Un record mondial a fost doborât la Oradea. În parcarea ERA, echipa "D’ale porcului" a făcut cel mai lung caltaboş din lume, de 208,2 metri, duminică, în cadrul festivalului cu acelaşi nume.
Şeful echipei a fost Ioan Covaci, care a coordonat atent atât prepararea efectivă a caltaboşului, cât şi umplerea şi întinderea lui pe mese, astfel încât să nu se rupă. Potrivit acestuia, s-au folosit 42 kilograme orez, carne şi ficat de porc, două kilograme de piper, două kilograme de cimbru, 1,5 kilograme de ienibahar şi 5 kilograme de sare. Amestecul astfel rezultat a umplut un caltaboş mai lung cu peste 20 de metri decât precedentul caltaboş record. Acesta a fost făcut în Burgos, spania, şi a avut 187,2 metri.
După ce a fost măsurat, astfel încât să datele să ajungă la Guinness World Records, caltaboşul a fost tăiat în bucăţi lungi de un metru şi vândut doritorilor.
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.