URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 16 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă suntem prea prost îmbrăcați pentru Qatar Airways? Dacă sacoșele de rafie nu cadrează cu standardul lui Turkish Airlines? Dacă poziția prea apropiată de Debrețin nu e pe placul lui Wizz Air? Dacă Ryanair e un low cost la fel de scump ca orice companie de linie, dar mult mai imprevizibil? Dacă, dacă, dacă... Atunci mai bine zburăm de la Oradea cu frații noștri moldoveni de la HiSky!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
De nu puține ori, pe meleagurile noastre veștile „de bine” se lasă cu surprinzătoare reacții adverse. Dacă trece prin Oradea o vedetă sau un turist oarecare și comite imprudența să-i remarce frumusețea, apar imediat frustrați și nefericiți gata să facă orice vizitator să se simtă, post factum, nepoftit. Îi cer intrusului aspru, cu indignare, ba și cu suspiciune, socoteală. De ce nu s-a plimbat și prin cartiere, să le vadă mizeria...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
02 Martie 2020, 10:55

Întoarcerea din moarte. O familie din California și-a clonat labradorul care a salvat viața soției într-o excursie

Întoarcerea din moarte. O familie din California și-a clonat labradorul care a salvat viața soției într-o excursie foto: CNN
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

O familie din California a plătit 50.000 de dolari pentru a-și clona labradorul care a salvat viața soției în timpul unei excursii.

Totul pentru Marley

Soții Davind și Alicia Tschirhart din Escondido au plătit 50.000 de dolari pentru clonarea câinelui lor, Marley.

Cuplul a cheltuit de sute de ori mai mult pentru a-și clona câinele decât ar fi plătit dacă și-ar fi cumpărat un cățel din aceeași rasă convins fiind că acesta a salvat viața Aliciei în timpul unei drumeții.

"Se întâmpla în 2014, când Marley avea 12 ani și Alicia era însărcinată în patru luni. L-am văzut deodată pe Marley cum a sărit în fața mea și a început să zgârie pământul în locul în care Alicia întindea mâna", a declarat pentru CNN David Tschirhart.

Marley a sărit să alunge un șarpe cu clopoței ascuns în iarbă.

„Văzusem un băț mare și am încercat să îl ridic, nici măcar nu am văzut șarpele până când Marley nu a apărut”, a povestit Alicia.

Dacă reptila ar fi mușcat-o pe aceasta, cel mai probabil femeia și-ar fi pierdut viața pentru că veninul își face efectul în câteva minute, iar familia se afla departe de orice punct de ajutor.

Marley, a murit doi ani mai târziu, răpus de cancer, dar soții Tschirhart nu s-au împăcat cu ideea.

Soții și-a clonat labradorul apelând la o firmă de profil și spun acum că Ziggy, noul cățel este identic cu bătrânul Marley.

„Are aceeași personalitate, se joacă la fel, preferă aceleași jucării”, a declarat Alicia.

„Moda” clonării

Clonarea lui Marley este departe de a fi un caz singular. În anul 2009 câinele de urmă Trakl folosit de salvatori pentru a descoperi victimele de sub dărâmăturile turnurilor gemene în urma atentatelor din 11 septembrie a fost clonat în 5 căței, iar în urmă cu doi ani actrița Barbara Streisand a mărturisit că a clonat doi căței din patrupedul său preferat.

Considerată de o parte a comunității științifice ca neetică, metoda clonării presupune prelevarea de țesut de la animalul încă în viață sau decedat de scurt timp.

Apoi, o celulă din materialul genetic prelevat este introdusă într-un ovul din care a fost extras nucleul, care devine apoi embrion.

Ulterior embrionul, care începe să crească, este transferat unei mame surogat unde se dezvoltă într-o perioadă de gestație normală.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6664 RON
  • 1 EUR = 4.9737 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON