URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
27 Octombrie 2018, 15:24

Tot mai mulţi bihoreni, sunaţi de hackeri! Cum recunoşti numerele la care nu trebuie să răspunzi

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În ultimele săptămâni, tot mai mulţi bihoreni au constatat că sunt sunaţi de pe numere de telefon din ţări precum Pakistan, Rusia sau Mali, şi nu li se spune nimic. Oamenii sunt tentaţi, astfel, să sune înapoi, şi se trezesc cu facturi mult încărcate de costuri.

Potrivit unor sesizări adresate BIHOREANULUI, majoritatea apelurile au fost primite în reţeaua Digi Mobil, însă au fost și sesizări care au vizat rețeaua Orange.

"Recomandăm utilizatorilor de telefonie fixă sau mobilă să nu sune înapoi către destinaţii necunoscute cu care nu interacţionează în mod deosebit", a declarat, potrivit Digi24.ro, Cătălin Neagoe, director la Divizia de Telefonie Fixă şi Comunicaţii Mobile Digi.

Reţeta folosită de hackeri este simplă, aceştia profitând de simpla curiozitate a oamenilor. De obicei, ei închiriază numere cu prefix de ţări care nouă ni se pot părea exotice, de genul Zanzibar, Guatemala sau Rwanda, numere pe care apoi le folosesc să sune potenţiale victime care nu ştiu cum să reacţioneze. Metoda are la bază un simplu apel efectuat către victimă, urmat de întreruperea subită a acestuia. Curios, cel care va pica în plasă va suna înapoi la numărul respectiv, acesta încadrându-se într-o linie cu suprataxă. Astfel, dacă te gândeşti să apelezi înapoi numere dubioase, poţi pierde şi zeci de euro pe minut, depinzând de cât vei sta de vorbă cu "actorul" din spatele telefonului, arată adevarul.ro.

Apelurile suspecte vin de la hackeri care închiriază linii cu suprataxă. Sute de români se plâng că au fost păcăliţi astfel şi din păcate autorităţile spun că nu pot face nimic în ajutorul victimelor.

”Ca să nu fiţi suprataxaţi nu trebuie să răspundeţi la apeluri din ţări precum Pakistan (+92), Senegal (+221), Mali (+223), Niger (+227) şi nici la apelurile din Rusia cu prefixul (+7). Iar lista poate continua cu Africa de Sud, Serbia sau Rusia", arată Digi24.ro.

Potrivit acestui site, sunt predispuşi să primească aceste apeluri mai ales cei al căror număr de telefon apare pe reţelele de socializare. Asemenea înşelătorii sunt bine puse la punct, iar persoana de la capătul firului nu poate fi identificată. Mai mult, banii furaţi astfel sunt aproape imposibil de recuperat.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
:)
Ce ziceti daca ar fi implicata si compania de telefonie mobila?
Postat 28 Octombrie 2018, 19:55 de danny6
"autorităţile spun că nu pot face nimic"
Absolut normal.De asemenea nici compania de telecomunicatii nu poate face nimic.Ar fi si ilegal sa faca ceva,ar incalca GDPR si dreptul la viata privata al hacker-ilor.Smartofonul poate fi configurat sa respinga apelurile care nu sunt din agenda si totodata sa-ti afiseze un mesaj ca ti-a respins apelul de la nr.****.Sau restrictionare apelurilor internationale ,call barring.Aici ar trebui introduse optiuni cu exceptii. Sau mai bine infiintam inca un serviciu de informatii, care "sa poata face ceva".
Postat 27 Octombrie 2018, 16:52 de excalibur
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON