URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
28 Mai 2018, 15:02

A fost făcut public filmul reţinerii lui Ilie Năstase. Replici incredibile ale fostului tenisman: "Băi, ţărane. Mi-ai furat portofelul, mă!?" (VIDEO)

A fost făcut public filmul reţinerii lui Ilie Năstase. Replici incredibile ale fostului tenisman: 'Băi, ţărane. Mi-ai furat portofelul, mă!?' (VIDEO) foto: telekomsport.ro

A fost făcut public un filmuleţ din noaptea în care Ilie Năstase a fost reţinut, după ce poliţia rutieră l-a prins la volan sub influenţa băuturilor alcoolice. Video-ul îl prezintă pe acesta într-o ipostază deloc măgulitoare. "Băi, ţărane". "Mi-ai furat portofelul, mă?", acuză Năstase, înjurându-i pe poliţişti ca la uşa cortului.

Filmuleţul a fost făcut public de Antena 3 şi arată cum poliţiştii rutieri au fost nevoiţi să blocheze maşina lui Năstase, din cauză că fostul jucător de tenis a plecat de pe loc după un schimb de replici cu un agent, chiar dacă acesta îl somase să oprească şi să se legitimize.

TelekomSport.ro scrie că primul lider mondial din Era Open a tenisului nu era singur în autoturism în momentul în care a fost oprit. În imagini apare o tânără aflată pe locul din dreapta al maşinii, în timp ce oamenii legii vorbesc şi despre o altă femeie care s-ar fi aflat în autoturism. Aceasta ar fi părăsit locul în momentul în care Năstase a fost scos din maşină şi încătuşat.

Vedeţi mai jos dialogul, redat de Telekom Sport:

Agent: Vă rog să vă daţi jos.
Năstase: Nu mă dau jos. Vreau să demonstraţi dumneavoastră dacă voi aveţi dreptul, prin lege, să arestaţi un senator...
Agent: Nu vă arestează nimeni.
Năstase: Nu, nu, a zis că-mi pune cătuşele.
Poliţist: Nu este vorba de arestare.
[...]
Năstase: Eu am recunoscut că am băut şi băiatul îmi pune cătuşele. Vreau să mi le pună (n.r. cătuşele) în maşină.
Agent: Ia-i datele domnului senator.
Năstase: E o lege, pe care dumneavoastră ... De ce pune mâna pe mine?
Agent: Ia datele... Daţi-l jos!
Năstase: Ia mâna. Ia mâna de pe mine. Băi, prostule!
[...]
Năstase: Băi, tu ştii că eu sunt senator? Băi, tu nu pui mâna pe mine! Băi, ţărane, băi prostule.


Ulterior, Ilie Năstase este scos din autoturism şi încătuşat, moment în care declanşează o serie de jigniri şi înjurături la adresa poliţiştilor, care trage şi o concluzie, amintind de cazul în care a fost implicat Cristian Boureanu: "Avea dreptate, Boureanu, mă să vă jignească".

În timp ce era la pământ, Năstase realizează că nu are portofelul la el şi îi acuză pe agenţi că l-au furat: "Vezi că mi-am pierdut portofelul. Mi-ai furat portofelul. Fu..-ti g... m...! Mi-ai furat portofelul, mă?"

După cum se ştie, în noaptea de 25 spre 26 mai, poliţiştii rutieri au fost nevoiţi să blocheze maşina lui Ilie Năstase din cauză că fostul jucător de tenis a plecat de pe loc după un schimb de replici cu un agent, chiar dacă acesta l-a somat să oprească şi i-a cerut să se legitimize, a anunţat şeful Brigăzii Rutiere a Capitalei. Poliţiştii spun că fostul jucător de tenis a refuzat să i se facă testul, a devenit agresiv cu poliţiştii, motiv pentru care a fost necesară încătuşarea acestuia şi dus pentru recoltarea de probe biologice la sediul INML, unde a făcut totuşi testul. Mediafax scrie că fostului jucător de tenis i-a fost întocmit astfel dosar penal privind infracţiunea de refuz de prelevare a mostrelor biologice, a fost amendat şi cu 1.000 de lei şi a fost lăsat să plece acasă. Apoi, în jurul orei 11.00, Ilie Năstase a fost prins din nou în trafic, în zona Şoselei Ştefan cel Mare, când făcea un viraj stânga peste linia continuă, cu un scuter, fără a avea dreptul de a conduce. Pentru faptul că a trecut peste linia continuă, fostul jucător de tenis a fost amendat cu încă 1.305 lei şi 6 puncte de penalizare.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
13 Comentarii
Refuzam enciclopedii si istorii
Doar ca nu ne convine. E grav asta, stimate Platona (dupa varsta pe care o ai - reiese din comentarii si numele, daca e legal, fac legatura cu cine dintr-o institutie-regie ce avea sediul langa parcul 1 Dec apoi pe Stwfan cumva?) cand refuzam sa credem fapte si documentatii, doar ca sa injectam mai departe convingeri personale, departe de adevar. Stau si va/te intreb: daca nastase ai tiriac au fost etalonul tenisului mondial (sau poate in unele acceptii inca mai sunt) inseamna ca hagi e al fotbalului si ghita muresan al baschetului? Pentru ca nici unul nu e in vreun Hall of Fame din cate ma documentez eu, chiar acum. Decat in cel romanesc fara vreo valoare recunoscuta. Eu din tenis stiu alte nume, culmea, regasite si in wikipedia. La fel si din fotbal (chiar si filme cu viata si cariera lui Pele). Apoi sporturi cu motor probabil o sa o arunci cu titi air, nu cu Mika Hakinen la raliu, nu? Nu sunt anti roman, îmi place la nebunie tara asta, asa cum e ea, îmi place Oradea atat de mult incat am refuzat in afara tarii slujbe pe care nici nu le poti visa la noi, fara sa vb de bani. Dar tata m-a invatat sa accept realitatea, cum e ea cu buna si cu rele, si ca orice mi se spune sa ma documentez inainte de a pasa informatia mai departe. Hai sa acceptam ca suntem cine suntem, o mai avem pe Nadia inca drept reprezentanta de valoare a sportului, pe Ivan la pagaie si altii într-adevăr mari care nu se fa.mc remarcati azi etaland ifose si averi obtinute numai ei stiu cum. Nu o sa vezi asta de la cei ce au fost sportivi cu sufletul si nu cu partid. Sper sa nu o iei in nume de rau.
Postat 29 Mai 2018, 21:00 de poiu
Codul lui "in vino veritas"
Conform codului rutier pentru depășirea vitezei în stilul Bolojan se pun cătușe permisului. După noul cod rutier pentru neglijența a la Dragnea de a merge cu ITP-ul expirat se va încătușa mașina. Când nu respecți codul bunelor maniere înseamnă că ți-ai încătușat singur bunul simț. Atunci poți să dai vina pe statul paralel că în timp ce tu vroiai să bei apă ți-a turnat alcool în pahar. Iar pentru restul ce derivă de acolo tu nu mai ai nici o vină deoarece se știe că întotdeauna există un protocol între ospătar și bucătar.
Postat 29 Mai 2018, 00:12 de User anonimizat
Platona . Te rog.
Nu mai spune Ruman. Si Hungurii ne spun Romani. Am umblat in lume cunosc oameni de toate natiile si religiile. IN 2008 am fost prima dată în USA, ma cazasem la Motel ( nu Hotel ) , afara si in piscină erau 30-40 de oameni si se uitau la meci ( era Romania - Hungaria ), unu ma intrebat de unde sunt , am spus Romania, au inceput a sa urle de bucurie " AU STRIGAT HAI RUMÂNIA " , ( NU MA INTERESEAZA FOTBALUL NU AVEM ECHIPA ), dar la 10 min. după ce am intrat in camera , ma trezesc cu 6-8 Turci in fata ușii, strigând hai Rumania. Umblând in lume pot să-ți spun că " Turcii, Bangladesh, Pakistan, Iran, si inca 12 natii musulmane or sa spuna Rumani. Turcii stiu de ce ne spun Rumani. Si Rușii si Hungurii ne-au spus RUMANI. Noi suntem Romani urmași ai DACILOR. Ruman inseamna NIMIC. Si va rog , NU MAI CĂUTAȚI PE WIKIPEDIA, acolo si eu am scris minciuni in anumite contexte ( tot prostul are acces pe WIKIPEDIA) . Dacă vreți carti va spun ce sa luati. Dar cele mai bune carti sunt in BECIURILE DE LA VATICAN , UNDE NU AVEM ACCES.
Postat 29 Mai 2018, 00:08 de Sandu1201
Da'poi(u),eu nu dau nici un un" ochi in wiki"
Eu am vazut si trait toate meciurile de tenis ale lui Nastase,inclusiv meciul istoric,de referinta din finala Cupei Devis, cu Stan Smits.Dar asta nu are nici o importanta vizavi de Legea Codului Rutier si de modul de a intelege aceasta Lege unii rumani,asa ca tine spre exemplu.Este clar ca acei agenti de politie rutieri care l-au interceptat,au fost "injectati"/programati sa precedeze in acel mod,contrar normelor si legilor rutiere din Romania.Instatele de judecata vor decide,sunt sigur.Viata privata a lui Ilie,nu are nici o relevanta in acest caz.Vrei sa vorbim de viata privata a domnului primar Ilie Bolojan ? Nu. Nici eu.Dar daca insisti...
Postat 28 Mai 2018, 23:16 de platona
Fabula si morala fabulei
Vitezomanului recidivist Bolojan Ilie,prins circuland cu viteza de 172 km/ora, trebuia sa-i fie puse catusele, recidivist fiind si dus la medicul psihiatru.Problema este ca acest individ are in mana fraiele unui oras decide destinele unor cetateni oradeni ,prin initierea unor proiecte, fara noima si fara utilitate publica."... .. să vedem ce urmări fatale ar fi putut putea avea un accident provocat "de domnul primar la aceasta viteza,de 172 km/ora.Facem contestatii peste contestatii,dar cu responsabilitatea actului demential,de a conduce cu 172 km/ora cum ramane ? Nu putem trece cu vederea asa usor,acest fapt.Este totusi vorba, de ordonatorul principal de credite pe Oradea, primarul Ilie Bolojan, initiatorul atator si atator proiecte,finantate pe bani publici sau pe bani europeni,este vorba de credibilitatea si de integritatea persoanei aflata in aceasta pozitie. Nastase,da este recidivist scandalagiu,dar Bolojan Ilie,vitezomanul recidivist, iresponsabil la volanul unei masini,cum se manifesta in relatia cu cetatenii oradeni,cu responsabilitatea proiectelor initiate si aprobate de masina de vot a Primariei oradea ,Consiliul Local? Aceasta este intrebarea.Morala fabulei :aveti grije pe cine votati la urmatorul mandat.
Postat 28 Mai 2018, 22:53 de platona
platona
tu esti succesul invatamantului romanesc. In primul rand, ruman esti tu, un increzator in doctrina pesedeasca. Unu care inca mai crede ca Vlaicu si Vuia si Coanda au fost pionierii aviatiei. Pt care Nastase si Tiriac sunt etaloanele tenisului mondial. Vrei sa dai un ochi in wiki? Iti dau cateva nume sau cauti tu? https://en.wikipedia.org/wiki/Grand_Slam_(tennis) Aratami-i acolo, din 1933 pana azi. Nu mai crede propaganda romaneasca, retine ca un om care jigneste in halul ala o femeie nu e nimic mai mult decat un jeg social. Iar tambalaul asta cu politia e un nou scandal in care e implicat. Daca asta reprezinta tenisul romanesc, atunci tenisul romanesc e la fel (si stiu ca nu e asa, dar in acceptiunea ta ar trebui sa il reprezinte un afemeiat, betiv, arogant, jignitor, unul care discrimineaza, fie el cu ce trecut o fi, e un nimeni in cazurile alea). Mai lipseste sa spui ca Ileana Ceausescu era pe bune academiciana, dar daca o comparam cu Vasilica ta adorata, sa stii ca ar fi putut fi. Lasa propaganda, citeste realitatea. Iti repet, cauta-l in wikipedia in istoria tenisului. Are vreu set de 4 turnee castigate? Poate, pre 1933, ca de atunci incoace sigur nu. Tenisul e un joc elegant, pentru astia 2 a fost maisna de facut bani si atat. Si de preacurvit. (iertare moderatorilor pentru cuvant, nu gaseam un alt sens mai "frumos")
Postat 28 Mai 2018, 22:28 de poiu
Din respect
Din respect, atât pentru Ilie cât și pentru viață, polițiștii și-au făcut datoria. Hai să facem un exercițiu de imaginație, nu de imagine, și să vedem ce urmări fatale putea avea un accident provocat de un om turmentat. Dacă Ilie o fi băut la supărare și nu prea mai ținea la viața lui, nu cred că noi am fi fost nepăsători dacă un om beat ar fi dat cu mașina peste cei dragi nouă. Fie și dacă la volan se afla cel mai bun român din toate timpurile. Un Ilie Năstase responsabil mulțumește în sinea lui polițiștilor, chiar dacă e prea arogant ca să o recunoască.
Postat 28 Mai 2018, 21:39 de User anonimizat
Ba da,rumani sunt numai unii....
Rumanii sunt ccei romani mai "slabi de ingeri".Asa au fost botezati de Ion Tiriac,romanii care aduc prejudiciu tarii si poporului roman,al stramosilor nostri daci,asa cum spui Sandule.Deci, rumanul anonim,poiu....a dat bata in kkt.
Postat 28 Mai 2018, 20:54 de platona
Platona
Nici odată sa nu mai zici RUMAN ( suna tradițional, dar nu e ) , doar turcii au zis asta. Turcii si acu ne zic RUMANI, SI ANUMITE POPOARE MUSULMANE. Noi suntem Romani urmași ai DACILOR.
Postat 28 Mai 2018, 20:42 de Sandu1201
Legea e lege, pentru unii,pentru altii...... se rezolva..
Da'poi(u),cunosti despre ce fel de lege e vorba?,sau,la fel ca prietenul tau,Bolojan,consideri ca legea trebuie sa fie favorabila numai unora si aceeia sa fie dintre cei alesi... .. "Gunoi",asa cum spui,gasim peste tot in Oradea,im Primarie,in presa,pe strazi,in modul de exprimare al unor postaci pupincuristi ai administratiei, in anumite institutii publice platite din bani publici pentru a persifla sesizarile unor cetateni..... Dar a face gunoi un sportiv,un etalon al tenisului mondial,e prea mult.inseamna lipsa de bun simt,asa elegant,inseamna ca nu ai cei 7 ani de acasa.Esti precum unul din badaranii zilelor noastre,de care a facut amintire scriitorul Octavoan Paler.Vitezomanului recidivist Bolojan Ilie,prins circuland cu viteza de 172 km/ora, trebuia sa-i fie puse catusele si dus la medicul pshatru.Problema este ca acest bindivid are in mana fraiele unui oras,decide destinele unor cetateni,prin initierea unor proiecte fara noima si fara utilitate publica.Gunoi este pew toata valea Pasteur,recent amenajata,"renovala"/intubata,fara canalizare menajera functionala,plina cu deseuri de tot felul,acoperita atat de institutia aflata in subordine,Politia Locala,cat si de Garda de Mediu Oradea.Astept un raspuns de la Secretariatul General al Guvewrnului.PDa'poi(u), oricum, oradean nu esti,poate esti ceva ruman, acolo ...pe langa cei de la care pica ceva.
Postat 28 Mai 2018, 20:39 de platona
Iubire pierduta
Felicitări si mulțumim pt ca ai demonstrat ca ROMANII sunt capabili. Dar acu nea Iliuta e cazul să te retragi, omul a asta e deja SENIL după despărțirea de doamna PITIPOANCA. Cred a ca omul o ia pe urmele lui ZITA.
Postat 28 Mai 2018, 20:37 de Sandu1201
@platona
In primul rand nu sunt militian sau politist. In al doilea rand apelativul "bai tarane" si altele cenzurate aici plus plecarea fara incuviintarea agentului pot sa duca la asemenea consecinte. Legea e lege pentru toti. Tu acuma aduci in discutie cazul lui Bolojan fara nici o legatura aici. Doar sa iti multumesti...., Pardon, coordonatorii. Toti se cred vipuri, dar nu sunt de mult. Pe CF-ul mamii fiecaruia suntem vipuri, in rest niste cetateni cu obligatia respectarii legii. Nu iti convine ai pe spate la PV ce poti face. Mare fas. Da asta e un gunoi, nu de mult jignea jucatoarele de tenis pe teren si apoi o dadea la intors. Asemenea om, Ștefănescu il numea "brand de tara". Pai daca asta e brand, prefer sa nu mai fiu roman.
Postat 28 Mai 2018, 20:02 de poiu
Bai tarane ... multumesc ca m-ai pus jos...."dar am recunoscut..."
Pai a acceptat proba cu alcooltestul.A si recunoscut ca a baut. Prelevarea de probe este obligatorie la valori ce depasesc 0,8% alcool in aerul expirat .Cetatenii de bine,cetatenii cu "spirit civic" iau atitudine.....E de bine.....Primarul din Oradea,Ilie Bolojan, a fost surprins conducand autoturismul primariei cu viteza de 172 km/ora.De ce nu i-au pus catusele? Un posibil criminal ! Este normal la cap un edil care conduce pe drumurile publice cu o viteza iresponsabila,posibil sa produca un accident cu victime.... ? Mai ales cand recidiveaza. Si atunci despre ce LEGE vorbim ?Despre ce fel de responsabilitati.Rumanii cu "spirit civic"...halal
Postat 28 Mai 2018, 17:28 de platona
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON