URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că telenovela dintre președintele Consiliului Județean Ilie Bolojan și un grup de cetățeni din Cheriu începe să capete accente tragice. Deși șeful județului le-a oferit un inel, e drept, un inel metropolitan care trecea prin terenurile lor, cei din Cheriu n-au apreciat gestul romantic și l-au târât prin tribunale, pe motiv că le tulbură posesia și buruienile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
20 Iulie 2018, 22:19

Primarul Ilie Bolojan, fotografiat într-o ipostază mai puțin obișnuită

Primarul Ilie Bolojan, fotografiat într-o ipostază mai puțin obișnuită (foto: Facebook, Sebi Tont)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Primarul Oradiei, Ilie Bolojan, a fost fotografiat vineri, de ziua lui onomastică, într-o ipostază mai puțin obișnuită.

Edilul a ridicat un ambalaj aruncat pe stradă în centrul oraşului şi l-a dus la coşul de gunoi, momentul fiind surprins de fotograful orădean Sebi Tonţ, care a publicat imaginile pe Facebook.

"Primarului din Oradea chiar nu îi este ruşine… să se aplece să ia o mizerie de pe jos şi s-o ducă la gunoi. Chiar dacă nu-i a lui #Bolojanîidevină!", a scris acesta pe reţeaua de socializare.

Postarea a devenit populară printre internauți, în scurt timp de la publicare, adunând în jumătate de oră peste 160 reacții și 40 de distribuiri.

Vezi mai jos postarea:

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
29 Comentarii
@GICA SI CONTRA
observ ca tds ii atentioneaza doar pe cei care tin cu primarul referitor la greselile gramaticale. exemple de pe cealalta parte sunt destule insa acele mesaje il incanta, nu conteaza daca sunt corecte dpdv gramatical. poate infiintezi o clasa si pentru ei. gestul primarului e de bun simt, ceea ce ar trebui sa facem toti. iar pentru cei care le arunca pe jos amenzi foarte DRASTICE. sa le piara cheful. si asta cat mai urgent.
Postat 23 Iulie 2018, 09:24 de User anonimizat
Popaprostu
Am luat acuzele tale si o sa dai seama pentru ele. Dar esti atata de prost ca numele ales e insuficient sa iti descrie starea clinica in care ai ajuns. Te crezi anonim, hai? Esti si mai prost atunci. Nu te jignesc, mi te adresez pe numele ales. Ne auzim. Pacea Domnului!
Postat 22 Iulie 2018, 19:36 de poiu
Bihoreanoradean
Și ligheanul trebuie sa fie curat
Postat 22 Iulie 2018, 18:29 de Sandu1206
@ sandu prostul satului
Eu nu am nici o așteptare de la primărie i-ar în centru e proprietate publică, in grija primariei. Daca primăria a vrut dezmăț in centru, să-și asume și efectele negative. Țin să te informez că nu arunc nici odată pe lângă cos sau pe jos gunoaie iar acasă la mine e curățenie.
Postat 22 Iulie 2018, 18:26 de User anonimizat
!!!
@Sandu1206: Eroul este decorat de Ceaușescu, Iliescu și Constantinescu! Din fericire ceilalți doi...Nu! Pentru mine el este prioritatea! Nu buruienile pe care le confirm! O sa iau o amendă de la ....dar cât EROUL trăiește el va fi și EROUL meu! Buruienile da-le-n....
Postat 22 Iulie 2018, 18:15 de soricel
mulțam de atenționare...chit că am văzut și singur
@Sandu1206: Nu de aceea! Pentru că de 10 luni am în grijă un erou al României! Pe pensia căruia zici că stau! Si fiind și cu serviciu fac ce pot! Dar o sa rezolv și problema buruienilor! Macar acum am un indiciu clar!
Postat 22 Iulie 2018, 18:10 de soricel
Soricel
La adresa cu Nr 49 , de aia sunt buruienile cat casa, că faci curat.
Postat 22 Iulie 2018, 17:30 de Sandu1206
!!!
...intersectat...fără e..
Postat 22 Iulie 2018, 17:23 de soricel
minciuna are picioare scurte
@bihoreanoradean: Jur că și eu am făcut chestiuni similare! Dar nu m-a fotografiat nimeni! Nici nu as fi vrut! Eh...Seba se intersectează cu DICTATORUL și s-a intersectate în clipa aia! În acel loc! Mai da-ma...exact cum Werner e fotografiat la fix! Dar și ceilalți! Nu am vreo problemă în a spune așa ceva...
Postat 22 Iulie 2018, 17:22 de soricel
Bihoreanoradean
Fă-ți curat in casă și vorbește apoi. Bineînțeles tu vrei că primăria să-ți facă curat.
Postat 22 Iulie 2018, 17:03 de Sandu1206
Cel mai cel fotograf..
Ce sa vezi, fotograful potrivit la locul potrivit! Asta da coincidenta! Că sa nu fim carcatosi, ar trebui totuși apreciat spiritul civic al edilului. Dar stai! In centru e plin de cârciumi care atrag turiști (și bani), rezultatul va fi inevitabil: cetățeni în stare de semiebrietate al căror simt al cosului sau civism e alterat de aburii lui Bachus.. așa că hai să lăsăm firma de casa.. pardon de curățenie să își facă treaba... Cu o hârtie ridicată de primar.. nu se face curățenie.. Să-l vad implicat în acțiuni de voluntariat (pe bune, nu doar pentru foto) și mai discutam după. Si apropo: unde-s fotografii de ocazie când se întâmplă vandalizări, agresiuni, tâlharii, etc (unele in plin centru ziua in amiaza mare)???
Postat 22 Iulie 2018, 16:11 de User anonimizat
PopaProstea
Faci tu pt oraș ceva?? Înafara că arunci mizeria pe jos.
Postat 22 Iulie 2018, 13:55 de Sandu1206
mizerie electorala
asta e bolojan cum a zis d na Coste,E AGENT DUBLU CA MICULA,MAIOR,BLAGA,chiar nu a facut nimic pentru oras,ciuperca a alunecat,toata piata placata de el inaintea statuii ce a vrut o mutata in Olosig e crapata,terenul pentru tineri pe branului la dat la cica dezvoltatorul imobiliar petrica(criminal spagar in imobiliare ce a gasit prin pater un popa catolic caterisit o valoare de genul 3 ha = 3 mil euro,gratis,da bihorel draga,in afara de Bolo nu ai alta finantare,sa ti dea Dumnezeu ani de puscarie tie si la redactorul tau bativan,cu executare cate gunoaie adun in tot orasul,in saci sau pungi si nu ma vede nimeni,ba da Dumnezeu ca daca nu platesti,pe pamant ,psd,alde,doar asta vezi in media!
Postat 22 Iulie 2018, 12:14 de User anonimizat
Soricel
Eu am , tu nu ai , și am să-ți repet.
Postat 21 Iulie 2018, 18:45 de Sandu1206
Adrian Platona și tds
Dar totuși vouă animalelor NU VA E RUȘINE??
Postat 21 Iulie 2018, 18:37 de Sandu1206
Nu
@platona: Nu! Nu ii este rusine!
Postat 21 Iulie 2018, 16:47 de soricel
"Primarului din Oradea... chiar nu-i este rușine" ?
.....de mizeria lăsată de constructorul SC. Selina Group (Trameco SA), în urma încheierii lucrarilor la Drumul Expres,la șantierul de lucru deschis în zona rambleului CFR, între străzile Doja și L.Pasteur.Nu-i este rușine de gunoaiele și deșeurile materiale aruncate de un individ (Doja 36), în această zonă intubată a pârâului Paris, fără ca primăria, Poliția locală sau Garda de mediu să ia vreo măsură,cu toate că au fost sesizate de nenumărate ori.Se asteapta comanda dvs.Deci, vă invit domnule primar ,gospodar de frunte intre gospodari, să ne mai dați un exemplu......de bun simț.Avem și camere de luat vederi..... așa că, veți fi din nou imortalizat și lăudat de orădenii "de bine".
Postat 21 Iulie 2018, 15:07 de platona
?
@FaBULA: Mă...da Baudelaire ce-ar avea?
Postat 21 Iulie 2018, 14:37 de soricel
foto
@Seba:Cu toată dragostea, eu N-O IAU! O mai văd prin oraș exagerat de colorată pe d-na " big actress" dar...e treaba ei! Sante!
Postat 21 Iulie 2018, 14:35 de soricel
?!
@soricel: mea culpa....cum sa iti zic, animal? Imi cer scuze ca nu pot ajunge la nivelul tau. In rest, numai de bine. Asa, mai gramatical sau negramatical. Ia-o cum vrei...
Postat 21 Iulie 2018, 13:01 de Seba
Obișnuit
"Din bube, mucegaiuri și noroi/Iscat-am frumuseți și prețuri noi". E ceva obisnuit ca cine a trudit pentru obtinerea unui lucru să fie și grijuliu ca lucrul să fie bine păstrat. E ceva obisnuit ca nesimțitul care își câștigă banul nemuncit sa nu aiba grija asta. Aștept un lucru neobișnuit, gunoaiele umane sa nu mai împroaște cu gunoi.
Postat 21 Iulie 2018, 12:34 de FaBULA
?
@Sandu1206: Tu ai? Eu da...dar repeți ca ...
Postat 21 Iulie 2018, 12:02 de soricel
Soricel
Dacă ești așa deștept, deontolog , de ce nu ai loc de muncă??
Postat 21 Iulie 2018, 11:04 de Sandu1206
un gest neregizat.. cum scapam de restul de gunoaie?
gestul primarului este cat se poate de sincer si neregizat, de multe ori l-am vazut pe bolo in centru luând gunoaie de pe jos aruncate sau lasate de alte gunoaie de oameni si punandu-le in cos. spre jena celorlalti trecatori - cum ar trebui sa procedam cu nemernicii care arunca pe jos tot felul de deseuri? sau pe cei care arunca din masini mucuri de tigara sau pet-uri?
Postat 21 Iulie 2018, 09:59 de roger
?!
@Seba: Ooops! Am scris "Sebi! Dar observ că și dumneata ai probleme cu gramatica! Eu propun să înființăm o clasă și vă predau eu! Nu sunt profesor dar știu eu pe unul de la UO care ar putea da o mână...ar putea da o mână de ajutor!
Postat 21 Iulie 2018, 07:26 de soricel
Carcotasi...
De ce vi se pare asa de interesant, necrezut sau regizat. Chiar credeti ca are nevoie de asemenea regizari. Ma intersectez destul de des cu domnul primar si sa stiti ca face cam acelasi lucru peste tot...ba chiar apare masina de interventie de la rer atunci cand este mai mult gunoi. Nu ma intereseaza din ce partid face parte, dar pentru simplul fapt ca vad mare parte din tara imi dau seama ce fel de primar este...trebuie sa fi orb sau sa nu vrei sa vezi anumite chestii ca sa iti dai seama de aceasta treaba. Iar pentru cei blocati in dealul ciuperca sau parcare din independentei este o vorba 'numai cine nu munceste nu greseste'
Postat 21 Iulie 2018, 06:17 de Seba
ei ei
din ciclul ..."noa ma leshi". Stim ca dl. primar este gospodar asa cum sunt majoritatea cetatenilor urbei. Dar nu cred ca e cazul de-o reclama. Recomand sa stergeti articolul sau cel putin sa-i schimbati titlul. In....gesturi normale sau gesturi de urmat. Ca ipostaza nu e mai putin obisnuita. E normala.
Postat 21 Iulie 2018, 01:02 de Christa
Bravo Bolojan.
Exemplu de urmat
Postat 20 Iulie 2018, 23:17 de Sandu1206
?
Ce surpriză! Sebi taman atunci era acolo! Pe mine cum mama sărăciei nu mă fotografiază nimeni când fac exact același lucru! Și d-l soț al actriței mă stie!
Postat 20 Iulie 2018, 22:35 de soricel
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON