URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 21 IANUARIE 2019

Ediția tipărită

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La cum arată bugetul Oradiei, e clar că cele peste o sută de investiţii se vor întinde pe mai mulţi ani. Asta pentru că în România este imposibil să-ţi planifici ceva şi să iasă la timp. Cauzele sunt multiple, de la suprasolicitarea personalului, la greşeli elementare, la lipsa proiectanţilor şi a constructorilor, toate pe fondul unei birocraţii ucigătoare, bine întreţinute de funcţionarii puşi politic în posturi. Totuşi, Primăria are două restanţe pe care nu mai are voie să le rostogolească pe anii viitori.
Zic şi eu
Adrian Cris
Dumnezeu îţi dă, dar nu-ţi bagă în traistă. Nici peisajele, nici simpla existenţă a pârtiei nu asigură, de la sine, dezvoltarea aşezării. A dovedit-o episodul de la finele anului trecut, întins pe încă două săptămâni anul acesta, când autorităţile locale s-au dovedit incapabile să menţină în funcţiune telescaunul. Ratând vârful sezonului de schi, oraşul a pierdut încasări serioase
Cum a fost?
Lucian Cremeneanu
Prea multă lume nu a auzit de Adrian Berinde! Nici nu prea avea cum, din moment ce singurul post de radio care îi mai scapă câte o melodie în eter este România Cultural. În Oradea, Radio Transilvania, ce îl mai difuza sporadic, și-a banalizat grila de programe la fel ca restul radiourilor comerciale, iar singurul post românesc ce difuzează exclusiv muzică românească, Național FM, pornit tot din Oradea, nu are și nu a avut niciodată o melodie de Adrian Berinde în playlist.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveţi despre cerinţele organismelor europene adresate României privind consolidarea statului de drept şi stoparea modificării legilor justiţiei?
De stiut

Avocatul Bihoreanului
Mircea Ursuta
Aşa cum arătam anterior, legislaţia României permite oricărui cetăţean să aibă acces la informaţiile de interes public, arătând expres ce categorii de informaţii nu sunt considerate de interes public. În ceea ce priveşte procedura prin care cetăţeanul poate avea acces la informaţiile de interes public, Legea nr. 544/2001 prevede că autorităţile şi instituţiile publice au obligaţia de a organiza compartimente specializate de informare şi relaţii publice sau de a desemna persoane cu atribuţii în acest domeniu.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Trichineloza este o boală parazitară acută produsă de Trichinella spiralis (un vierme cilindric lung de 1-4 mm şi cu diametrul de 0,04 mm), care parazitează animalele carnivore, porci mistreţi, urşi, vulpi, câini, pisici, şobolani etc. Sursa de infecţie pentru om este carnea infestată şi insuficient preparată termic...
Psihologul Bihoreanului
Razvan Coloja
Inteligenţa este râvnită în ziua de azi ca un atribut fără de care persoana nu se poate descurca eficient în viaţă. Adevărul este însă că inteligenţa corelează extrem de bine cu probleme de ordin mental, afectiv şi social. Oamenii cu IQ ridicat întâmpină mai multe dificultăţi în a se integra în societate, mulţi suferă de depresie, anxietate sau alte tulburări, iar o mică parte au chiar şi boli mintale.
26 Decembrie 2017, 10:37

Unde ieșim în perioada care vine

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

PROGRAM 26 DECEMBRIE - 7 IANUARIE

EVENIMENTE

Târgul de Crăciun - Atelierul lui Moş Crăciun, atelier de manufactură ceramică, Carusel Roată şi simulator 3D, patinoar, căsuţe cu cadouri specifice de sărbători, zonă de food şi zonă pentru copii, Piaţa Unirii (până duminică, 31 decembrie)

Târg de Crăciun, obiecte unicat, decoraţiuni, bijuterii realizate de artişti plastici orădeni, marţi-vineri orele 10-18, sâmbătă orele 10-14, Galeria de Arte Vizuale (până în 10 ianuarie)

Stand up Comedy cu Mane Voicu şi Nelu Cortea, joi, 28 decembrie, ora 19, Urban Place

Black River Tour: Ek, River of Lust, Palma Hills live, vineri, 29 decembrie, ora 19, Moszkva Cafe


TEATRUL REGINA MARIA

Trombonel – Hoţul zăpezii, pentru copii peste 4 ani, de Sînziana Popescu, regia Florian Silaghi, duminică, 7 ianuarie, ora 11, Sala Arcadia


TEATRUL SZIGLIGETI

Carantină la Grand Hotel, de  Hamvai Kornel, Varro Daniel, Darvas Benedek, premieră duminică, 31 decembrie, ora 19, abonament Szigligeti Ede; marţi, 2 ianuarie, ora 19; sâmbătă, 6 ianuarie, ora 17, ab. Papp Magda; duminică, 7 ianuarie, ora 19, ab. Halasi Gyula, Sala Mare


EXPOZIŢII

GALERIA EURO FOTO ART

expoziţia foto cu imagini din penitenciarele României, 100 de fotografii realizate de Ioan Ovidiu Lazăr, Ştefan Toth, Ovi D. Pop, Christian Filipescu, Ovidiu Gabor, Gheorghe Talpoş (până vineri, 5 ianuarie)

MUZEUL CETĂŢII ŞI ORAŞULUI ORADEA

expoziţia de sculpturi de lemn şi şevalete cu 42 de picturi, grafică şi acuarelă, realizate de artişti plastici reputaţi din Canada, Slovacia, Ungaria, Ucraina, prezenţi la tabăra de creaţie "Jebuc 2017", în organizarea Asociaţiei Euro Foto Art şi Clubului Nufărul, secţia de istorie (până în 16 ianuarie)

expoziţia de artă fotografică "Jebuc 2017", 42 de fotografii color realizate cu ocazia taberei de creaţie, organizată de Asociaţia Euro Foto Art şi Clubul Nufărul, Galeria Ştefan Vilidar (până în 16 ianuarie)

expoziţia "Revoluţia în imagini", obiecte şi fotografii realizate de bihorenii care au participat la Revoluţia din 1989 în judeţul Bihor

expoziţia de lucrări acceptate şi premiate la Salonul Mondial Premfoto 2017, în organizarea Asociaţiei Euro Foto Art (până vineri, 5 ianuarie)

expoziţia "4x4" a pictorului Szakacs Imre (Ungaria) (până duminică, 31 decembrie)

expoziţia "Renaştere prin restaurare", obiecte conservate şi restaurate, pictură, mobilier, postere explicative, studii de caz, materiale folosite în intervenţii; vase din bronz, monede, scut de factură turcească (secol XVII); lamă de sabie, amnare şi lacăte din fier, vase din ceramică, corn de bovină prelucrat, fragmente de încălţăminte (secol XVI-XVII), piese din mobilierul episcopului ortodox Nicolae Popoviciu (până duminică, 31 decembrie)

expoziţiile permanente "Magazinul Mixt" şi "Copilăria în Epoca de Aur"

expoziţia permanentă "Biserici în palat - cercetări arheologice în Palatul Princiar", vase de lut, monede, fragmente de sculpturi şi de fresce din Biserica Sfânta Maria Mică

expoziţia memorială "Rezistenţă şi represiune în Bihor"

expoziţia Episcopiei Greco-Catolice de Oradea – File de istorie

expoziţia Bisericii Reformate Oradea

expoziţia Episcopiei Romano-Catolice de Oradea

Muzeul Pâinii

MUZEUL ŢĂRII CRIŞURILOR

expoziţia "Ultimii dinozauri din Transilvania", 4 reconstituiri în mărime naturală de dinozauri care populau Transilvania la sfârşitul Cretacicului, fosile unicat, ouă de dinozauri, resturi scheletice de reptile (până în 18 februarie)

expoziţia "Artişti plastici orădeni din perioada interbelică"

expoziţia "Tapiseria românească contemporană"

expoziţia "Etnographica - Reprezentări grafice ale portului popular din colecţia Muzeului Deri din Debreţin"

expoziţia "Pictori şi sculptori orădeni care au activat între 1950-1980"

expoziţia "Donaţia sculptorului Iosif Fekete (1903-1979)"

MUZEUL MEMORIAL "IOSIF VULCAN": expoziţia de icoane pe lemn "Praznicele bucuriei" realizate de Titiana  Marcu, 19 lucrări ce reprezintă praznice de peste an şi portrete de sfinţi (până în 28 ianuarie)

MUZEUL MEMORIAL "AUREL LAZĂR": expoziţiile "Arta 1900 şi Oradea. Secession-ul" şi "Primăvara întregirii"


CLUBURI

LORD’S PUB: vineri şi sâmbătă Distracţie la Lord’s, ora 22

THE PIPE: sâmbătă Party, ora 22

BLACK EAGLE: vineri şi sâmbătă Party, ora 22.30

LOKAL PUB: vineri, sâmbătă Party, ora 20

JUICE PUB: vineri şi sâmbătă Party, ora 22.30

EDISON PUB: vineri, sâmbătă Party, ora 20

SHADOWS CLUB: vineri şi sâmbătă Party, ora 21

GREEN PUB: joi Students’ Party, ora 21; vineri şi sâmbătă Party, ora 23

CLUB LIFE: joi-duminică Petreceri cu muzică live, Seri de dans, ora 22

BLONDY’S ART CAFE: vineri Seară de dans, ora 21.30; sâmbătă Karaoke Night, ora 22

STEAM BAR: vineri şi sâmbătă Party, ora 22


CINEMA PALACE

Minunea

Bazat pe bestsellerul omonim, filmul transpune povestea emoţionantă a lui August Pullman, un copil diferit, dar cu inimă uriaşă. Pentru că s-a născut cu un chip diferit, a fost ferit de sistemul public de învăţământ, însă acum Auggie se încăpăţânează să intre în clasa a V-a la o şcoală publică, unde va deveni un fel de erou pentru colegi.

În timp ce familia, noii colegi şi întreaga comunitate se străduieşte să-l trateze cu înţelegere şi compasiune, băiatul porneşte într-o misiune extraordinară care îi va uni pe toţi şi le va demonstra cum o persoană nu se poate alinia normelor atunci când este născută să se remarce.

Regia: Stephen Chbosky

Distribuţia: Julia Roberts, Jacob Tremblay, Owen Wilson, Mandy Patinkin

Jocuri secrete

Filmul aduce povestea campioanei olimpice la schi, Molly Bloom, care timp de un deceniu s-a aflat în spatele celor mai exclusiviste şi costisitoare partide de poker, asta înainte de a fi arestată în toiul nopţii de către 17 agenţi FBI echipaţi din cap până în dinţi.

Printre jucătorii săi se numărau staruri hollywoodiene, vedete sportive, magnaţi americani iar spre surprinderea ei chiar şi reprezentanţi ai mafiei ruseşti. Singurul sau aliat este de fapt Charlie Jaffey, avocatul determinat să o apere şi cel care avea să afle că Molly este mult mai mult decât zvonurile vehiculate publicului în paginile tabloidelor.

Regia: Aaron Sorkin

Distribuţia: Jessica Chastain, Idris Elba, Kevin Costner, Michael Cera

PROGRAM 25-31 decembrie

Minunea avanpremieră, miercuri 22.15; miercuri, joi 16.35; joi 21.25; vineri-duminică 10.35, 13.35, 16.30; vineri, sâmbătă 19.10, 21.20

Jumanji: Aventură în junglă avanpremieră, marţi-joi 15.15, 19.40, 21.55; vineri, sâmbătă 10.50, 13.05, 15.20, 18.05, 20.20, 22.35; duminică 10.50, 13.05, 15.20, 17.35

Bastarzii premieră, luni 13.35, 15.20, 17.30; marţi-joi 10.50, 13.05, 16.05, 17.30; luni-joi 20.10, 22.20; vineri, sâmbătă 18.40, 20, 22.10; vineri-duminică 12.45, 14.50, 17

Ferdinand dublat, 3D, premieră, luni 13.25; luni-joi 15.45, 17.45; marţi-joi 11.05, 12.40; vineri, sâmbătă 10.15, 12.05, 14.05, 16.05, 17.35; duminică 10.15, 12.05, 14.05, 16.05, 18.05

Omul spectacol premieră, miercuri 11.45, 21.25; vineri, sâmbătă 12.35, 20.50, 22.45; duminică 12.35; vineri-duminică 17.55

Star Wars: Ultimii Jedi luni 19.45, 21.40, 22.30; luni-joi 14.40, 17.25; marţi 11.25, 20.55; marţi-joi 13, 19.45, 22.30; miercuri, joi 11.35, 20.55; vineri-duminică 11.45, 14.30, 17.15; vineri, sâmbătă 19.35, 22.20

Te-nsori cu mine, bro’? luni 18.50

Ghinionistul luni 15.15; marţi-joi 10.35

Schimb de moşi marţi 10.30, 13.40; miercuri, joi 10.25, 13.40

Paddington 2 luni 16.15; marţi-joi 12.15, 15.05; vineri-duminică 10.50

Mame bune şi nebune 2 luni 14.20, 18.15, 19.40, 22.05; marţi 14.10, 18.15, 20.20, 22.15; miercuri 14.10, 18.15, 20.20; joi 14.10, 18.15, 20.20, 22.15, vineri, sâmbătă 19.55; vineri-duminică 14.35

Coco dublat, 3D, luni, marţi 16.30; marţi-joi 10.25; miercuri, joi 14.20; vineri-duminică 11.20

Crima din Orient Express luni 17, 19.10, 21.15, 22.50; marţi 17, 19.15, 21.25; miercuri, joi 17, 19.15; vineri, sâmbătă 15.50, 21.50; duminică 15.50

Liga dreptăţii 3D, luni 14, 20.40; marţi 14.10, 18.45; miercuri, joi 18.45

Tata în război cu... tata 2 luni 13.25, 20.15; marţi 11.50; joi 11.50


PROGRAM 1-4 ianuarie

Jocuri secrete avanpremieră, miercuri, joi 21.20

Capcană mortală avanpremieră, luni 13.10; luni-joi 19.50

Minunea premieră, luni 16.30; luni, marţi 19.10, 21.20; marţi-joi 10.35, 16.30; miercuri, joi 13.35, 19.10, 21.40

Jumanji: Aventură în junglă premieră, luni 13.10, 15.20; luni-joi 18.05, 20.20, 22.35; marţi-joi 10.50, 13.05, 15.20

Bastarzii luni 14.50, 17; luni-joi 18.40, 20, 22.10; marţi-joi 12.45, 14.50, 17

Ferdinand dublat, 3D, luni 14.05, 16.05; luni-joi 17.35; marţi-joi 10.15, 12.05, 14.05, 16.05

Omul spectacol luni 20.50, 22.45; luni-joi 17.50; marţi-joi 12.35, 20.50, 22.45

Star Wars: Ultimii Jedi luni 14.30, 17.15; luni-joi 19.35, 22.20; marţi-joi 11.45, 14.30, 17.15

Paddington 2 marţi-joi 10.50

Mame bune şi nebune 2 luni-joi 14.35

Coco dublat, 3D, marţi-joi 11.20

Crima din Orient Express luni, marţi 15.40, 21.40; miercuri, joi 15.40

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

FOTO BIHOREANUL

 • 'Infractor chestor şi infractor avocat': Afişe cu avocatul Răzvan Doseanu şi fostul şef al Poliţiei, Liviu Popa, lipite pe instituţii din Oradea (FOTO / VIDEO)
 • Accident în Ungaria: Cinci români au fost răniţi în apropiere de Borş, după ce maşina lor a fost lovită de TIR şi aruncată-n şanţ (FOTO)
 • 'Sunt sechestrată!' O tânără a ameninţat că se aruncă de la etajul trei al unui bloc din Oradea (FOTO / VIDEO)
 • 'Cum să vinzi o pereche de bocanci în toiul verii'. O tânără orădeancă a lansat o carte cu ponturi de vânzări (FOTO)
 • Vernisajul fotojurnaliştilor: Fotograful BIHOREANULUI, Szilágyi Loránd, a primit Cupa Fotoreporterilor Bihoreni (FOTO)
 • Incendiu de proporții la Centrul de plasament pentru copii cu dizabilități din Oradea (FOTO/VIDEO)
 • La polul frigului: În debutul geros al anului, BIHOREANUL a făcut o incursiune în cea mai rece așezare locuită din județ (FOTO / VIDEO)
 • An nou, aceleaşi bătălii... PNL-iştii au boicotat prima şedinţă din 2019 a Consiliului Judeţean, iar un proiect de 7 milioane euro a fost din nou amânat! (FOTO/VIDEO)
 • Un bebeluş de 7 luni, bolnav de rujeolă, este în stare gravă la Spitalul Municipal din Oradea. Părinţii acuză doctorii că ar fi ascuns riscul de îmbolnăvire (FOTO)
 • Accident pe Calea Borşului: Un BMW a ieşit în decor, două persoane au fost rănite (FOTO)

TIMP LIBER

Timp liber

CURS VALUTAR

 • 1 USD = 3.8697 RON
 • 1 EUR = 4.5959 RON
 • 1 HUF = 0.015 RON