A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(https://cdn.ebihoreanul.ro/static/gallery_big/teatru-noaptea_plictis_bihoreanuL (2).jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request

Filename: controllers/ebh.php

Line Number: 1076

Unde iesim saptamana asta
URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 20 AUGUST 2018

Ediția tipărită

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Problema subvenţiilor trebuie privită însă cu reticenţă, cel puţin din două motive. O dată, pentru că la ce lipsă de forţă de muncă există în Oradea, e imposibil de crezut că oamenii săraci nu-şi pot găsi de lucru. Şi atunci, de fapt pe cine subvenţionăm? Pe oamenii săraci sau pe oamenii fără chef de muncă?
Zic şi eu
Adrian Cris
Noua mineriadă a PSD nu mai lasă cale de întoarcere pentru că, pur şi simplu, pe aşa-zişii social-democraţi nu-i interesează demult ce spune poporul, ci doar ce spun ei poporului. Li se rupe de imagine, de sondaje, de UE şi de orice alt „moft”, pentru că probabil şi-au pregătit inclusiv planul de a fura alegerile.
Cum a fost?
Lucian Cremeneanu
După ce, secole de-a rândul, şi-au luat-o pe coajă din toate poziţiile de la cotropitorii străini, românii şi-au câştigat libertatea de a fi bătuţi de instituţiile propriului stat: Miliţia, Securitatea, Armata, Poliţia, ocazional şi de forţele para-militare ale minerilor. Ultima intrată în păruiala generală asupra poporului căruia i s-a urcat democraţia la cap este Jandarmeria Română.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveţi despre felul în care gestionează autorităţile combaterea pestei porcine africane?

De stiut

Avocatul Bihoreanului
Mircea Ursuta
Aşa cum arătam recent, a intrat în vigoare prima dintre cele "trei legi ale justiţiei" mult discutate în ultimul timp în spaţiul public, respectiv Legea nr. 207/2018 pentru modificarea Legii nr. 304/2004 privind organizarea judiciară.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Hematuria reprezintă prezenţa sângelui în urină. Cauzele sunt variate şi se pot grupa în 2 categorii: renale şi extrarenale. Vezi ce boli poate indica!
Psihologul Bihoreanului
Razvan Coloja
În caz că nu aţi observat, fobiile faţă de anumite vieţuitoare sunt mai des întâlnite decât cele care au ca obiect alte animale. De exemplu, femeile tind să se teamă mai mult de insecte şi păianjeni decât de - să zicem - porumbei. Mult mai mulţi oameni se tem de şerpi decât de pisici. De şobolani decât de mămăruţe. În acest articol vom discuta despre psihologia fricii şi cum teama a jucat un rol adaptativ în dezvoltarea speciei umane.
24 Iulie 2011, 17:11

Unde ieşim săptămâna asta

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

PROGRAM 25-31 IULIE

EVENIMENTE

Buletinista - comedie romantică cu Mirela Niţă Lupu şi Sebastian Lupu, duminică, ora 20, Escape Club

Expo Construct - târg de construcţii şi amenajări, vineri-duminică, Galeria Real 1


EXPOZIŢII

MUZEUL ŢĂRII CRIŞURILOR: expoziţia de artă plastică "Oglinda, realitate şi iluzie" semnată de artistul vizual lect. Univ. Drd. Adina Vesa Trif, lucrări realizate din materiale neconvenţionale şi expuse într-o formă instalaţionistă; expoziţia aniversară realizată de prima promoţie de pictori a Facultăţii de Arte Vizuale, cu ocazia împlinirii a 10 ani de la absolvire; piese de tezaur din colecţia de arheologie (pictură, mobilier, artă decorativă); Colecţia Art Nouveau - artă decorativă şi pictură; Grupul celor patru: Nicolae Tonitza, Ştefan Dimitrescu, Francisc Şirato şi Oscar Han

GALERIA DE ARTE VIZUALE: expoziţia "Călătorie în timp" a pictorilor Florentina Dume-Sabău şi Gheorghe Tirla, lucrări tempera pe carton şi hârtie, respectiv ulei pe pânză

GALERIA EURO FOTO ART: expoziţia personală "Impresii vizuale - Republica Coreea" a artistului fotograf Ştefan Toth; expoziţia de examen a absolvenţilor cursului foto seria C/2011, condus de artistul fotograf Claudiu Szabo (Sala Studio a Palatului "Vulturul Negru")

GALERIA THE RIGHT: expoziţia personală "Spartanii" a artistului Ilisie Ovidiu

BIBLIOTECA UNIVERSITĂŢII ORADEA: expoziţia personală de foto "Vae Victis" a artistului Teodor Radu Pantea

GALERIA VISUAL KONTAKT: expoziţia "Teren de joacă" a artistei Hollo Cs. Kinga

ASOCIAŢIA POSTICUM: expoziţia "12 months in my back" realizată de Varga Borbala

GALERIA KONSTANT: expoziţia de pictură a artistului Zoltan Jedlicska

MUZEUL "AUREL LAZĂR": expoziţia de costume de sărbătoare din Ţara Crişurilor; expoziţia lucrărilor finaliste ale concursului "Natura prin obiectiv. Biodiversitatea în Munţii Apuseni"

MUZEUL "IOSIF VULCAN": colecţia Revistei Familia; colecţia de piese memoriale "Iosif Vulcan"; colecţia de reviste literare şi istorice Luceafărul, Revista Fundaţiilor Regale, Foaie pentru inimă, minte şi literatură, Cele trei Crişuri

MUZEUL "ADY ENDRE": colecţia de volume, documente, manuscrise, periodice şi fotografii din opera şi viaţa scriitorului


CLUBURI

BLUE MONDAY: marţi Blues Night cu Dutka Andras Band, ora 22; joi Karaoke Show, ora 22; vineri şi sâmbătă Concert A-live, DJ LX şi DJ Attila, ora 22

QUEENS PUB: joi-duminică Queens Party Band, ora 21

YELLOW SUBMARINE: joi Karaoke Party, ora 21; vineri, sâmbătă Party, ora 22

CLUB LADUEBO: joi Karaoke Night, ora 22; vineri şi sâmbătă Live Music, ora 22; duminică Latino Dance, ora 22

CLUB BALI: sâmbătă Summer Party, ora 22

CLUB DARK: sâmbătă Party cu DJ Coxxo, ora 22

CLUB MANAS: miercuri Retro Night live music, ora 21

CLUB LORD'S: luni-duminică Chef a la Lord's, ora 22

CHANSON CAFE: sâmbătă Party, ora 22

CLUB DIVES: miercuri-duminică Petrecere cu Pufi, ora 22

SEVEN CLUB: joi, vineri şi sâmbătă Mega Petreceri, ora 21; vineri Retro Party, ora 22

CLUB ECLIPSE: sâmbătă Party, ora 22

CLUB CASIMO: vineri Latino Party, ora 22; sâmbătă Party, ora 22

BILLY ART CLUB: sâmbătă Clubbing; miercuri Salsa, ora 22; joi Karaoke, ora 22.30

CLUB LUNA: vineri şi sâmbătă Petrecere cu Darius de la Oradea şi MC DJ Ray

CLUB LIFE: joi Petrecere cu Geo de la Sighişoara, ora 22, vineri Petrecere cu Lucian Sereş, ora 22


CINEMA LOTUS

Recomandări 25-28 iulie

02 film lotus omu de la zoo.jpgOmul de la Zoo (Zookeeper)

Griffin Keyes este un tip grăsuţ şi amabil, care lucrează ca îngrijitor la parcul zoologic Franklin. Este înconjurat de animale exotice, care îl iubesc foarte mult întrucât şi-a dedicat viaţa protejării acestora şi şi-a sacrificat şansa de a iubi şi de a fi iubit de o femeie pentru a-şi petrece timpul în compania prietenilor lui "necuvântători". Deşi se simte mai confortabil lângă un leu decât lângă o femeie, Griffin tânjeşte după o relaţie amoroasă în adevăratul sens al cuvântului şi decide să renunţe la actualul loc de muncă pentru a-şi căuta o slujbă diferită, care să îi permită să socializeze cu oamenii şi să întâlnească reprezentante ale sexului opus.

Aşa că bărbatul va renunţa la actuala slujbă, pentru a găsi o alta mai bună. Dar animalele din grădina zoologică i-au pregătit o surpriză. Cuprinse de panică, animalele se decid să rupă legământul de tăcere cu care se obişnuiseră de la începuturi şi să-şi dezvăluie cel mai mare secret: ele pot vorbi! Şocat de faptul că animalele pot să comunice cu el prin viu grai, îngrijitorul acceptă să fie învăţat ritualurile de împerechere din natură şi trucurile necesare pentru a cuceri femeia iubită. 

Regia: Frank Coraci

Distribuţia: Rosario Dawson, Kevin James, Leslie Bibb, Ken Jeong, Donnie Wahlberg, Joe Rogan, Nicholas Turturro


02 film lotus hanna.jpgHanna (Hanna)

Hanna este o adolescentă antrenată de tatăl său, Erik Heller, un fost ofiţer CIA, să devină o adevărată maşină de ucis. Fetiţa de 14 ani nu are o viaţă obişnuită şi preocupări normale pentru vârsta ei, ci se pricepe la mânuirea cuţitului, a armelor şi a oricărui obiect letal. Izolată de lume, Hanna trăieşte alături de tatăl său în pustietăţile Finlandei, antrenându-se zi de zi asemenea unui soldat pentru a dobândi viteza de reacţie, agilitatea, forţa şi curajul unui criminal profesionist.

Dovedeşte curaj şi forţă, deci tatăl său decide să o trimită într-o misiune în Europa, pentru a-şi găsi ţinta şi a o elimina, având nevoie de toată inteligenţa şi priceperea pe care şi le-a însuşit în decursul anilor de instrucţie draconică. Pe urmele ei vor fi o mulţime de asasini trimişi de către nemiloasa agentă secretă Marissa Wiegler.

Dar atunci când interacţionează cu o familie de francezi care are o fată de vârsta ei, Hanna începe să înţeleagă semnificaţia cuvântului cămin şi să observe lucrurile pe care le-a ratat din cauza faptului că nu a beneficiat de o copilărie şi o adolescenţă normale, moment în care îşi pune întrebări referitoare la latura ei umană.

Regia: Joe Wright

Distribuţia: Saoirse Ronan, Eric Bana, Cate Blanchett, Tom Hollander, Paris Arrowsmith, Olivia Williams, Jason Flemyng


PROGRAM

Super 8 avanpremieră, miercuri 21.30; joi 17, 19.15, 21.30

Green Lantern 3D: Protectorul Universului avanpremieră, miercuri 21; joi 16.30, 18.45, 21

Hanna premieră, luni-joi 15.30, 17.45, 20, 22.15

Omu' de la Zoo premieră, luni-joi 16, 18.15, 20.30, 22.30

Winnie de pluş luni-joi 13.45 (dublat)

Harry Potter şi Talismanele Morţii. Partea a 2-a - 3D, luni-joi 14.30, 17, 19.30, 22

Profă rea, dar buuună luni, marţi 15, 17.15, 19.15, 21.30; miercuri 15, 17.15, 19.15; joi 15

Furios şi iute în viteza a 5-a luni, marţi 21

Pinguinii domnului Popper luni-miercuri 14.15, 16.30, 18.45; joi 14.15


03 film libertatea puicute salbatice.jpgCINEMA LIBERTATEA

Puicuţe sălbatice îndrăgostite II, familie, Germania, 2007. Regia Vivian Neafe. Distribuţia: Veronica Ferres, Axel Prahl, Michelle von Treuberg, Benno Furmann, marţi, orele 17 şi 19

Puicuţe sălbatice şi viaţa III, familie, Germania, 2009. Regia Vivian Neafe. Distribuţia: Veronica Ferres, Axel Prahl, Michelle von Treuberg, Benno Furmann, miercuri, joi, orele 17 şi 19


CARTE DIGITALĂ

03 carte digi cartarescu.jpgEnciclopedia zmeilor
de Mircea Cărtărescu

Enciclopedia zmeilor, creată de Mircea Cărtărescu, cu ilustraţii de Tudor Bănuş, este o carte digitală cu aplicaţie pentru iPad. Este ediţia completă şi cuprinde 180 de pagini, cu 200 de ilustraţii. Aplicaţia are două părţi: Universul şi Poveştile.

"Când, acum mai bine de două decenii, pe când eram un tânăr jurnalist amator, am asistat la momentul emoţionant al expunerii, în centrul marii săli frigorifice, special amenajate, de la The Pennsylvanian Institute for Unreliable Studies (PIUS), a unui enorm bloc de gheaţă în care se străvedea o siluetă monstruoasă, am ştiut că drumul vieţii mele este decis. M-am apropiat atunci cu sfială şi imensă curiozitate de cristalul din care emana frig şi ceaţă. Fiinţa încleştată-n interior nu semăna cu nimic din ce poţi vedea pe pământ, deşi zâmbetul cam nătâng îi dădea un straniu aer uman. Dar cele zece coarne care-i tâşneau din ţeasta masivă, penajul care-i ieşea din operculele din dosul urechilor, şi care încă mai păstra o nuanţă violetă, şi mai ales şirul formidabil de solzi care-i tiveau coloana vertebrală, din creştet până la coada vag reptilină, îi dădeau aspectul fantastic al unei creaturi danteşti. Creatura era împlatoşată şi avea la brâu un formidabil iatagan de oţel, pe lama căruia se înşirau un fel de rune. În pumnul cu patru degete dotate cu gheare încă mai strângea un buzdugan ce trebuie să fi cântărit câteva tone".

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

FOTO BIHOREANUL

 • Prima ediţie a Crosului Cetăţii, un succes. Peste 250 de participanţi, cei mai mici dintre ei îmbrăcaţi în supereroi (FOTO/VIDEO)
 • Ziua Diasporei: Loredana şi-a cântat hiturile şi a plusat cu o piesă bihorenească învăţată de la Cornel Borza, pe scena din Cetate (FOTO/VIDEO)
 • Diaspora, Oradea te aşteaptă: 'Stranierii' primiţi la Oradea cu uşile deschise, 'nu cu gaze şi bastoane' (FOTO)
 • Cum va arăta artera Nufărul – Centrul Civic: Linii de tramvai înierbate, străjuite de arbori înalţi, stâlpi de iluminat cu senzori şi camere de supraveghere (FOTO)
 • OTL s-a dotat cu un autobuz decapotabil pentru turişti (FOTO / VIDEO)
 • „Monştri” la Primăria Oradea: Piaţa Unirii a fost invadată (FOTO / VIDEO)
 • Scene dramatice în satul Olosig: Localnicii plâng în hohote văzând cum le sunt omorâte animalele (FOTO/VIDEO)
 • Scandal în satul Olosig: Localnicii, revoltați că autoritățile vor să le omoare toți porcii! (FOTO)
 • Feciorul și tradițiile: De dragul tradiţiilor, un adolescent bihorean a renovat o casă veche de 84 de ani (FOTO)
 • 'Fără implicare nu va fi schimbare': Aproximativ 150 de orădeni au protestat şi duminică seară (FOTO / VIDEO)

TIMP LIBER

Timp liber

CURS VALUTAR

 • 1 USD = 3.8697 RON
 • 1 EUR = 4.5959 RON
 • 1 HUF = 0.015 RON