URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
27 Iulie 2018, 21:18

Viorica Dăncilă a comis-o din nou: Într-o vizită oficială la Skopje a spus în mod repetat "macedoni" în loc de "macedoneni"

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În cadrul unei vizite externe la Skopje, premierul României, Viorica Dăncilă, a făcut noi gafe în public. În timpul unei conferinţe susţinute alături de omologul său macedonean, Zoran Zaev, prim-ministrul României a spus în repetate rânduri "macedoni" în loc de "macedoneni".

De asemenea, Viorica Dăncilă a susţinut că este primul prim-ministru care vizitează Republica Macedonia, vrând să spună, de fapt, că este primul prim-ministru român care face această vizită. 

"Îmi face deosebită plăcere să fiu astăzi la Skopje ca primul prim-ministru care vizitează Republica Macedonia", şi-a început Viorica Dăncilă discursul.

În acel moment, s-a auzit cum se sparge un pahar, iar premierul României şi-a oprit pentru scurt timp discursul. 

În timpul declaraţiei a avut mai multe poticneli, cacofonii şi dezacorduri, notează hotnews.ro. 

"În acelaşi timp, am abordat subiectul comunităţilor...ăăă..Republicii...a cetăţenilor macedoni în România, dar şi a cetăţenilor aromâni din Republica Macedonia şi l-am anunţat pe domnul prim-ministru că în România, în urma unei iniţiative legislative în Parlamentul României, promulgată de către preşedintele României zilele acestea, a fost inaugurată ziua limbii macedonene, ceea ce nu poate decât să ne bucure şi să arate puntea de legătură pe care o constituie acest lucru între cele două ţări. Consider că comunitatea de aromâni din Macedonia şi comunitatea de macedoni, de cetăţeni ai Republicii Macedonia din România, nu poate fi decât o punte de legătură a cooperării dintre cele două state", a declarat Dăncilă. 

În cele şase luni de când conduce Guvernul, Viorica Dăncilă a fost autoarea unor greşeli nepermise. În urmă cu câteva zile, aflată la Podgorica, în Muntenegru, prim-ministrul a spus în timpul declaraţiei de presă, alături de omologul său, că se bucură să fie la Priştina, care însă este capitala Kosovo, stat nerecunoscut de România.

Translatorul a corectat-o pe Dăncilă, spunând numele corect al oraşului.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
28 Comentarii
Jerusalem
...intreaba-l...ca nu mai pot!
Postat 29 Iulie 2018, 21:08 de soricel
Jerusalem
...intreaba-l...ca nu mai pot!
Postat 29 Iulie 2018, 21:08 de soricel
oribilitatea planetei
@scortosul: și tu cu trădarea de țară? Stii cine au suferit cel mai mult pe această planetă? EVREII! Sa-ti spun nația direct răspunzătoare? Intreab-o pe W. Eu am putut să fac un singur lucru: să sărut numărul de la Auschwitz de pe mâna unei respectabile Doamne! Din fericire nemții nu au gazat-o!
Postat 29 Iulie 2018, 21:06 de soricel
Astia care....
Astia cre bagati de vina proastei ati semnat "fara penali"? Cata vreme interesele romaniei sunt reprezentate (indiferent de culuarea politica - ca de orientare nu e vorba) de oameni cu dosare penale de furt, plagiat, tradare de tara nu vom duce o viata, un trai mai decent pe aceste meleaguri. Fa si tu ceva ca de papagaleala.....
Postat 29 Iulie 2018, 19:54 de scortosul
Cetățeanbihorean
Foarte bine ai punctat cetateanbihorean ,tara asta merita ceva mai bun indiferent de culoare politică! Vorbind la modul cel mai serios un exemplu bun e Bolojan si echipa acestuia, se vede o diferența uriașă deja între Oradea si restul marilor orașe ale României. Nu sunt nici de stânga nici de dreapta ,sunt pt Romania si multi ar trebui să fie pt Romania indiferent de culoarea politică. Avem nevoie de oameni competenti nu Dancila, Dragnea si alte specimene cu facultatea făcută la FF.
Postat 29 Iulie 2018, 00:07 de Adrian_Preda
Cetateanbihorean
E atât de deștept încât în DEX-ul lui există SORICEL , adică un soare mai mic . Dar noi suntem proști, pt că nu ne dăm seama , ce are un bolnav psihic in minte.
Postat 28 Iulie 2018, 20:17 de Sandu1206
bine
@cetateanbihorean: Am tot explicat dar probabil ti-a scăpat! soricel nu are nimic comun cu ȘORICELUL fugărit de mâțe ! Vine de la...SOARE! @Sandu1206: Bine!
Postat 28 Iulie 2018, 15:38 de soricel
mi-e indiferent
Cine vine la guvernare: dreapta, stanga numai sa-si faca treaba, fara coruptie, competent, cu viziuni de dezvoltare pentru tara.
Postat 28 Iulie 2018, 15:18 de cetateanbihorean
Soricel
O greșală de stânga și dreapta, e că te-ai născut
Postat 28 Iulie 2018, 14:42 de Sandu1206
nu ai inteles nimic
Jerry draga, lasa-ne, lasa-ne.... E vorba despre refuzul tau continuu de a accepta si recunoaste orice greaseala care e comisa incepand cu Mang, Pasztor, Dragnea, Dancila, samd Nu intru in jocul acesta al impartirii politicului in dreapta-stanga, toti politicienii dupa 89 au gresit flagrant, incepand cu Iliescu care a preluat puterea de la NC, prin lipsa reformelor si sustinerea intreprinderilor de stat nerentabile cu banii nostri, Constantinescu cu ale sale greseli, privatizarea pe nimic a Petrom, dovafa a incompetentei si coruptiei statului, Bancorex, sunt atat de multe greseli si incompetente ale statului ca pot face un referat... Trebuie sa lasam criticile si zarva si sa trecem la treaba, nimeni nu va munci in locul nostru, suntem doar buni de gura si comentat? Jos palariain fata oamenilor harnici din tara asta care au construit ceva, gen Bolojan nu prea sunt multi din pacate ca el in tara, trebuie sa ma gandesc bine. Asta dovedeste in ce hal suntem ca popor, ne plac scenetele si circul a la Basescu, dar de muncit mai putin.
Postat 28 Iulie 2018, 14:30 de cetateanbihorean
Let's play
@cetateanbihorean: Scrie tu 10 greșeli ale dreptei și în secunda 2 îți scriu 20 ale stângii! Dar începi tu....
Postat 28 Iulie 2018, 12:49 de soricel
Suntem satui de criticii atotstiutori
A gresit. Tu ai puterea sa recunosti greselile stangii? Daca nu, nu esti obiectiv si impartial. Ia fa o lista cu greselile guvernului. Nu mai trai in trecut, ci in prezent. Aceste greseli ttebuie sanctionate la timpul lor, adica acum, cand sunt proaspete. Ceea ce faci se cheama manipulare si diversiune mutand atentia la altceva. Ai vreun interes? Esti platit sau doar simpatizant??? Nu de critici duce lipsa tara asta, ci de constructori. Pune mana si construieste ceva.
Postat 28 Iulie 2018, 12:42 de cetateanbihorean
pe cale...
@Sandu1206: Sunt plătit unde muncesc! Totuși constat CĂ CI neva ți-a atras atenția!
Postat 28 Iulie 2018, 12:35 de soricel
Ghinion
@cetateanbihorean: Mă dusei...cu feribotul la Baku...cu Valerie Valerie/ C'est la vie.....la la la! Aceasta este gafă "dă " dreapta, deci nu se pune!
Postat 28 Iulie 2018, 12:31 de soricel
Gramatica
Continua sa te prezinti drept ridicol. Ne faci corecturi gramaticale uitand ca prima care are nevoie de ele este protejata si preferata ta: VDancila!
Postat 28 Iulie 2018, 12:25 de cetateanbihorean
Soricel
" Dragule...de luni încep prezentarea gafelor lui W " . TDS jurnalist sub cover. La care redacție???? De cine ești plătit , de Dragnea, Dan sau Dancila. TDS investigation LTD
Postat 28 Iulie 2018, 12:11 de Sandu1206
!!!
@cetateanbihorean: Probabil ai vrut sa spui"accepta evidența"! Dragule...de luni încep prezentarea gafelor lui W.
Postat 28 Iulie 2018, 11:43 de soricel
vorbind de gafe
Americanii in masa fac gafa Bucuresti-Budapesta respectiv Austria-Australia. Si nu e nici o problema. Romanii ar trebui sa accepte demni statutul de prosti. Daca si stanga(Dancila) si dreapta(Julien) sunt prosti de dau in gropi inseamna ca e momentul sa ne punem niste intrebari. Stiu ca cel mai greu lucru pentru un prost e sa-si recunoasca prostia, dar fac totusi un apel.
Postat 28 Iulie 2018, 11:10 de testtest
Dragule
Intelege odata si pentru totdeauna: accepta evidentul- in cazul nostru gafele repetate si nepardonabile ale unui om cu functii de stat importante in Romania - Dna Dancila care reprezinta nu Psd ci poporul roman. Pricepe odata ca ne face de rusine pe toti, chiar si pe tine si pune interesul tarii- aici daca chiar esti roman sau nu altceva(poate rus sau ucrainean) deasupra intereselor de partid, partid aflat intr-o existenta vremelnica in istoria Romaniei, partid care se afla-n slujba Romaniei si nu invers!!! Multumesc frumos
Postat 28 Iulie 2018, 10:15 de cetateanbihorean
!!!
@cetateanbihorean: Zău că nu as schimba nici un subiect! Dar totuși....dacă reproșezi cuiva o chestie măcar tu...sau măcar adu-ti aminte de prostia tehnocratului cu feribotul prin munți! S-a distrat lumea de aia cu imunoglobina...sau cum i-o zice! Ba, da VV a zis la fel! Si e medic! Deci se aplică clar măsuri diferite!
Postat 28 Iulie 2018, 09:36 de soricel
Iarasi?
Din nou schimbi subiectul dle soricel?? De cate ori gasesti ceva neplacut in comentarii, schimbi foaia, muti discutia ba la lipsuri gramaticale, ba la greselile unor persoane care nu sunt subiectul discutiei. Incep sa cred ca ai fost scolit de muscali pe la Tiraspol, Moscova sau Phenian.... Aplici tactici de manipulare??
Postat 28 Iulie 2018, 09:19 de cetateanbihorean
Ța pul Adrian
Mă Preda! Tu ți- ai citit comentariul? Cam multe greșeli....
Postat 28 Iulie 2018, 07:08 de soricel
Capra premier
Din pacate avem ce s a votat. Prostia acestei capre -premier este ieșită din comun. Asta înseamnă să fi premier in România. Sincer meritam ce avem atata vreme cat ne complacem si nu se intră în parlament cu tancul ca in 89. Singura solutie in momentul de față e răsturnarea guvernului, daca acest guvern mai continuă la guvernare ajungem in următori doi ani asemeni țărilor bananiere. Singura solutie e încă o revoluție!!!
Postat 28 Iulie 2018, 00:52 de Adrian_Preda
asa premier, asa popor
concluzia mea este sa suntem un popor de prosti si de nepasatori...dc nu luam masuri pentru ca acest premier sa nu mai fie in functie? pe ca suntem nepsasatori si neplace asa cum e...adica blana...zero barat....de nedesrcis...mai nepriceput premier ca Viorica nu a avut Romania pana acum...dar ne meritam soarta pentru ca l_am votat pe mincinosul de DRACNEA....RUSINE SA NE FIE
Postat 27 Iulie 2018, 22:19 de Dan1977
cum se numește azi Birmania?
@supoter_oradean: Eu unul știu! Că sunt fan geografie! Dar și ce a zis Ciolos: feribot prin Caucaz...
Postat 27 Iulie 2018, 22:09 de soricel
Gafã istorica
E cea mai mare gafã din istorie, femeia respectivã Veorica se afla in Podgorica, capitala Muntenegrului si ea zice Pristina, cat de prost sã fii sã nu stii unde te afli. Dacã era la Bucuresti stia tot omul ca femeia e tufã de Venezia la geografie. A fost acolo , nu are scuzã. E 0% absolut, proasta prostilor
Postat 27 Iulie 2018, 22:01 de suporter_oradean
da da
Vreau sa stiu cati romani ar detecta "gafa" daca nu s-ar specifica varianta corecta.
Postat 27 Iulie 2018, 21:42 de testtest
asta e!
Poate a vrut sa-i protejeze pe greci? Oricum...este păcat că se comit gafe! Acum mie mi se pare mai tare aia cu feribotul prin.. Munții Caucaz! Baku nu este în Georgia cum credea tehnocratul Julien!
Postat 27 Iulie 2018, 21:41 de soricel
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON