URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 18 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
29 Februarie 2016, 12:59

Oscar 2016: Vis împlinit pentru Leonardo DiCaprio, care a primit premiul pentru cel mai bun actor în rol principal. Spotlight – cel mai bun film al anului (VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Cea de-a 88-a ediţie a Galeri Premiilor Oscar, desfăşurată în noaptea de duminică spre luni, a adus o serie de surprize şi a împlinit unele predicţii pentru lumea filmului.

După ce ani la rând a fost nominalizat, dar nu a câştigat niciodată, actorul Leonado DiCaprio a primit primul Oscar din carieră, premiul pentru "Cel mai bun actor într-un rol principal", pentru rolul din "Te Revenant", iar filmul Spotlight, ce prezintă povestea unor jurnalişti care dezvăluie abuzurile sexuale de mai mulţi preoţi catolici, a fost considerat "Cel mai bun film al anului".

La categoria cel mai bun actor au mai fost nominalizaţi Bryan Cranston - "Trumbo", Matt Damon - "The Martian", Michael Fassbender - "Steve Jobs" şi Eddie Redmayne - "The Danish Girl".

"Spotlight", de Tom McCarthy, a primit premiul Oscar pentru cel mai bun film,  iar pe lângă premiul acordat lui DiCaprio, "The Revenant" a obţinut trei trofee, inclusiv pentru "cel mai bun regizor" (Alejandro Iñárritu).

Potrivit agenţiei de ştiri Mediafax, Gala a fost marcată încă din deschiderea sa de numeroase glume făcute de Chris Rock pe tema "Oscarurilor atât de albe", aluzii la faptul că evenimentul a fost criticat în ultimele săptămâni din cauza lipsei de diversitate a listei de nominalizări la premiile Academiei americane de film, în ale cărei categorii principale nu s-au regăsit nici în acest an actori şi regizori de culoare.

Vezi mai jos lista completă a marilor câştigători la premiile Oscar 2016, redată de Mediafax:

Cel mai bun film: "Spotlight"

Cu Rachel McAdams, Billy Crudup, Michael Keaton, Liev Schreiber, Mark Ruffalo şi Stanley Tucci în distribuţie, "Spotlight" prezintă eforturile depuse de jurnaliştii de la publicaţia The Boston Globe, în 2002, într-o anchetă amplă, ce a declanşat un scandal uriaş, după dezvăluirea abuzurilor sexuale comise de mai mulţi preoţi catolici.

Filmul "a oferit o voce pentru supravieţuitorii acestei drame, iar premiul Oscar amplifică această voce", a declarat Michael Sugar, producătorul peliculei, precizând că speră ca această voce să fie auzită până la Vatican. "Papa Francisc, este timpul să-i protejăm pe copii şi să reinstaurăm credinţa", a mai spus acesta, pe scena galei Oscar 2016.

Cel mai bun actor într-un rol principal: Leonardo DiCaprio ( "The Revenant")

"Mulţumesc Academiei, tuturor celor care au fost alături de mine. Le mulţumesc celorlalţi nominalizaţi din aceşt an pentru performanţa lor incredibilă. Revenant a fost rezultatul unei munci teribile, unui efort extraordinar. Îţi mulţumesc Tom Hardy, pentru prietenia pe care mi-ai arătat-o, pentru talentul tău", a spus DiCaprio, în discursul de după primirea Oscarului.

"Acest film este despre relaţia dintre om şi lume", a adăugat Leonardo DiCaprio. Acesta a vorbit şi despre efortul deosebit pe care l-a presupus realizarea peliculei, militând totodată pentru protejarea mediului înconjurător. "Schimbarea climatului ne va afecta pe toţi", a mai spus Leonardo DiCaprio.

Cel mai bun regizor: Alejandro Gonzalez Inarritu ( "The Revenant")

Cea mai bună actriţă într-un rol principal: Brie Larson ("Room") 

Cel mai bun actor în rol secundar:  Mark Rylance ("Bridge of Spies")

Cea mai bună actriţă în rol secundar: Alicia Vikander ("The Danish Girl").

Cel mai bun film străin: Son of Saul (Ungaria), în care joacă şi actorul clujean Levente Molnar.

Între invitaţii speciali ai Galei s-a numărat vicepreşedintele SUA, Joe Biden, care a prefaţat un moment artistic susţinut de Lady Gaga. Cântăreaţa a interpretat melodia "Til It Happens To You", un cântec legat de campania Casei Albe "It's On Us", care militează pentru conştientizarea agresiunilor sexuale petrecute în campusurile din SUA.

Joe Biden a vorbit despre necesitatea schimbării mentalităţii, astfel încât "niciun alt bărbat şi nicio altă femeie să nu mai sufere astfel de abuzuri", mai scrie Mediafax.

Gala Premiilor Oscar a inclus mai multe momente artistice, între care şi unele susţinute de cântăreţul britanic Sam Smith, care a interpretat melodia "Writing’s On The Wall" din "Spectre", cel mai recent film din franciza "James Bond". De altfel, la gala din acest an, "Writing’s On The Wall" a câştigat premiul Oscar la categoria "cel mai bun cântec", mai arată sursa citată.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6739 RON
  • 1 EUR = 4.9754 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON