URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
05 Noiembrie 2017, 17:36

Fiul unui celebru actor îl acuză pe Kevin Spacey că l-a pipăit în prezenţa tatălui său

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Fiul celebrului actor Richard Dreyfuss, Harry, se alătură celor care îl acuză public pe Kevin Spacey de hărţuire sexuală şi povesteşte că acesta i-a atins organul genital chiar în prezenţa tatăl său. Incidentul a avut loc în 2008, susţine Harry Dreyfuss, pe când băiatul avea doar 18 ani.

Harry Dreyfuss a scris pentru Buzzfeed News că incidentul a avut loc când Spacey regiza spectacolul "Complicit", din distribuţia căruia făcea parte tatăl său, la teatrul Old Vic din Londra. 

"S-a întâmplat într-o seară când eram toţi trei în apartamentul lui Kevin, pentru ca tatăl meu să îşi repete replicile. Tatăl meu nu a observat, iar eu nu i-am spus despre acest incident, timp de mulţi ani. În schimb, în următorii nouă ani am povestit incidentul la petreceri, pentru distracţie", a scris Harry Dreyfuss.

"Kevin Spacey este un prădător sexual. Totuşi, nu m-am gândit niciodată că a vorbi serios despre acest lucru este o opţiune", a adăugat el.

Dreyfuss a mai scris că la acea vreme, când era un adolescent timid, îl admira pe Spacey şi a interpretat greşit, drept prietenoase, o parte din avansurile sale.

"Nu puteam procesa ceea ce se întâmpla: Tatăl meu şi eu pretindeam să fim iubiţi într-un spectacol de teatru, în timp ce Kevin Spacey încerca să mă seducă, iar în viaţa reală eram un virgin heterosexual care voia doar să devină un actor celebru. Nu am vrut să îi spun atunci tatălui meu şi să generez un conflict între ei doi. Şi nu voiam ca spectacolul să fie pus în pericol", a mai scris Harry Dreyfuss.

Dreyfuss a adăugat că a încercat să îşi spună că Spacey nu face nimic greşit, până când producătorul i-a atins organul genital. 

"În 20 de secunde, centimetru cu centimetru, Kevin şi-a mutat mâna de pe coapsa mea către organul genital. Am rămas blocat", a povestit Harry Dreyfuss, adăugând că nu i-a dat niciodată vreun semn că ar fi de acord cu comportamentul lui.

Dreyfuss şi-a încheiat articolul scriind că s-a simţit obligat să îşi spună povestea, în contextul declaraţiilor numeroaselor persoane care condamnă abuzul de putere al unor bărbaţi puternici de la Hollywood. 

"Acum după ce am avut la dispoziţie nouă ani ca să procesez totul, îmi este clar cât de greşit a fost comportamentul lui Kevin. Ceea ce mă dezgustă în legătură cu el este cât de sigur de sine s-a simţit. Ştia că mă poate atinge într-o încăpere în care se află şi tatăl meu, fără ca eu să spun ceva. Ştia că nu aş fi avut curajul. Şi nu l-am avut", a încheiat Harry Dreyfuss.

Richard Dreyfuss, premiat cu Oscar pentru filmul "Adio, dar rămân cu tine!/ The Goodbye Girl" (1977), a sprijinit decizia fiului său de a povesti incidentul. "Îmi iubesc fiul mai mult decât aş putea descrie vreodată cu toate cuvintele din lume. Sunt incredibil de mândru de el în acest moment", a scris actorul pe Twitter.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
alt trist
ca kevinuta asta gasesti in scolile din oradea, in sportul oradea, la stat si a.s.md
Postat 06 Noiembrie 2017, 12:05 de User anonimizat
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON