URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 24 IANUARIE 2019

Ediția tipărită

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Autostrada care ar trebui să unească Oradea de Cluj are un destin nemilos. Din cauza forţelor vrăjmaşe din exterior, noi, românii, nu suntem lăsaţi să ne construim autostrăzi. Bătrânul Soros se pune în calea buldozerelor care decopertează terenul, ecologiştii mai descoperă câte o capră neagră ce sălăşuieşte pe traseu, iar Uniunea Europeană ne tot bate la cap oferindu-ne banii ei, deşi toată lumea ştie că nu sunt bine veniţi în România fiindcă nu pot fi furaţi.
Zic şi eu
Adrian Cris
N-aveţi de unde şti cine-i Lori. E normal, dar asta nu însemnă că nu merită câteva rânduri. Poate nu atât pentru că el, fotoreporterul nostru, Szilágyi Loránd, tocmai a fost recompensat pentru câteva reuşite de anul trecut, câştigând Cupa Fotoreporterilor Bihoreni. Mai degrabă pentru că e unul dintre cei care, în plină tiranie smartphone, în care oricine îşi scoate device-ul pentru orice nimic, continuă să care un DSLR, să socotească zgomotul de lumină, să dea atenţie compoziţiei, subiectului, să dea cele mai bune poze posibile.
Cum a fost?
Lucian Cremeneanu
Prea multă lume nu a auzit de Adrian Berinde! Nici nu prea avea cum, din moment ce singurul post de radio care îi mai scapă câte o melodie în eter este România Cultural. În Oradea, Radio Transilvania, ce îl mai difuza sporadic, și-a banalizat grila de programe la fel ca restul radiourilor comerciale, iar singurul post românesc ce difuzează exclusiv muzică românească, Național FM, pornit tot din Oradea, nu are și nu a avut niciodată o melodie de Adrian Berinde în playlist.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveţi despre cerinţele organismelor europene adresate României privind consolidarea statului de drept şi stoparea modificării legilor justiţiei?
De stiut

Avocatul Bihoreanului
Mircea Ursuta
La sfârşitul anului trecut a fost publicată, în Monitorul Oficial, Legea nr. 310/2018 pentru modificarea Codului de procedură civilă. Această lege aduce modificări importante sistemului procesual, acestea putând fi sistematizate în trei categorii. Prima categorie de modificări vizează transpunerea în legislaţie a deciziilor Curtii Constituţionale ce au vizat prevederile codului de procedură civilă din 2013 şi până astăzi.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Trichineloza este o boală parazitară acută produsă de Trichinella spiralis (un vierme cilindric lung de 1-4 mm şi cu diametrul de 0,04 mm), care parazitează animalele carnivore, porci mistreţi, urşi, vulpi, câini, pisici, şobolani etc. Sursa de infecţie pentru om este carnea infestată şi insuficient preparată termic...
Psihologul Bihoreanului
Razvan Coloja
Inteligenţa este râvnită în ziua de azi ca un atribut fără de care persoana nu se poate descurca eficient în viaţă. Adevărul este însă că inteligenţa corelează extrem de bine cu probleme de ordin mental, afectiv şi social. Oamenii cu IQ ridicat întâmpină mai multe dificultăţi în a se integra în societate, mulţi suferă de depresie, anxietate sau alte tulburări, iar o mică parte au chiar şi boli mintale.
18 Februarie 2013, 09:35

Unde ieşim săptămâna asta

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

PROGRAM 18-24 februarie

Recital Florin Estefan bariton, acompaniat la pian de Adela Bihari, cu lucrări de Mozart, Donizeti, Bellini, Verdi, Tosti, marţi, ora 19, Partium (Sala Festivă)

Concert country "Lampa lui Aladdin" cu Marian Filip, miercuri, ora 20, Stage

Improv Comedy Show cu Robert Pavicsits şi Giorgiana Popan de la compania de teatru Instant, miercuri, ora 20, Queens Pub

Concert Lala Band - în cadrul turneului naţional Lala Love Tour, joi, ora 19, Casa de Cultură a Sindicatelor

Stand up in the City cu Dan Badea, joi, ora 21, Queens Pub

Concert Deepcentral, vineri, ora 22, The One

Hip Hop is Still Alive 2 - battle hip-hop, concert rap live, party cu Smec, Saylas, în deschidere Waxi, after party DJ Faith, vineri, ora 21, Gekko Pub (T. Vladimirescu 40)

Concert live Akela, în deschidere Igfon, vineri, ora 21, Abyss Metal Pub

Falling in Love Again, petrecere de Dragobete, sâmbătă, ora 21, Juice Caffehouse and Lounge Bar

Concert Renata Tolvai, duminică, ora 19, Lotus Shopping Center (zona cafenelelor Pellini Top Cafe)

Cerere în căsătorie fără Cehov, de Cornel Udrea, cu Mirela Niţă-Lupu şi Sebastian Lupu, premieră duminică, ora 19, Stage


TEATRUL REGINA MARIA

Scripcarul pe acoperiş, de Sholom Aleichem, regia artistică Korcsmaros Gyorgy, marţi, ora 18, Sala Mare

Sfârşit de partidă, de Samuel Becket, regia artistică Emil Sauciuc, vineri, ora 18, Sala Arcadia


TEATRUL SZIGLIGETI

Scene dintr-o execuţie, regia Theodor Cristian Popescu, miercuri, ora 19, Sala Mare (spectacol cu subtitrare în limba română)


FILARMONICA DE STAT

Concert simfonic - dirijor Dorin Frandeş, solistă Nicoleta Luca pian. În program: W.A. Mozart: Răpirea din Serai - uvertura, K. 384, Concert nr. 23 pentru pian şi orchestră în La major, K. 488 şi J. Sibelius: Karelia, op. 11 - suită, Finlandia, op. 26 - poem simfonic, joi, ora 19, Sala Enescu-Bartok


EXPOZIŢII

GALERIA VISUAL KONTAKT

expoziţia de pictură "Pantha Rei", semnată Olimpia Bera

GALERIA EURO FOTO ART

Cea de-a 37-a expoziţie anuală a membrilor Clubului Fotografic Nufărul, 101 fotografii alb-negru şi color realizate de 21 de artişti fotografi, în cadrul Festivalului Naţional "Luna Fotografiei din România"

BIBLIOTECA JUDEŢEANĂ

expoziţia foto itinerantă "Oradea în perioada comunistă", filiala Decebal (nr. 17, bl. C86)

MUZEUL ŢĂRII CRIŞURILOR

expoziţie de pictură semnată Mircea Titus Romanescu, 50 de lucrări realizate în ulei pe pânză, acril, pastel şi acuarelă; expoziţia "Sculptura românească în colecţia Muzeului Şării Crişurilor"; Grupul celor patru: Nicolae Tonitza, Ştefan Dimitrescu, Francisc Şirato şi Oscar Han

CLUBUL FOTOGRAFIC NUFĂRUL

expoziţia personală a artistului fotograf Demeter Constantin Liviu

GALERIA KONSTANT

expoziţia personală "Transgression" a artistului Adrian Chirilă

GALERIA LABORATOR VISUAL KONTAKT

expoziţia "Flagged" by Anonymous (sediul din Republicii 47)

MUZEUL MEMORIAL AUREL LAZĂR

expoziţia Costum de sărbătoare din Ţara Crişurilor


CLUBURI

STAGE MUZEU: luni Seara şlagărelor româneşti, ora 20; marţi Karaoke, ora 20; vineri Muzica anilor '80, ora 20

THE ONE CAFE & CLUB: vineri, sâmbătă Party cu DJ Gabriel, Shorty WTF, McDany, ora 22

QUEENS MUSIC PUB: joi-sâmbătă Queens Party Band, ora 21

YELLOW SUBMARINE: joi Yellow Karaoke; vineri, sâmbătă Party, ora 22

GREEN PUB: vineri concert live trupa West, ora 23

OLD MILL: miercuri şi joi muzică live cu Kozak Band, ora 20

COLUMBUS CAFE: marţi Selected Tuesday, ora 21; miercuri-sâmbătă Party, ora 21.30

DELICE CAFE: vineri Karaoke, ora 21

CLUB ESCAPE: marţi NMD Students Party, ora 22; miercuri Party cu DJ Prody, ora 23; joi-sâmbătă Party, ora 23

HEAT CLUB: joi Party cu DJ Faith, ora 23; vineri Party, ora 23

BALI CLUB: sâmbătă Party, ora 23

AVENUE CLUB: vineri, sâmbătă Party, ora 23

JUICE: miercuri Babalonia Tropical Soundclash Party cu Dubase (Guerilla International), ora 21; joi Oldies and Urban Music, ora 21, vineri şi sâmbătă Party, ora 22

CHANSON CAFE: joi Karaoke Party Vocea Chanson, ora 22; vineri şi sâmbătă Party, ora 22

BLONDY'S ART CAFÉ (Oradea Plaza): sâmbătă Karaoke Party, ora 21

DOWNTOWN: joi-sâmbătă Petrecere, ora 22; miercuri Miercurea de bere, ora 22

REPUBLIC CAFE: joi Karaoke Party, ora 23

L'AMORE CAFE CLUB: joi-sâmbătă Show cu Willy de la Oradea şi Mihai Gheban, ora 22

CLUB DARK: sâmbătă Party cu DJ Coxxo, ora 22

CLUB MANAS: miercuri Retro Night live music, ora 21

CLUB DIVES: miercuri-duminică Petrecere cu Pufi, ora 22

CLUB CASIMO: vineri Latino Party, ora 22; sâmbătă Party, ora 22

CLUB LUNA: joi şi vineri Petrecere cu Lucian Sereş şi DJ Ray

CLUB LIFE: joi-duminică Petrecere cu Blaga de la Oradea şi Speedy Band, ora 23

CLUB ATTIS: vineri muzică live cu Dessert Band, ora 21; sâmbătă Party, ora 22


CINEMA RECOMANDĂRI 11-14 februarie

CORTINA DIGIPLEX OSC

21 film cortina zborul.jpgZborul (Flight)

Whip Whitaker e un pilot de avion înzestrat şi respectat de către colegi şi superiori după ce reuşeşte să aducă la sol un aparat de zbor atât de avariat încât niciun alt aviator nu ar fi fost capabil să îl redreseze. Salvând vieţile a 98 de pasageri pe care îi transporta avionul deteriorat, Whip îşi câştigă admiraţia tuturor, spitalul în care este internat fiind înconjurat în fiecare zi de cohorte de jurnalişti care vor să îl intervieveze. În momentul în care compania aviatică solicită efectuarea unei anchete care să stabilească fără putinţă de tăgadă cauzele producerii accidentului, ies la iveală inclusiv lacunele din conduita profesională a pilotului Whitaker. Whip s-a luptat multă vreme cu demonii alcoolului, iar dacă el nu ar fi consumat substanţe interzise în noaptea ce a precedat acel zbor fatidic, probabil că defecţiunile tehnice ale avionului ar fi fost descoperite şi remediate în timp util.

Regia: Robert Zemeckis

Distribuţia: Denzel Washington, Don Cheadle, John Goodman

21 film cortina efecte adverse.jpgEfecte adverse (Side effects)

Un thriller psihologic captivant despre Emily şi Martin, un cuplu de succes din New York a căror viaţă se dă peste cap când psihiatrul lui Emily îi prescrie un nou medicament. Tânăra Emily trebuie să facă faţă anxietăţii când soţul ei Martin este eliberat din închisoare astfel că începe să ia un medicament prescris de terapeutul său renumit, Jonathan Banks. Dar medicamentul va avea efecte adverse neaşteptate şi complicaţii oribile care culminează cu momentul în care Emily se trezeşte cu un mort în apartamentul ei, pe care se pare că ea l-a ucis. Ca urmare, investigaţia ce demarează scoate la iveală relaţia mârşavă şi lipsită de scrupule dintre Emily şi doctorul ei, la fel şi detalii despre "revoluţionarul" medicament Ablixa cu care tânăra a fost tratată. Banks este aspru criticat şi interogat pentru a dezvălui dacă Emily a comis crima cu intenţie sau este doar o victimă a acestui tratament medical.

Regia: Steven Soderbergh

Distribuţia: Rooney Mara, Channing Tatum, Jude Law

PROGRAM

Efecte adverse avanpremieră, miercuri, joi 20.20

Zborul avanpremieră, luni-joi 21.20

Tărâmul făgăduinţei premieră, 12.50, 18, 20.10

Şi mai greu de ucis premieră, luni-joi 14.15, 16.20, 18.25, 20.30, 21.10, 22.35

Cronicile Casterilor: A 16-a lună premieră, luni-joi 12.30, 15, 17.30, 20

Hoaţa de identitate luni-joi 13.30, 15, 19.15

Oraşul corupt luni-joi 16.55, 19.05

Scenariu pentru happy-end luni-marţi 18.05, 20.20; miercuri, joi 18.05

Hansel şi Gretel luni-joi 15.25, 17.20, 23.15

Lincoln luni, marţi 13, 22.45; miercuri, joi 13, 22.30

Ultima redută luni-joi 12.50, 15.55

Mizerabilii luni-joi 15, 22.20

Django dezlănţuit luni-joi 22.30

Ralph strică tot luni-joi 11.20

În căutarea lui Nemo luni-joi 12.15

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

FOTO BIHOREANUL

 • Ovi D. Pop ne plimbă prin tot Bihorul: A fost lansată a șaptea ediție a monografiei ilustrate a județului (FOTO)
 • La Stâna de Vale, stratul de zăpadă are aproape 2 metri. Şeful Salvamont: 'N-am mai avut aşa zăpezi de mulţi ani' (FOTO/VIDEO)
 • RER, pe străzi! Echipajele de deszăpezire împrăştie materiale antiderapante (FOTO)
 • 'Bătaie de joc': Bălteşte apa în noua Piaţă 100 din Oradea. Află reacția ADP (FOTO)
 • Poliţia Bihor în 2018: Au fost identificaţi toţi autorii infracţiunilor de mare violenţă şi toţi şoferii care au părăsit locul faptei (FOTO)
 • 'Infractor chestor şi infractor avocat': Afişe cu avocatul Răzvan Doseanu şi fostul şef al Poliţiei, Liviu Popa, lipite pe instituţii din Oradea (FOTO / VIDEO)
 • Accident în Ungaria: Cinci români au fost răniţi în apropiere de Borş, după ce maşina lor a fost lovită de TIR şi aruncată-n şanţ (FOTO)
 • 'Sunt sechestrată!' O tânără a ameninţat că se aruncă de la etajul trei al unui bloc din Oradea (FOTO / VIDEO)
 • 'Cum să vinzi o pereche de bocanci în toiul verii'. O tânără orădeancă a lansat o carte cu ponturi de vânzări (FOTO)
 • Vernisajul fotojurnaliştilor: Fotograful BIHOREANULUI, Szilágyi Loránd, a primit Cupa Fotoreporterilor Bihoreni (FOTO)

TIMP LIBER

Timp liber

CURS VALUTAR

 • 1 USD = 3.8697 RON
 • 1 EUR = 4.5959 RON
 • 1 HUF = 0.015 RON