URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 23 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
23 Ianuarie 2020, 09:28

Uite cine vorbește! Gabriela Firea, iritată că Bolojan îi dă lecții despre cum ar trebui rezolvate problemele Bucureștiului

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Într-un interviu oferit ziarului Adevărul, primarul Oradiei, Ilie Bolojan, a prezentat câteva soluţii care, în opinia sa, ar rezolva problema traficului aglomerat din Bucureşti: şosea de centură cu 4 benzi, pasaje subterane şi supraterane, parcări şi transport public la standarde înalte, plus "două-trei mandate de primar". Declaraţiile au iritat-o pe primăriţa Capitalei, Gabriela Firea, care s-a lansat într-un atac la adresa edilului, spunând că nu ar trebui să primească lecţii de la primarul unui oraş mic, ”cât două-trei cartiere dintr-un sector al Capitalei”, care gestionează ”4 intersecții principale”.

Nu trebuie inventată roata

În esenţă, în interviul "Adevărul live", Bolojan a explicat că vede rezolvarea traficului din Bucureşti ca pe un proces care ar dura timp de mai multe mandate, că reducerea numărului de maşini pentru combaterea poluării e o operaţiune de durată, cu atât mai mult cu cât, prin eliminarea taxelor de poluare, România a devenit "groapa de gunoi a Europei", şi a subliniat că în primul rând e nevoie de o centură cu 4 benzi a Capitalei.

"Dar putem face ca maşinile să circule mai fluent. Pentru asta e nevoie de o centură. Nu este posibil ca o capitală a unei ţări din Europa să nu aibă o centură cu patru benzi în care te duci doar înainte şi la dreapta. Fără semafoare, fără cedări de trecere", a explicat Ilie Bolojan.

Acesta a vorbit apoi şi de alte măsuri concrete, fiind de părere că prioritară ar fi construcţia de parcări în diferite zone ale oraşului astfel încât să fie deblocată circulaţia mijloacelor de transport în comun.

"E obligatoriu ca în principalele intersecţii să faci pasaje subterane dacă ele sunt într-o zonă urbană şi pasaje supraterane dacă eşti într-o zonă periurbană, în aşa fel încât să deblochezi atât circulaţia maşinilor cât şi pe cea a mijloacelor de transport în comun. Ca să nu permiţi pe bulevardele principale ca banda de lângă carosabil să fie blocată de maşini, trebuie taxate şi interzise parcările în anume zone. Dar parcările trebuie taxate peste tot. (...) Vrei dezvoltare, să faci pasaje, să faci proiecte mari, trebuie să faci expropieri, chiar dacă nu sună bine, e un termen comunist. Oamenii sunt despăgubiţi, dar poţi să faci pasajul. Altfel te blochezi în tot felul de procese, de chichiţe de genul acesta şi blochezi dezvoltarea" a mai afirmat edilul din Oradea.

Bolojan a concluzionat că Bucureştiul nu ar trebui să reinventeze roata, ci doar să aplice practicile altor capitale europene, prioritară fiind descurajarea mersului cu maşina la serviciu şi promovarea transportului în comun.

"Deci pasaje, taxarea parcărilor, parcări în afara carosabilului, prioritizarea mijloacelor de transport în comun, o frecvenţă cât mai bună, o viteză cât mai mare a acestora, o calitate cât mai bună, şi treptat-treptat, zonă cu zonă, se vor vedea nişte rezultate. Nu de pe o zi pe alta. În toată Europa, pentru a se descuraja mersul cu maşina la serviciu, care e o problemă în toate capitalele, există politici care sunt deja standardizate, deci nu inventăm roata aici, nu sunt de stânga sau de dreapta, sunt bune practici acceptate de orice administraţie din Europa, care înseamnă că se găseşte un echilibru între cererea de locuri de parcare şi ofertă prin taxarea locurilor, prin limitarea locurilor de parcare, prin tot felul de politici, care sunt standardizate. Asta nu s-a făcut mulţi ani de zile în Bucureşti", a conchis el.

"Primar de 4 intersecţii"

Declaraţiile, preluate de o bună parte a presei centrale, au iritat-o pe primăriţa Capitalei, PSD-ista Gabriela Firea, care a refulat pe Facebook. Într-o postare plină de ironii - ce pornește de la faptul că liberalii, cât timp au condus Bucureștiul, nu au fost în stare să-i ridice o statuie lui IC Brătianu -, Firea s-a lansat într-un atac furibund la adresa primarului Oradiei, însă nu direct şi fără să-i pomenească explicit numele.

"Nu este suficient ca tot felul de ministri incompetenti si semidocti isi fac publicitate prin atacuri la adresa mea, acum au programat la interviuri si primari PNL din tara. E un progres, totusi! Pana acum, imi dadeau lectii primari care au condus localitati cu 25 000 suflete, acum unii intre 70 si 120 000 cetateni. Cat doua-trei cartiere dintr-un sector al Capitalei, ei gestionand 4 intersectii principale, fata de peste 450 in Bucuresti!", a spus ea.

"Primari cu 4-5 mandate in spate, care au avut timp si fonduri de la guvern sa dezvolte comunitatile lor! Bravo lor! Dar care, si dupa atatia ani, au in continuare probleme - administratia e grea si pentru ei -, atat in domeniul traficului sufocant, al poluarii, al investitiilor in scoli, policlinici, spatii verzi, locuri de joaca etc. Cu o zugraveala in centru, fara consolidare, cu cateva autobuze noi, nu 400 ca in Bucuresti, cu grave probleme sociale in oras, suspiciuni de coruptie a unor subordonati favoriti, proiecte minore pe fonduri UE, comparativ cu ce am obtinut eu si echipa mea - proiecte de aproape 1 miliard de euro -, nu cred ca ar fi normal ca acei primari PNL la care ma refer sa-si consume timpul pe la Bucuresti, dandu-mi mie lectii! Ar fi fost cu-adevarat utili daca ar fi facut-o pe profesorii in administratie fata de colegii lor de la PNL, care au zero rezultate in Bucuresti pentru cetateni. Dar..."Unde domina aroganta, invidia si minciuna pierde modestia, bunatatea si, mai ales, adevarul"(M.C) Mai era o vorba din popor si despre fudulie... dar o las pe alta data...", a conchis Gabiela Firea.

Coalizarea dreptei

În același interviu, primarul a declarat, între altele, că e necesară o coalizare a dreptei pentru Primăria Capitalei, în cazul în care alegerile vor avea loc într-un singur tur de scrutin. Dacă se va trece la două tururi, atunci fiecare partid poate să aibă propriul candidat, însă „e bine să nu se ajungă la cotonogeli, pentru că apoi rămân vânătăile şi e mai greu să faci coaliţie“, susţine Ilie Bolojan.

Întrebat dacă îl vede pe Rareș Bogdan ca fiind acest candidat, primarul a răspuns că nu e sigur că este soluția potrivită. „Rareş Bogdan are o cotă bună de încredere, dar ţine de modul în care un primar este dispus să facă administraţie. Cu toate că suntem în relaţii bune şi că, în mod cert, a fost un jurnalist de succes, nu pot astăzi să spun că Rareş Bogdan, odată ales primar, va face şi va drege, pentru că trebuia să fi experimentat un anumit post. Dar asta nu înseamnă că un om care nu a lucrat într-un anumit domeniu nu poate să livreze lucruri bune. E o decizie pe care o va lua PNL Bucureşti”, a spus Bolojan.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
26 Comentarii
excalibur
Muta-te la Bârlad, acolo nu sunt autobuze, încălzirea e pe lemne, nu se plătește giga-caloria
Postat 24 Ianuarie 2020, 00:27 de sandu1260
Asa e
E pacat de la D-zeu sa nu se poata rezolva o viza de flotant in Bucuresti.PNL-ul orbecaie dupa un kandidat,ba orban,ba bogdan si nu le trece prin cap fostul secretar general??Oradea e pusa la punct,noi ne descurcam cu birta si malan, dar bucurestiul geme dupa o mina de gospodar.Noroc cu interviul asta,care le va deschide mintile...
Postat 23 Ianuarie 2020, 22:50 de excalibur
Proști dar mulți, vb lui Lapusneanul
Bucureștenii au pus coada la cireașa si au ascuțit și ovazul pt cei ce nu știau!!! Toți Miticii in afara faptului ca dau din gura ca o moară stricată nu stiu sa faca nimic. Au o centura pe o singură bandă plină de gropi si cu intersecția fenomen in care trebuie sa stai la Stop dar tu esti pe drum de mare viteza, numită centură! Intersecția face chilometri de cozi auto! Dar d na Firea le stie pe toate. Crede ea ca un oraș e ca si promterul ei din televiziune de pe care doar citesti si ai rezolvat problema. Din pacate Bucureștiul e cu 30 de ani în urmă Oradei!! Iar cât a facut Bolovan asta cum unii il numesc nu a mai făcut nici un primar! Asta merita statuie! ... ca si cum ai compara un pur sange arab cu un măgar oltenesc, cam asta e diferența între Bolojan si Firea.... dar cum ziceam ei stiu da din gura in rest IOC!
Postat 23 Ianuarie 2020, 22:36 de Adrian_Preda
Uite cine vorbește!
Coafeze detaşate la Ministerul Culturii cu salarii de până la 13.000 de lei. „O bătaie de joc pe bani publici!“.Tot in adevarul.Nimic nu e imposibil in statul tribal romania.Si toate astea in timp ce adevaratii gospodari chivernisesc ultimul banut:www.ebihoreanul.ro/stiri/ultima-or-31-6/platesti-sau-pleci-dupa-12-ani-fara-nicio-majorare-chiriile-locuintelor-de-stat-din-oradea-au-fost-brusc-triplate-151109.html
Postat 23 Ianuarie 2020, 22:26 de excalibur
D-na Firea
...nu uitati ca din acelasi oras cu 4 intersectii e si avocatul care v-a desfiintat regiile infiintate ilegal.Oradea va iubeste
Postat 23 Ianuarie 2020, 20:56 de excalibur
Interesant
Subiect foarte controversat.
Postat 23 Ianuarie 2020, 20:40 de scarbit
etc
Primarul „faliment” Firea își face reclamă, de două milioane de euro, cu mari realizări într-un București de rușine Între timp, Primăria a tăiat bani de la investițiile la rețeaua de termoficare, a depășit termenele promise pentru finalizarea marilor proiecte de infrastructură, a făcut praf managementul traficului și a tocat sume exorbitante pe companii, statui și festivaluri. În lipsa investițiilor, RATB și RADET au ajuns împreună să aibă între un sfert și o treime din buget doar subvenții. Vorbim de o sumă anuală în jur de 250 de milioane de euro, care efectiv dispare în subvenții. Apa se duce efectiv în pământ, iar transportul public este un dezastru
Postat 23 Ianuarie 2020, 20:29 de tepes
Te pui cu Firea ?
Asta e o tzatza care l-a terfelit public si pe Daddy Dragnea, cand individul facea ce vroiau muschii lui in PSD, partid aflat la putere absoluta o perioada, ce-i drept, destul de scurta. Pe urma, direct la parnaie s-a oprit si Dragnea.
Postat 23 Ianuarie 2020, 20:21 de 1234
Toti vor s-o foot-a,marii barbati ai tarii
La inceput a fost dragnea."Nu este suficient ca tot felul de ministri incompetenti si semidocti isi fac publicitate prin atacuri la adresa mea, acum au programat la interviuri si primari PNL din tara.E un progres, totusi! Pana acum, imi dadeau lectii primari care au condus localitati cu 25 000 suflete, acum unii intre 70 si 120 000 cetateni. Cat doua-trei cartiere dintr-un sector al Capitalei, ei gestionand 4 intersectii principale, fata de peste 450 in Bucuresti!" Vreti ,nu vreti, aci e vorba de genetica:alecsandri,eminescu,bacovia,creanga...Incepe asediul bucurestilor
Postat 23 Ianuarie 2020, 20:18 de excalibur
.
mie mi-ar fi rusine in locul gabrielei firea pentru ca sunt incapabila, si mai si are acest tupeu jegos sa comenteze de altii. Atat timp cat tu nu faci nimic in Bucuresti si ti se dau niste sfaturi de cineva care a ridicat un oras mult peste Bucuresti, ar trebui sa ti le bagi bine in cap. Dar adevarul doare, e incapabila si nesimtita in acelasi timp
Postat 23 Ianuarie 2020, 20:02 de David
Și minciuna e o vorbă, dar are picioare scurte
Cu un Guvern PSD - ALDE, care a adus creştere economică de fiecare dată când s-a aflat la guvernare, pot să realizez mult mai multe lucruri şi mă refer în special la centura capitalei, pentru care anul acesta nu s-a făcut niciun progres. Nu se poate să fim o capitală europeană fără centură. Acesta este un obiectiv al Ministerului Transporturilor, aflat în subordinea Guvernului. Dacă ar fi fost la capitală, vă garantez că îmi făceam o baracă lângă centură şi stăteam acolo până se finaliza", a spus Firea, la Antena 3.
Postat 23 Ianuarie 2020, 19:50 de tepes
Tare'n clanta
Moldoveanca nu e proasta,e bine sa nu te iei in gura cu ea.Aci a fost luata prin surprindere,cine e ,ma,si bolojanu asta,de unde a aparut?.Daca avea la timp un consilier inspirat,beneficiar al minunatiilor orazii, nu intra in polemica pe baza de intersectii.Pomenea doar 2 aspecte:Dragi bucuresteni,dezvoltarea care vine de la Oradea,calare pe un cal alb,are 2 nuante: 3 lei stb-ul si 300 gigacaloria.Cu drag,Gabriela
Postat 23 Ianuarie 2020, 19:11 de excalibur
Dorinta
Gabriela Fi(i)rea
Postat 23 Ianuarie 2020, 19:09 de DaNu
@excalibur
Sa stii ca in centrul Bucurestiului parcarea stradala nu e gratis, e 5lei/ora. Am verificat sapt trecuta.
Postat 23 Ianuarie 2020, 18:14 de Neutryno
madame
Revolutia traficului s-a dovedit o gogoasa expirata, RADET a intrat in faliment, tevile crapa intr-o nebunie pentru ca sunt vechi de peste 50 de ani si se inlocuiesc in ritm de melc, pierderile pe retea sunt imense, iar lumea sta zile la rand fara apa si caldura, Primaria pare aparatoare a taximetristilor in razboi cu oricine ii deranjeaza, transportul in comun este o rusine nationala, poluarea a atins niste cote atat de inalte incat statul roman nici macar nu mai are curaj sa o masoare, ambuteiajele au devenit un cosmar cotidian (dar Firea este dusa la Primarie cu echipaje de politie, asa ca o fenteaza ca un fotbalist brazilian, din glezna), autobuzele turcesti sunt o gluma proasta, orasul e mai mizerabil ca oricand, parcarile necesare nu s-au construit, consolidarea cladirilor inseamna montarea de mesh-uri pe fatade, spitalele au ramas focare de infectie, fondurile europene nu au fost accesate...
Postat 23 Ianuarie 2020, 18:04 de tepes
Prinsă cu mâța-n sac...
...și cu fudulia pe căciulă, madam bate în retragere: "Unde domina aroganta, invidia si minciuna pierde modestia, bunatatea si, mai ales, adevarul"(M.C) Mai era o vorba din popor si despre fudulie... dar o las pe alta data...". Ce "m-am" râs! Ea nu e fraiera să primească lecții de la primarii de două... intersecții. Bine că alegătorii au fost fraieri și au votat-o deși ea avea experiență ioc. Asta da lecție!
Postat 23 Ianuarie 2020, 17:36 de User anonimizat
Dreptate au amandoi
Bolojan a vrut doar sa o piste putin. Stia ca musca, iar revizionistii au intrat in sevraj. Daca acum nu prind Ardealul, si nu-l prind, atunci niciodata. Never ever. Fiecare cu ce-l doare...
Postat 23 Ianuarie 2020, 16:45 de 1011010
Putoare de buda
S-au reactivat revizionistii fomisti, cu minciunile caracteristice.
Postat 23 Ianuarie 2020, 16:40 de 1011010
s-a activat duamne
Fireo, fire-a-i tu sa fii, vii sa dai lectii? Pe ministru l-ai trimis afara din bucuresti apoi ai dat-o la intors. Lui Bolojan ii dai tu lectii de administratie. Lu barbata-tu nu-i dai? Sau ala e pe alta lista de ... ? Fa, mars inapoi, Neptu TV te vrea la stiri, ca numai acolo nu se uita nici ala al cui iti doream sa fii. Centura la bucuresti 0, eficientizare in administratir 0, caldura 0, investitii zici de 1 miliard? Pai un oras cat 2-3 cartiere de bucale face dublu, raportat la suprafata, obiective si numar de cetateni. Tu mai reusisi sa deschizi 2-3 firme de casa prin care versi bani publici. Da tu fireo, fire-a-i a ... tu sa fii, cat iei din banii municipiilor prin alocari de la guvern? De ce banii firmelor mari din Oradea se varsa la tine, de ce trebuie firmele mari sa aiba sediul in bucale? Intreaba de IBM, Microsoft, ORacle daca prefera bucalele sau undeva in vestu tarii. Hint: nu intreba ca poate te si bat. Stii ca la pregatirile de alegeri de data trecuta ai iesit la maturat... tot acolo sa te prinda si restul zilelor cate le-oi mai avea. Acolo iti e locul, aia stii sa faci. Mahalagioaco. aaaa, parca dadea in judecata pe Alexe, brusc s-a sucit, si-a dat seama ca e sperietoarea de ciori :)
Postat 23 Ianuarie 2020, 15:04 de poiu
CrisDumi
Doamne, dumnezeule, ce personaj. Daca Bolojan e penibil, cum au fost ceilalti din istoria recenta a Oradiei?. Firea e mai buna zici? Asta da. Mai era un obsedat, unul TSD, nu l-am mai vazut de o vreme, poate esti chiar tu. La articol nu comentez, nu trebuia Bolojan sa isi dea cu parere despre problemele bucurestiului, nu le cunoaste. Dar e clar ca se poate face mult mai multe, si in Oradea, si in Bucuresti. Dar nu se poate compara, am fost in vara trecuta acolo si sunt atatea zone de boschetarie, ca te crucesti, cum erau in Oradea prin anii 90 prin actualul parc Olosig. Traficul e infernal, dar nu stiu ce solutii s-ar gasi, sunt ffff multe masini, e normal. Nu imi place sa comentez pe articole, dar citesc comentariile. Nu am mai rezistat cand vad ineptiile acestui CrisDumi, mai sunt si altii ca el, sau din cealalta extrema, care il lauda pe Bolojan orice face sau spune , dar asta depaseste orice limita. Cu stima
Postat 23 Ianuarie 2020, 12:57 de moise
In politica prostia nu e un handicap.
Nimeni nu e destul de inteligent sa îl facă pe prost sa înțeleagă ca e prost și dacă ești prost neapărat trebuie sa și claxonezi sa te vadă audă toți.
Postat 23 Ianuarie 2020, 12:40 de sss
normal ca o deranjeaza
Un primar slab va vedea intotdeauna o amenintare in orice interviu si luare de cuvant al unui primar cu rezultate bune. Dna Firea sa-si rezolve incalzirea blocurilor din Bucuresti, circulatia anapoda si dementa care este acolo, si multe multe altele. Mai incetut cu pomenile si voucherele dna Firea! Se gata banii. Dar nu a deranjat-o ca marea metropola cu 4 milioane locuitori, care nu primeste lectii decat de la primarii din Londra si Paris, are un buget abia de 5,8 mld lei pe 2020, cam de 4-5 ori cat un oras asa cu patru intersectii din provincie! Si sa nu uitam de faimoadele 400 autobuze Otokar, achizitionate de la turci, fumigene si sauna in trafic! :))))
Postat 23 Ianuarie 2020, 11:44 de cetateanbihorean
Buletin de Bucuresti
PNL-ul se tot cauta de un primar mare pentru bukarest.Ce mai cauta,este unul pregatit ,antrenat,capabil: " trebuie taxate şi interzise parcările""Vrei dezvoltare, să faci pasaje, să faci proiecte mari, trebuie să faci expropieri""pasaje subterane şi supraterane".Nu dureaza mult, "două-trei mandate de primar".
Postat 23 Ianuarie 2020, 11:12 de excalibur
Improbabil.
Nu cred că ce funcționează la Oradea, funcționează la București. Vorbim de un oraș de zece ori mai mare. Centura probabil ar costa de zece ori mai mult, mai greu de construit și mai greu de finanțat. Firea îi clar depășită de situație cum au fost toți înaintea ei. Cât despre Oradea vorbim peste zece ani, am dubii despre succesul unor investiții.
Postat 23 Ianuarie 2020, 10:33 de oradeaveche
Bolojan este cel mai penibil, ignorant și prost-crescut primar pe care l-a avut Oradea în toată istoria sa !?!
Că Firea e o oportunistă, care doar crede că înțelege ce e aceea administrație publică ... nu încape nicio îndoială !?! Dar, nu e cu nimic mai prejos decât ceilalți primari generali care s-au perindat în București de-a lungul timpului !?! Totuși, să vină un "primat neevoluat" să dea lecții pe care le știe orice copil de școală generală ... e prea de tot !?! Mai ales că Oradea este tot atât de "blocată" în planul traficului și poluării, disconfortului și curățeniei stradale, precum capitala !?! Ei bine, acest individ care își bate joc de un oraș ca Oradea și de cetățenii lui, habar n-are ... care ar trebui să fie prioritățile și rostul unei administrații publice !?! În primul rând că, prima grijă a unui primar care conduce un oraș care intră cu totul într-un cartier precum Balta Albă, ar trebui să fie conservarea valorilor istorice, ale locului ce funcționează de sute de ani ... apoi susținerea educației, culturii și cunoașterii ... abia după aceea vin infrastructurile de utilități, asigurarea mobilității de transfer public și privat, confortul urban în ansamblu și mediul ca habitat general !?! Turnatul betonului ar trebui să fie ultima grijă a unui primar, în contextul în care acesta e un produs derivat al unei activități concrete, reprezentând un mijloc de lucru, nicidecum un rezultat administrativ sau civic !?! Un primar ar trebui să urmărească obținerea de rezultate generale, să țintească niște obiective de interes urban ... nu în mod punctual să stea cu ochii pe fereastră, ca un un jandarm, să vadă ce face unul sau altul dintre concetățeni !?! Un primar trebuie să aibă o viziune amplă, nu să confunde placarea și dalarea cu evoluția acelui oraș !?! Bolojan e un primar "mic" ... atât la caracter cât mai ales la numărul de cirvumvoluțiuni !?! Este genul de individ care pur și simplu "îngroapă" bani, în loc să-i utilizeze cu folos pentru toată lumea ... iar asta o face nu pe banii lui, ci pe ai noștri !?! În toți cei aproape 12cani de când e primar al acestui oraș ... nu a reușit să producă nici un RON măcar mai mult decât a consumat !?! Toate investițiile îndelung aplaudate de către "pupincuriști" săi ... ori nu îi aparțin ca inițiativă, fiind copiate de la predecesori, ori nu îndeplinesc criteriile minimr de durabilitate urbană, în înțelesul a ceea ce înseamnă cu adevărat "dezvoltare durabilă" !?! Este extrem de evident că Bolojan, în materie de management administrativ și de model politic, este un ... amator !?!
Postat 23 Ianuarie 2020, 10:15 de CrisDumi
Ce-o zis:::)))
A luat 400 de autobuze noi , nu cateva!! Dar nu zice nebuna că 398 stau in garaje stricate. Și dacă nu-i spui " felicitări firutzo, te pupa unchiul la pisicuță " îți dă eject. E așa mai comunistă , ii plac doar laudele
Postat 23 Ianuarie 2020, 09:59 de sandu1260
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6712 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON