URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
03 Noiembrie 2018, 17:41

Supărarea lui Trump: Twitter a şters mii de conturi care îndemnau americanii să nu participe la alegerile de marţi

Supărarea lui Trump: Twitter a şters mii de conturi care îndemnau americanii să nu participe la alegerile de marţi foto: www.alphr.com
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Reţeaua de socializarea Twitter a şters sute de conturi automate pe care erau postate mesaje prin care alegătorii americani erau descurajaţi să participe la alegerile intermediare de marţea viitoare.

Delete!

Potrivit CNN conturile au fost şterse în lunile septembrie şi octombrie la cererea democraţilor după ce reprezentanţii Twitter au constat că acestea încalcă regulile platformei diseminând informaţii false în mod automat.

Reprezentanţii Twitter au anunţat, fără a da amănunte, că reţeaua de conturi a fost condusă din SUA.

Decizia reţelei de socializare de a şterge conturile automate care descurajau americanii să se prezinte la urne a venit în urma scandalulu privind implicarea Rusiei în alegerile americane din 2016 din dorinţa de a preveni manipularea alegătorilor americani.

Preşedintele Donald Trump, susţinut de republicani a reclamat în mai multe rânduri în mod public că Twitter şterge conturile susţinătorilor săi.

Votul pentru Parlament

Alegerile intermediare din SUA care vor avea loc pe 6 noiembrie vor marca doi ani de la alegerea preşedintelui Donald Trump şi sunt un test înaintea scrutinului prezidenţial din 2020.

Rezultatele alegerilor pentru cele 435 de locuri din Camera Reprezentanţilor vor influenţa politica americană pentru următorii doi ani.

O victorie a republicanilor lui Donald Trump îl va încuraja pe preşedinte să îşi implementeze proiecte precum finanţarea zidului de la frontiera cu Mexicul, aplicarea de reduceri fiscale şi desfiinţarea Legii pentru servicii medicale accesibile din 2014 cunoscută ca şi Obamacare.

În schimb, o eventuală victorie a democraţilor a încurca agenda preşedintelui american iar opoziţia ar putea câştiga locuri în comisiile Congresului care investighează administraţia Trump.

În prezent Camera Reprezentanţilor şi Senatul, cele două camere care formează Congresul SUA sunt dominate de republicani dar sondajele anunţă că alegerile ar putea aduce democraţii la putere.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON