URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că telenovela dintre președintele Consiliului Județean Ilie Bolojan și un grup de cetățeni din Cheriu începe să capete accente tragice. Deși șeful județului le-a oferit un inel, e drept, un inel metropolitan care trecea prin terenurile lor, cei din Cheriu n-au apreciat gestul romantic și l-au târât prin tribunale, pe motiv că le tulbură posesia și buruienile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
20 Ianuarie 2020, 18:40

Orădeanul David Ciente este compozitorul uneia dintre cele mai populare piese de pe noul album al Selenei Gomez

Orădeanul David Ciente este compozitorul uneia dintre cele mai populare piese de pe noul album al Selenei Gomez (Sursa foto: Instagram și Musichub.com)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Orădeanul David Ciente este unul dintre compozitorii piesei "Ring", de pe cel mai nou album al Selenei Gomez. Acesta a mai avut şi alte colaborări internaţionale, cu artişti precum Alicia Keys şi Adam Lambert, şi a compus unele dintre cele mai cunoscute hituri ale cântăreţei Inna. 

Într-un interviu acordat jurnaliştilor de la ProTv.ro, orădeanul recunoaşte că şi-a dorit dintotdeauna să ajungă să facă muzică în Statele Unite ale Americii, însă a ştiut că, pentru a ajunge până acolo, e nevoie de multă muncă.

"Pentru alţii poate e mai uşor, dar mie mi-au trebuit ani de muncă (mai precis 5-6 ani) să pot să mă gândesc măcar la asemenea scenarii. Poţi să baţi literalmente la uşa cuiva de peste ocean, dar «Cine eşti tu?», «Cine şi ce te recomandă?». Într-un fel, e de înţeles. Cine ştie, probabil eşti al 53-lea apărut în faţa acelei uşi în ziua respectivă. Uite aşa, drumul meu s-a intersectat cu al lui Ştefan Lucian, managerul Global Records, cu care am început o colaborare ce se arată a fi lungă. El a fost omul care, după ce s-a conectat cu muzica pe care o fac, m-a recomandat în State unor mai vechi colaboratori, printre care şi Breyan Isaac, unul din cei cu care am compus piesa Ring a Selenei Gomez", a explicat orădeanul în interviul citat.

Ciente a lucrat cu mai mulţi compozitori pentru piesa "Ring". Melodia, care încă nu are videoclip dar apare pe YouTube cu versuri, a strâns, până acum, aproape 3 milioane de vizualizări.

Întrebat de jurnalişti ce înseamnă pentru el această colaborare, David Ciente a răspuns că e "dovada că nu există limite, doar dacă ţi le impui". "Cu cât îţi concentrezi mai mult acţiunile înspre un scop clar, bine stabilit şi asumat, indiferent de obstacole, cu atât te apropii de ceea ce ai vizualizat, până când ajungi la destinaţia propusă. E o învăţătură cu care voi rămâne toată viaţa, şi chiar mă va ajuta mult, îmi va da curaj să îmi creez tot felul de alte scopuri şi visuri, pe care să le materializez", a mai spus Ciente.

În cadrul interviului, tânărul (foto centru) a mai vorbit şi despre colaborarea cu Inna, orădeanul ocupându-se de orchestraţia şi producţia melodiilor "Ra", "Nirvana", "Ruleta" şi "Gimme Gimme". Acesta a lăudat-o pe frumoasa artistă pentru caracterul său, spunând că Inna nu uită "dacă mişti un deget pentru ea".

El a mai spus şi că lucrează cu mulţi oameni de la Global Records, însă când vine acasă, la Oradea, îi place să muncească singur pentru că, astfel, se relaxează.

David Ciente nu este la singura colaborare internaţională. "Au fost şi artişti mai mari cu care am lucrat, am prins o sesiune cu Alicia Keys, în New York. Am avut sesiune cu Adam Lambert, dacă se numără printre cei pe care îi cunoaşteţi. Foarte tare omu', foarte mişto voce", a mai adăugat Ciente în interviu.

Orădeanul a studiat la Conservatorul la Bucureşti şi a făcut parte din trupa Electric Fence, care, în 2013, s-a clasat pe locul al doilea în finala naţională a Eurovision. Trupa lui a fost învinsă atunci de Mandinga, cu melodia "Zaleilah".

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON