URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că telenovela dintre președintele Consiliului Județean Ilie Bolojan și un grup de cetățeni din Cheriu începe să capete accente tragice. Deși șeful județului le-a oferit un inel, e drept, un inel metropolitan care trecea prin terenurile lor, cei din Cheriu n-au apreciat gestul romantic și l-au târât prin tribunale, pe motiv că le tulbură posesia și buruienile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
21 Noiembrie 2018, 10:23

Acuzaţii deplasate: Ilan Laufer îl face pe Iohannis antisemit, pentru că nu l-a vrut ministrul Dezvoltării

Acuzaţii deplasate: Ilan Laufer îl face pe Iohannis antisemit, pentru că nu l-a vrut ministrul Dezvoltării sursa foto: www.hotnews.ro
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

După ce preşedintele Klaus Iohannis a refuzat numirea lui ca ministru al Dezvoltării, PSD-istul Ilan Laufer a lansat o serie de acuzaţii deplasate, spunând că şeful statului face "un nou act de antisemitism" şi că sabotează evrei.

"Refuzul în ceea ce mă priveşte este un nou act de antisemitism. Aşa cum se ştie, domnul Iohannis a avut mai multe ieşiri împotriva evreilor şi declaraţii antisemite, a refuzat numirea unui ambasador, dorind să saboteze relaţia româno-israeliană. Prin interpuşi, a acţionat printr-o plângere penală împotriva premierului Viorica Dăncilă (...) Domnul Iohannis i-a promis Angelei Merkel că va face tot posibilul să blocheze mutarea ambasadei României din Israel", a afirmat Ilan Laufer. 

El a mai susţinut că are informaţii certe că, la comanda preşedintelui, i se pregăteşte un dosar penal.

Illan Laufer a spus că va face o plângere la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării şi va cere comunităţii evreieşti din SUA să retragă decoraţia acordată preşedintelui.

"Aceste atacuri sunt cu atât mai dureroase, cu cât în familia mea au decedat 52 de persoane în perioada Holocaustului (...). Îl rog pe Klaus Iohannis să aibă curajul şi să spună motivul real pentru care a respins numirea mea. Voi face o plângere la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, întrucât consider că refuzul preşedintelui Iohannis este o atitudine clară de discriminare", a mai afirmat Laufer.

Ilan Laufer a mai susţinut că preşedintele se foloseşte de orice prilej pentru a submina buna funcţionare a României şi l-a rugat "să aibă curajul să recunoască" motivul revocării sale, şi anume cel religios - că este evreu.

"Este etnic german şi are o legătură dubioasă cu Forumul Democrat German. În istoria României, Ceauşescu a vândut evrei. Astăzi am certitudinea că şi preşedintele Iohannis a vândut un evreu român. Nu ştiu cui şi nu ştiu pentru câţi bani. Voi face o sesizare la CNCD", a mai acuzat Laufer.

Declaraţie pur politică

Ridicolul declaraţiilor lui Laufer a fost subliniat inclusiv de directorul Institutului "Elie Wiesel", Alexandru Florian.

"Am citit declaraţia de presă a domnului Laufer. Eu cred că este o reacţie emoţională a domnului Laufer, care nu se aştepta ca drumul său spre o poziţie de demnitate publică să fie frânat brusc. Atitudinea preşedintelui României în ceea ce priveşte memoria victimelor Holocaustului din România a fost recunoscută de o importantă organizaţie evreiască internaţională, American Jewish Committee, care i-a conferit anul trecut şi o distincţie. Eu consider că este o declaraţie cu mult iz politic şi atâta tot, nu trebuie să ne îngrijoreze", a declarat Alexandru Florian, directorul institutului "Elie Wiesel", potrivit Digi24.ro.

Să explice preşedintele!

La rândul său, preşedintele Consiliului Naţional de Combatere a Discriminării (CNCD), Asztalos Csaba, a declarat la Digi24.ro că acuzaţiile lui Ilan Laufer sunt extrem de grave, fiind un subiect sensibil nu numai în România, ci şi în întreaga lume.

Potrivit acestuia, au mai fost trei dosare privind etichetarea de nazism a lui Klaus Iohannis. "Se continuă utilizarea unor stereotipuri şi prejudecăţi. În lupta politică se folosesc acesre elemente şi este regretabil", a adăugat şeful CNCD.

El a explicat şi care este procedura într-un astfel de caz.

"În principiu, când avem victima unei posibile fapte de discriminare trebuie să  primim o plângere. Nu am mai avut o asemenea plângere care să se refere la refuzul de a fi numit ministru. Laufer a emis deja un mesaj public, Iohannis trebuie să răstoarne această prezumţie, să spună - nu l-am numit pe Laufer din următoarele motive. Ar ajuta o explicaţie a preşedintelui. Avem o procedură în discriminare, Laufer a creat o prezumţie simplă a unei discriminări pe care Iohannis o poate răsturna explicând care au fost motivele refuzului la numire", a explicat şeful CNCD. 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
saracutul de el
da cand colegii lui au zis ca incinereaza porcii ca la Ausc... aia nu a fost jignire la adresa evereilor, nu? Pai nu, ca evreu asta e pesedist. Bai da cum gasesc ei tot timpul sa se planga, se milogesc ca niste cur*e pe centura pt 50 de lei si cand ajung la ciolan scuipa si se c*ca pe toata lumea din jurul lor. Jigodii cu 2 personalitati si o dezvolta pe a 3a. Acuma sa zici ca nu te-a vrut, nu pt ca esti prost, un nimeni de care nu a auzit cineva, ci pentru ca esti evreu, da-o in ma-sa. Atunci si ala de a sarit din spatiu de ce nu a zis ca a ajuns prea repede la sol ca a fost evreu si sa dea la CNCD pe Newton ca a decris gravitatia. Pe bune? Reveniti-va si nu va mai lasati prostiti. Deja e prosteala in masa, campanii de fake news la greu, da nu ne mira avand in vedere trecutul lor stalinist. Sper sa aveti parte de ceea ce meritati, exact ca moldovanii, si sa va plangeti apoi ca va e greu. Acolo v-ar fi locu, in balti sau la gagauzi!
Postat 21 Noiembrie 2018, 12:47 de poiu
Nu-i bai
Partidul lui a jignit evrei, și nu a avut curajul să zică nimic. Are studii superioare și nu la pus Iohannis ministru. Ahahahaha ce găinar
Postat 21 Noiembrie 2018, 11:13 de Sandu1206
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON