URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
28 Iulie 2017, 14:54

Afară din Biserică! Preotul Cristian Pomohaci a fost caterisit

Afară din Biserică! Preotul Cristian Pomohaci a fost caterisit sursa foto: www.stirilekanald.ro
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Cercetat pentru că ar fi încercat să corupă sexual un adolescent de 17 ani, preotul Cristian Pomohaci a fost caterisit, printr-o decizie definitivă a Consistoriului Eparhial al Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia, scrie news.ro.

”În urma judecării cazului părintelui Cristian Pomohaci, Consistoriului Eparhial s-a pronunţat şi a hotărât caterisirea părintelui. Înseamnă pirederea preoţiei pentru totdeauna şi a posibilităţii de a ocupa un post în activităţile bisericeşti”, a spus purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia, Oliviu Botoi.

Decizia a fost aprobată de IPS Irineu, este definitivă şi executorie, dar poate fi atacată în termen de 15 zile la mitropolit.

Preotul Cristian Pomohaci, din judeţul Mureş, care este şi cântăreţ de muzică populară, este cercetat pentru că ar fi încercat să corupă sexual un adolescent de 17 ani, cazul fiind preluat de Parchetul General. 

Totul a fost surprins într-o înregistrare audio de 22 de minute, în care preotul încearcă să îl convingă pe adolescent să întreţină relaţii sexuale cu el şi chiar să mai aducă şi alţi tineri.

În această săptămână, Pomohaci a depus o cerere de autosuspendare din preoţie, invocând motive medicale.

Citeşte pe această temă şi articolul:

Preotul Cristian Pomohaci, escortat de poliţişti şi aplaudat de săteni la Oşorhei: "Pentru că prea mult iubesc sunt judecat!" (FOTO/VIDEO)

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
Pacat!
E bine si tarziu!? Tarziu incepe curatenia. Se pare ca din seminar acest individ(si multi altii) era banuit de relatii pacatoase si a trebuit sa treaca atata vreme sa fie alungat!! Tarziu caci pagubele provocate intregii crestinatati sunt mari!! Problema este in sanul BOR-ului care ingaduie cu usurinta tarirea in pacat si spalrea cu bani a acestora(de ce oare?). Marita, insoara oameni indiferent de starea lor morala, spirituala important e sa fie scaldati in scaldatoare ce mai conteaza ca il blastama toata ziua pe Dumnzeu si slujitorii altarului si la urma ii si ingoapa cu mare pompa si fala(cand auzi pomenirile la groqapa te intrebi de cine vorbeste ca nu seaman cu viata, trairea mortului). Traditiile, obiceiurile preluate din paganism au ingropat marturisirea si trairea crestina a enoriasilor in frunte cu cu cei ce ii pastoresc. Intoarcerea la Cuvantste singura cale, altfel o sa ajunga II cu crestinismul!!
Postat 31 Iulie 2017, 12:31 de scortosul
Foarte bine...
..Statea prostimea si p-limea la rind sa se pupe-n bot cu facatorul de minuni Homapaci!Aveau clisma facuta si poponarul cauta ciocane spalate!Mare e gradina ta Doamne si multi homopaci ai in ea...!Tzatza Mitoseru si Saveta Bogdan cu popa avocat Ionascu s-au facut de rasul lumii la televiziuni!Oare citi mai sunt ?????
Postat 30 Iulie 2017, 11:40 de grigore
Razmerita curistil*r! Sofronie e in linia intai!
,,Vineri, in şedinţa de lucru a Comisiei pentru statut şi regulamente a Bisericii Ortodoxe Române, prezidată de Patriarhul României, s-a dat dispoziție ierarhilor ce apar în înregistrări similare cu Onilă de la Huși să se retragă o perioadă la mănăstire. Cei trei ierarhi, Casian al Dunării de Jos, Ciprian al Vrancei și Buzăului și Sofronie al Oradiei au refuzat însă rugămintea Patriarhului. E un moment de cumpănă pentru Biserica Ortodoxă spun surse din interior. Patriarhul și alți ierarhi din Ardeal doresc caterisirea și excluderea episcopului de Huși dar cealaltă falie mai murdară a BOR dorește mușamalizarea cazului." Sursa: Comisarul.ro, 29.07.2017
Postat 29 Iulie 2017, 14:11 de pinonel
şi totuşi
noi,mirenii suntem devină,fiindcă am trecut cam mult în partea imorală,nu trebuie să ne uităm decât la divorţurile fără număr,tunurile de sute de milioane de euro,şpăgi la orice nivel din societate,ce parcă nu se mai termină,de acolo învaţă copiii noştri,care avem.Mă tem că acestea au fost îmbrăţişate şi de unele,mă tem că din ce în ce mai multe feţe bisericeşti.Dar,sfinţiile lor,dacă au conştiinţă,vor da exemplu,şi ne vor cere să fim la rândul nostru mai atenţi cu vieţile noastre.O bună lecţie primim din partea statelor nordeuropene,care,deşi cu populaţie majoritar atee,se feresc de multe chestii imorale.Eh!Mai puţin parcă de cele cu sodomie....
Postat 28 Iulie 2017, 22:29 de crisan
Foarte bine
E bine că Biserica națională face curățenie. E o cale de a arăta poporului că ești de partea lui. Așteptăm cu interes și alte acțiuni la fel de decisive.
Postat 28 Iulie 2017, 18:47 de Oarecine
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON