URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
02 Septembrie 2018, 15:17

Soluţie anti-poluare: Taxă de parcare pentru firmele ai căror angajaţi vin la muncă cu maşina

Soluţie anti-poluare: Taxă de parcare pentru firmele ai căror angajaţi vin la muncă cu maşina sursa foto: goodlocalnews.co.uk
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Autorităţile din Edinburgh, oraş din estul Scoţiei, au un nou plan pentru combaterea poluării: vor să taxeze companiile care îşi lasă angajaţii să parcheze lângă clădirea în care lucrează.

Comisia locală de transport şi protecţia mediului din cadrul Consiliului oraşului a pregătit deja regulamentul pentru taxa de parcare la locul de muncă, însă acesta nu a fost făcut public încă, deoarece Partidul Conservatorilor îl contestă. Se pare însă că autorităţile vor să copieze modelul din Nottingham, primul oraş din Marea Britanie care a introdus o astfel de taxă.

Acolo, firmele plătesc 402 lire anual pentru parcările amenajate în jurul sediilor, iar banii sunt direcţionaţi într-un fond folosit exclusiv pentru îmbunătăţirea transportului public.

„Suntem convinşi că introducerea unei taxe de parcare pentru companii va avea beneficii: reducerea numărului de călătorii cu maşina în oraş şi, implicit, decongestionarea traficului şi îmbunătăţirea calităţii aerului”, a explicat Lesley Macinnes, membru în comisia de transport şi protecţia mediului.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
9 Comentarii
Poiu
Gândești pt siguranța ta și a celor din jur, altu își cumpără catalizator de la dezmembrări, cauciucuri second-hand și el zice că ce afacere a facut
Postat 03 Septembrie 2018, 21:12 de Sandu1206
Nu suna rau
Unde lucrez eu cine face car pooling primeste o bonificarie (nu aume de bani, ceva cadou acolo, simbolic). In tarile civilizate cei care fac car pooling au banda dedicata, inclusiv pe autostrada. Se incurajeaza conceptul asta, de ce Uber a introdus inca de pe la inceputuri Uber Pool? Lyft la fel. Dar noi trebuie sa nu ne dam dupa aia civilizati, doar "americanii-s de vina...". Putem merge spre Neandarthal incet dar noua ne place cu cooroo in masina. Si sa zici ca tu mergi cu masina ca ai tras din greu sa ti-o cumperi, inseamna ca ai o masina de fatada care nu iti reflecta nici nivelul social nici cel financiar. E usor sa faci credit de 20 30.000 de euro pe 15 ani sa iei "un gip" ca deh, e nou, da il speli la fise la OMV si alimentezi cu 30 de lei. Motorina, "ca e mai mic consumul". Eu nu am o problema sa umblu cu o masina mai veche, desi nu ar trebui sa strang tare cureaua pt una mai noua. Da asa veche cum e, e intretinuta (cred ca is singuru care a schimbat catalizator in reprezentanta la o masina de 14 ani, doar ca imi pasa de poluare si poate luam alta masina cu banii dati pe el). Da, eu platesc daca ma pune, ca nu tot timpul vin acasa deodata cu ultimul tramvai :)
Postat 03 Septembrie 2018, 20:48 de poiu
Bihoreanoradean
Nu-ți fă griji de mine, sunt vaccinaț.
Postat 03 Septembrie 2018, 08:50 de Sandu1206
Sandu
Go get a life dar mai întâi get a job și buletin de Oradea și poate mai apoi discutam. Ești caz pierdut
Postat 03 Septembrie 2018, 06:58 de User anonimizat
Bihoreanoradean
Sclav te simți TU, eu nu mă simt sclav, sunt mândru că nu are Bucureștiul ce are Oradea . Și acu vezi că e bine cu drumul de centură făcut de Bolojan ( timp mai puțin cu mașina la muncă ) . Oradea da , e, a Orădenilor , și viniturile sunt binevenite, dar nu cele că tine care se plâng , că nu se poate încuia ușa , și așteaptă primarul sa le-o repare. Daca ai fi mers până la Budapesta măcar, ai fi văzut că în urmă cu 10 ani eram ca Iranul ( in Oradea ) , dacă ai fi mers la Viena ai fi realizat că suntem ca Somalezi, dar mulțumită lui Bolojan ne apropiem de Londra sau Paris. Rugămintea mea ea sa nu faci un efort să-ți cumperi mașină, cu 10.000£ poți să faci un tur al capitalelor europene din vest sa vezi că noi acolo ne îndreptăm, dar cu oameni că tine e bine și în Somalia sau MAI RAU SA NU FIE.
Postat 03 Septembrie 2018, 01:19 de Sandu1206
Sclavi pana la capat, nu-i asa sandule?
Da de ce sa ma oblige sa merg cu transport in comun la serviciu mai sandule? Hai ca inteleg faza cu pietonalele in oras. Dara daca fac un scarificiu sa cumpar o masina cu costurile aferente, inseamna ca timpul castigat pe drumul spre si de la serviciu e MULT mai important pentru mine decat tentativa de a obliga pe toata lumea sa foloseasca transportul in comun. Sunt destui elevi, studenti, bugetari, pensionari, turisti care sa foloseasca otl-ul. Sper sa nu treaca prin cap cuiva din primarie chestia asta. Daca totusi se va intampla... revin cu intrebarea: Oradea mai este a oradenilor sau a viniturilor din primarie care au ajuns sa se creada buricul pamantului?
Postat 02 Septembrie 2018, 23:32 de User anonimizat
CrisDumi
Decât să mergi la muncă cu un golf 3 din 91, folosește transportul public.
Postat 02 Septembrie 2018, 21:36 de Sandu1206
CrisDumi
Așa să fie și în Oradea
Postat 02 Septembrie 2018, 21:35 de Sandu1206
Așa da, bihoreanule !?!
Dă idei lui Nero ...
Postat 02 Septembrie 2018, 20:17 de CrisDumi
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON