URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
08 Iunie 2017, 18:15

De la handbal la MMA: Sandu Lungu le-a învățat să lupte pe jucătoarele naţionalei de handbal a României, la Oradea

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Handbalistele din echipa naţională au trecut la… MMA. Înainte de barajul pentru Mondiale cu Austria, de vineri seară, sportivele au trecut pe la sala luptătorului orădean Sandu Lungu, unde s-au pregătit, alături de campion şi de sportivii lui, pentru luptele crâncene cu adversarele.

Potrivit unui comunicat interul Gabriela Perianu şi extrema Nicoleta Dincă s-au descurcat de minune în rolul de luptătoare de MMA. Dacă Nicoleta a preferat lupta la sol datorită agilităţii, "Bebe" Perianu şi-a valorificat alonja superioară în ring în faţa lui Sandu Lungu. 

Fetelor le-a plăcut, spunând că "a fost o experienţă interesantă" şi chiar au plănuit să revină în sala de lupte. "Băieţii ne-au primit cu drag, se vede că nu e deloc uşor ceea ce fac pentru că am transpirat la greu în doar câteva minute. Acum ne concentrăm pe meciul cu Austria, unde trebuie să avem o atitudine la fel de războinică deoarece nu e deloc un meci uşor!", au spus fetele.

"Muntele Bihorului" le va încuraja pe fete vineri, de la ora 20, în Sala "Antonio Alexe" la marele meci cu Austria. România speră să obţină a 23-a calificare din istorie la Campionatul Mondial şi să rămână singura naţiune din lume cu acest record.  

"Au fost o surpriză plăcută, au prins foarte repede toate mişcările arătate şi chiar se vede că sunt sportive adevărate. Le-am văzut şi la sala de forţă cum se pregătesc şi chiar m-a mirat ce exerciţii intense fac. Au o memorie motrică foarte ok şi s-ar descurca ok şi în sala de MMA", le-a lăudat Sandu Lungu pe handbaliste.

Un moment inedit al antrenamentului a fost când fiorosul luptător, fost concurent la „Uite cine dansează”, de la Pro TV, i-a arătat Gabrielei Perianu cum trebuie să valseze printre apărătoarele echipei Austriei. Dacă tot are meci cu fetele din capitala dansului...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Teach me.
Mai bine le invata,cum si mai ales cat se mananca,cum se recupereaza bani...etc
Postat 08 Iunie 2017, 18:33 de Citizen
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON