul ALDE a mai spus că parlamentarii partidului vor vota moțiunea de cenzură împotriva Guvernului anunțată de PNL.

De asemenea, Tăriceanu a anunțat o alianță electorală cu Pro România, partidul condus de Victor Ponta, pentru susținerea candidaturii lui Mircea Diaconu la alegerile prezidențiale.

Liderul ALDE a mai spus că partidul său a decis ruperea coaliției cu PSD pentru că nu poate cauționa în continuare măsuri precum Ordonanța de Urgență 114 sau construcții bugetare nefuncționale, el invocând un blocaj în coaliție atât la nivel local, cât și la nivel central.

Tăriceanu nu mai candidează

"Colegii au luat decizia de a se renunța la continuarea guvernării alături de PSD. Guvernarea nu poate rămâne în reperele defensive de până acum, fără o bază corectă. Nu putem merge mai depate cu construcții bugetare care nu se pot derula așa cum ne-am imaginat. Nu putem cauționa măsuri cu care nu suntem de acord. Am constat că coaliția funcționa defectuos și la nivel local, și la nivel central. De aceea cred că este mai corect să ne despărțim civilizat. Noi vom trece în opoziție. Luni îmi voi anunța demisia din funcția de președinte al Senatului. Am reunțat la candidatura la prezidențiale. Le-am propus colegilor să susținem candidatura lui Mircea Diaconu. Suntem dispuși să-i acordăm sprijinul logistic pentru a-și derula campania. Am discutat acest lucru și cu Victor Ponta și a fost și el de acord să susțină candidatura lui Mircea Diaconu, care este foarte mobilizat pentru această bătălie", au fost principalele declaraţii ale lui Tăriceanu.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON