URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
29 Iunie 2010, 09:10

Unde ieşim săptămâna asta

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

PROGRAM 28 IUNIE-4 IULIE

EVENIMENTE

Serbările Cetăţii, ediţia a X-a, în Şanţul Cetăţii: vineri, ora 20 - Concert Trupa Ad-Hoc, Viktor Kyrali - câştigătorul Megastar Ungaria 2009 şi DJ Sava & Raluca; sâmbătă, ora 20 - spectacol Meda Music, Toth Vera, câştigătoarea Megastar Ungaria 2007, Nicola; duminică, ora 17 - Concert de muzică populară cu ansamblurile folclorice Bihorul, Crişana, Feciorii Bihorului, Auşana, Lioara, Nuntaşii Bihorului

Cupa Redpoint şi Campionatul Naţional de Tir cu Arcul, Şanţul Cetăţii, sâmbătă şi duminică, între orele 9 şi 18


EXPOZIŢII

GALERIA KONSTANT: expoziţia "Found in crisis" a artiştilor Teodora Bicescu, Rudolf Bone, Adrian Chirilă, Remus Ilisie, Ferencz Jambor, Zoltan Jedlicska, Florin Popa, Mihaela Tătulescu, Radu Tîrnovean şi Emeşe Torok

GALERIA DE ARTE VIZUALE: expoziţia "Fresh Art - Creând schimbăm lumea", 21 de lucrări ale unor tineri artişti orădeni

MUZEUL "AUREL LAZĂR": expoziţia de pictură a artistului plastic Florian Heredea; expoziţia de fotografii şi documente Primăvara reîntregirii

MUZEUL ŢĂRII CRIŞURILOR: expoziţia "Neue Gruppe - Itinerarii" a fundaţiei Haus der Kunst (Munchen), Palatul Baroc; epoziţia Hommage Bauhaus '90, lucrările celei de-a treia generaţii de artişti plastici maghiari constructivişti, Sala Albă a Secţiei de Artă, Palatul Baroc

LIBRĂRIA UNIVERSITARIA: expoziţia foto "Fiinţe de sticlă" semnată Harris Wallmen

GALERIA EURO FOTO ART: expoziţia de artă fotografică "Orizonturi" din Israel

GALERIA NUFĂRUL: expoziţia "Debut" a absolvenţilor cursului foto seriile A, B şi C/2010, vernisaj luni, ora 18

TEATRUL ARCADIA: expoziţia măştilor veneţiene

BIBLIOTECA JUDEŢEANĂ GHEORGHE ŞINCAI: expoziţie comemorativă, retrospectiva operei lui Emil Cioran


CLUBURI

BLUE MONDAY (Pasaj Vulturul Negru): joi Karaoke&Retro Dancing, ora 22; vineri şi sâmbătă concert A-live (DJ LX), ora 22

BALI CLUB: vineri Boogie Night, ora 22; sâmbătă Party, ora 22

DESIRE'S CAFÉ LOUNGE AND CLUB: sâmbătă Party, ora 22

CLUB LADUEBO: joi Karaoke Night, ora 22; vineri şi sâmbătă Live Music, ora 22; duminică Latino Dance, ora 22

CLUB MANAS: miercuri Retro Night live music

CLUB LORD'S: luni-duminică Chef a la Lord's, ora 22

CLUB HEAT: vineri şi sâmbătă Party, ora 23

CITY CLUB CAFE, ESCAPE, CLUB DARK, MONDO: vineri Party Night, ora 21

CHANSON CAFE: sâmbătă Party, ora 22

CLUB DIVES: miercuri-duminică Petrecere cu Willy de la Oradea şi Formaţia de Aur, ora 22

SEVEN CLUB: joi Student Party, ora 22; vineri şi sâmbătă Party Weekend Time cu DJ Nandy, ora 22


CINEMA LOTUS

PROGRAM 28 IUNIE - 1 IULIE

Saga Amurg: Eclipsa avanpremieră miercuri, joi 21.15

Echipa de şoc premieră luni-joi 14.15, 17.15, 19.45, 22.15

Spionul din vecin premieră luni-joi 14, 18.45, 20.45, 22.45

Plan de rezervă luni-joi 15.45, 18, 20.15, 22.30

Caravana cinematografică luni-joi 16.30

Un cuplu mortal luni, marţi 14.45, 17, 19.15, 21.15, miercuri, joi 14.45, 17, 19.15

Totul despre sex 2 luni-joi 15.15, 18.30, 21.45


RECOMANDĂRI

Saga Amurg: Eclipsa (The Twilight Saga: Eclipse) - digital

În "Saga Amurg: Eclipsa", cel de-al treilea film al seriei, răul care a pândit din umbră până acum îşi arată colţii. Oraşul Seattle este devastat de o serie de crime sângeroase şi dispariţii misterioase. Creând o armată dintr-o rasă nouă de vampiri însetaţi de sânge, malefica Victoria s-a întors pentru a se răzbuna. Iar Bella, ţinta principală, este acum în pericol de moarte.

Uniţi de acest secret înfricoşător, Edward şi Jacob trebuie să încerce să uite rivalitatea dintre ei şi să se alieze pentru a o apăra. În timp ce luptă pentru a supravieţui, Bella este nevoită să aleagă între cei doi. Conflictul care mocneşte de mii de ani între vampiri şi vârcolaci se poate transforma acum într-un adevărat război, declanşat de decizia unei simple muritoare. Dar Bella mai are o alegere de făcut, una care va schimba vieţile tuturor.

Regia: David Slade

Distribuţia: Kristen Stewart, Taylor Lautner, Robert Pattinson, Dakota Fanning


Spionul din vecini (The Spy Next Door)

Bob Ho este un super agent CIA sub acoperire, care de-a lungul timpului a reuşit să doboare numeroşi dictatori, terorişti şi chiar imperii malefice. Asta până când s-a lovit de cea mai complicată misiune a carierei sale: să fie babysitter. Înainte ca Gillian să-i devină soţie devotată, Bob mai are de îndeplinit o singură misiune, respectiv să câştige prin orice mijloace încrederea celor trei copii ai iubitei sale.

Imediat ce Gillian află că trebuie să plece într-o deplasare, Bob profită de ocazie şi se oferă să ţină loc de babysitter micuţilor, pe care abia aşteaptă să-i impresioneze. Atunci când unul dintre copii descarcă din greşeală de pe Internet un cod secret, Bob este nevoit să se confrunte cu cel mai mare duşman al său, un terorist rus care abia aşteaptă să pornească pe urmele lui. Acum Bob trebuie să jongleze cu măiestrie între rolul său de spion şi cel de viitor tată vitreg al copiilor, în cea mai solicitantă misiune a carierei sale!

Regia: Brian Levant

Distribuţia: Jackie Chan, Billy Ray Cyrus, Jeff Chase, Amber Valletta


CINEMA LIBERTATEA

Capitalism, reţeta noastră secretă, luni-joi, orele 17, 19, 21, intrarea 8 lei


CARTE

arta exploatarii.jpgArta exploatării de sine
sau Minunata lume nouă a muncii
de Jakob Schrenk

De mii de ani oamenii visează la o muncă plăcută, pe care să şi-o poată organiza după voie. În secolul XXI această utopie ar putea deveni, în sfârşit, realitate. Cu fiecare dimineaţă în care ne trezim să mergem la serviciu, ne mai apropiem un pic de acest ţel. Un vis prinde viaţă. Cu o mică mare problemă: că visul ar putea fi, de fapt, un coşmar... Angajatul modern este un manager al propriului eu şi un artist al exploatării de sine, care-şi foloseşte puterea de muncă într-un mod cât mai eficient şi, valorizând-o, amplifică de mai multe ori rezultatul strict material. Asta duce la întrebarea firească: dacă angajatului modern îi place să se exploateze, de ce să-l împiedicăm? Şi ce vrea de fapt această carte?

Această carte nu e o chemare la frânarea societăţii sau la grevă. Dar să nu uităm că biroul nu trebuie să devină automat un templu al realizării individuale. Ideea că omul poate crea doar la muncă lucruri care rămân, că o carieră abruptă este sinonimă cu o viaţă bună nu se bazează, în ultimă instanţă, pe o ordine naturală, ci e o invenţie omenească. Sau, altfel spus: este o ideologie, o concepţie despre lume rigidă, bazată pe anumite precepte care nu mai pot fi puse sub semnul întrebării de credincioşi. Această adevărată "Biserică a Carierei" a devenit o instituţie atotputernică. (Jakob Schrenk)

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON