URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
29 Octombrie 2019, 20:36

A murit Mihai Constantinescu! Ascultă aici câteva dintre cele mai îndrăgite piese ale artistului! (VIDEO)

A murit Mihai Constantinescu! Ascultă aici câteva dintre cele mai îndrăgite piese ale artistului! (VIDEO) foto: stiri.tvr.ro

Interpretul de muzică ușoară Mihai Constantinescu a murit, marți seară, la vârsta de 73 de ani, în urma unui stop cardio respirator. Artistul era bolnav de mai multe luni, în urma unui infarct miocardic, fiind internat la Spitalul Floreasca.

Potrivit purtătorului de cuvânt al spitalului, dr. Bogdan Opriţa, citat de Agerpres, decesul a fost constatat la ora 19. 

Artistul fusese internat din 13 mai la Spitalul de Urgenţă Floreasca, după ce suferise un stop cardiorespirator şi a fost resuscitat. 

"Artistul, din păcate, se află în stare foarte gravă la Terapie Intensivă, la Spitalul de Urgenţă Floreasca. El a fost internat ieri dimineaţă, a venit în UPU în stop cardiorespirator, a fost resuscitat, intubat, se află la Terapie Intensivă", preciza, o zi mai târziu, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea.

Libertatea.ro notează că artistul suferea de stenoză aortică strânsă, cardiopatie valvulară, hipertensiune pulmonară medie și insuficiențe respiratorii din cauza cărora, în urmă cu zece ani, a suportat două intervenții chirurgicale pe cord, cand i s-au montat două valve, la o clinică din Târgu Mureș.

Vocea mai multor generații

Interpretul şi compozitorul Mihai Constantinescu s-a născut la Bucureşti, la 4 ianuarie 1946. A absolvit Institutul de Educaţie Fizică şi Sport din Bucureşti (1973). A făcut parte din corul de copii al Radiodifuziunii şi a studiat muzica la Şcoala Populară de Artă (1972), la clasa Floricăi Orăscu. A apărut în spectacole de revistă la Casa Studenţilor ''Grigore Preoteasa'' din Bucureşti şi a făcut parte din formaţiile Mondial şi Dixie '74.

Mihai Constantinescu a mai cântat cu Modern Group, trupa lui Petre Magdin, în care Magdin cânta la trompetă, Marcel Dragomir la saxofon, Marius Ţeicu la pian.

TVR mai amintește că prietenii și apropiații l-au descris adesea ca pe un artist sentimental și sensibil. La rându-i, declara că mereu s-a simțit "ca un copil puțin mai mare și poate un pic mai înțelept".

„Iubit de mici și mari, Mihai Constantinescu a dat muzicii românești unele dintre cele mai îndrăgite șlagăre. A pus pe portativ iubire, zâmbete, flori și raze de soare, strânse in cântece care au încântat generații după generații. Cu timbrul său vocal special, Mihai Constantinescu a cucerit scena, televiziunea și publicul. Pentru generații întregi, Mihai Constantinescu va rămâne unul dintre cei mai îndrăgiți artiști din România. A cântat în melodiile sale iubirea și bucuria de a trăi”, scrie tvr.ro.

Șlagăre celebre

Mihai Constantinescu a fost un artist cu adevărat îndrăgit, cucerind cu piesele sale joviale generații întregi. TVR amintește notează că în anii ‘70, Mihai Constantinescu a făcut spectacol în "Un trio formidabil", alături de Marius Țeicu și Olimpia Panciu, lansat de Titus Munteanu.

Mai târziu, a fascinat publicul cu melodiile interpretate alături de Anastasia Lazariuc.

Una dintre cele mai populare melodii interpretate de cei doi a fost „Maria” (video).

De asemenea, printre cele mai cântate melodii ale lui Mihai Constantinescu a fost „O lume minunată”, ”Iubiți și câinii vagabonzi” sau „Vitezomanul Gică” (video).

 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Odihnească-se in pace
.
Postat 30 Octombrie 2019, 01:42 de Sandu1206
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON