URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că telenovela dintre președintele Consiliului Județean Ilie Bolojan și un grup de cetățeni din Cheriu începe să capete accente tragice. Deși șeful județului le-a oferit un inel, e drept, un inel metropolitan care trecea prin terenurile lor, cei din Cheriu n-au apreciat gestul romantic și l-au târât prin tribunale, pe motiv că le tulbură posesia și buruienile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
12 Septembrie 2018, 23:18

Bucurie pentru fanii Apple: A fost lansată gama iPhone 2018. Vezi cum arată! (VIDEO)

Bucurie pentru fanii Apple: A fost lansată gama iPhone 2018. Vezi cum arată! (VIDEO) foto: go4it.ro

Apple a prezentat, miercuri, trei noi modele noi de smartphone-uri - iPhone XS, iPhone XS Max şi iPhone XR.

Potrivit agenţiei de ştiri Mediafax, cele trei noi modele de iPhone au fost lansate în cadrul unui eveniment desfăşurat în complexul "Steve Jobs" din Cupertino (California). De asemenea, a fost prezentat noul ceas inteligent Apple Watch Series 4.

Noile modele integrează hardware de ultimă generaţie şi ecrane de mari dimensiuni.

Noul iPhone XS Max, cu ecran de 6,5 inch, este cel mai mare model de iPhone de până acum. Are ecran OLED, la fel ca şi modelul iPhone XS (cu ecran de 5,8 inch).

Apple a anunţat şi noul iPhone XR, modelul de "buget", cu o singură cameră pe partea din spate, ramă din aluminiu şi ecran LCD.

Phone XR va fi disponibil în variante de 64, 128, 256 GB şi porneşte de la un preţ de 759 de dolari. Debutul acestui model pe piaţă va avea loc pe 26 octombrie, precomenzile începând pe 19 octombrie.

Mediafax mai notează că noile smartphone-uri iPhone XS şi XS Max intră la precomandă pe 14 septembrie şi se livrează pe 21 septembrie. În România, aceste modele ajung pe 28 septembrie.

Phone XS va veni în variante de 64, 256 şi 512 GB, cu preţuri începând de la 999 dolari. iPhone XS Max va fi disponibil în variante de 64, 256 şi 512 GB, cu preţuri care încep de la 1.099 dolari

Apple iPhone XS va oferi autonomie îmbunătăţită cu 30 de minute de utilizare cu ecranul pornit faţă de iPhone X. iPhone XS Max va oferi o oră şi jumătate în plus. Apple va oferi telefoanele şi în modele dual-SIM, cu un eSIM integrat, arată site-ul go4it.ro.

Vezi mai jos clipul oficial de prezentare iPhone XS, iPhone XS Max şi iPhone XR!

Vezi cum arată Apple Watch Series 4!

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
Precizare
Sa ma scuzi ca nu ti-am citit textul, asta dupa prima ta propozitie, cea formata din 5 cuvinte. Pentru ca ai inceput cu stangul dpmdv. Iti spun a doua oara pe acest forum(si ultima) ca sunt 98% sigur ca am ceva ani in plus fata de tine. Imi mentin simpatia pentru tine, dar faptul ca lucrezi intr-un domeniu tehnologic te erodeaza intr-un fel pe latura umana si cauti sa dai senzatia ca le stii pe toate, punand si etichete false dar si nedrepte. In cazul meu este neindoielnic ca asa ai facut.
Postat 14 Septembrie 2018, 09:38 de Neutryno
Neutryno
Esti clar din generatia megapixeli. Zi-mi (sincer si fara sa cauti pe goagal) daca ai coloana sa faci asta, ce inseamna 64 de biti si unde tu, ca utilizator de device (in scopul in care a fost facut cu 64 de biti) beneficiezi de asta? Daca o dai cu aia. Iti mai zic un secret, e acelasi aluminiu 7000 ca la alte telefoane de acu....3 ani? IP68 e de acu's cati ani? Si asta e ultima, promit, iPhone de azi e o chinezaraie ieftina de prostit consumatorii. Daca ai fi fost utilizator (nu posesor, atenție e o diferenta) de iPhone 2 (dada, ala in 2 culori dupa care eu am asteptat cam 2 luni sa imi ajunga acasa) mi-ai da dreptate. Dar atata timp cat iPhone 4 a fost PRIMUL tau telefon, nu cred ca suntem in masura sa discutam aspectul asta. Ala deja e gadget, nu mai e telefon. Telefon inseamna azi un device care sa iti suporte obiceiurile si sa iti ofere autonomia de care ai nevoie. Ca imi da 1.5 ore de SOT in plus...waw. pocnitoarea mea imi da vreo 5:50 pana la 6:10 in total. Si a fost aceeasi suma ca iPhone, doar in lei si la liber. Toti youtuberii condamna porcaria lansata cu fast. La fel va fi si Samsung X. Ai auzit de Vivo X21? Cauta sa vezi revolutie tehnologica. Sau Oppo, sau One Plus. Da astea nu is buna ca nu redau Winedevine1, asa-i? Din nou, fara goagal. Deci despre telefoane cu oameni care le folosesc pt social media sa nu vorbim (in meseria mea astea subt tintele cele mai usoare, ingineria sociala functioneaza perfect cu categoria asta de oameni). Voi azi va criptati telefoanele numa sa aveti faceid. Fara nici un interes cum se cripteaza, de ce ala de la San Bernardino a fost decriptat de o gasca de funotir de iarba (nu FBI cum se zice la stiri, nici DoH sau alte institutii) daca ar fi așa revoluționar? Nu e doar Apple, am zis si zic la fel de Samsung. Revolutia tehnologica se da azi pe alte campuri nu pe ecran (cumparat de la samsung) camera cu senzori Sony sau soft (android si ios au *nix la baza...acelasi nucleu). Imi place de la Apple MacBook maxim, dar ala e notebook. Fiabilitate, iPhone e primul telefon din care am 2 cu modul de sim ars. Constructia e buna, PCB si modulele sunt porcarii. Aaa, inca ceva, stii ca e o diferenta de viteza de storage intre 64gb si 256gb? Fa copy test pe cronometru. La fel si 256 vs 512gb. Diferenta de pret nu o face spatiul ci tehnologia. Anyhow, am scris mult, ajunge. Eu mi-am dat cu parerea, am citit azi reviews si am urmarit cativa entuziasti (nu ca mine care m-am oprit la 5) si toti erau maxim dezamagiti de lansare. Tim Cook a iesit putin apasat din scena (daca ai vazut prezentarea). Aaa, si apple watch cica nu mai e safir, asta doar din auzite.
Postat 13 Septembrie 2018, 22:54 de poiu
Haters gonna hate
Draga Poiu, ce faci acolo, e o insiruire cam fara noima de caracteristici(rami, sloturi de card, procesoare) care nu fac neaparat un produs bun. Apple in general are produse fiabile, cu o constructie foarte ingrijita si materiale premium. Cand ei aveau procesoare pe 64 de biti altii se laudau cu recorduri la giga la hectar. O caracteristica ff importanta pentru mine de ex. este si feelingul produsului; la aifon nu ai niciodata senzatia unui plastic ieftin. Asta daca e important sa pui mana zi de zi, toata ziua pe ceva de calitate, care iti place. De gustibus. Si, pot afirma ca sistemul merge bine intotdeauna. Spor sa ai la numarat giga si rami! Fara numar!
Postat 13 Septembrie 2018, 21:18 de Neutryno
Steve Jobs
Se rasuceste in mormant. Omul ala aduce acu 10 ani revolutia la telefoane. 10 ani mai tarziu reusesc sa aduca 30 de minute de acreen on time extra. Au reușit dual sim si cam acolo se opresc. No name-urile chinezesti (mid range nu high end) depasesc apple cu mult, la orice model. Nume de care nu s-a auzit in Europa mai deloc. Vezi camera feontala motorizata si ascunsa, vezi 6/8 gb ram, procesoare 845, gesturi pe fingerprint, AI la greu. Apple de atunci a reusit sa mai puna un sim. De acolo se vede segmentul de piata care il tinteste. Baga camera cu megapixeli (ce contează apertura si senzorul, megapixelii sa fie acolo), baga storage la bani grei (au uitat sa inventeze sd card slot) si dupa 5 ani de la inventie, baga amoled sa incerci sa tii bateria aia 12 ore. Jalnici au ajuns, macar partea de computing nu au distrus-o inca, macbook inca mai are ceva din macintosh si inca se descurca bine.
Postat 13 Septembrie 2018, 06:35 de poiu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON