URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 OCTOMBRIE 2018

Ediția tipărită

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Neisprăviţii de la Ministerul Educaţiei au mai fătat o mărgică. Au elaborat un Cod de etică prin care se interzice profesorului care predă la clasă să îşi mediteze propriii elevi. Hai să zicem că acest aspect e corect, chit că poate fi uşor de eludat dacă profesorii fac schimb de elevi între ei. Mă aşteptam să interzică total meditaţiile, dar probabil că nu i-a dus capul până acolo.
Zic şi eu
Adrian Cris
Nu mă număr între cei care consideră că o convingere religioasă exclude o gândire liberală. Nu cred că a gândi liber(al) înseamnă să fii fără niciun Dumnezeu. Un exemplu notoriu este cel al chirurgilor care mărturisesc că se roagă înaintea intervenţiilor dificile. Şi reciproca e valabilă. Poţi fi ateu, dar cât se poate de retrograd. Prin urmare, recunosc, ca orice om de bun simţ, dreptul oricărui membru PNL de a fi acţionat conform propriei conştiinţe la recentul referendum pentru "familia tradiţională".
Cum a fost?
Lucian Cremeneanu
Conferințele 11even, în care 11 oameni vorbesc câte 11 minute, sunt ca nunțile românești - nimeni nu îndrăznește să le facă mai scurte. Teorema care spune că ce e frumos durează puțin nu funcționează... Majoritatea vorbitorilor a dat impresia că tema conferinței, „La trecutu-ți mare, care viitor?”, nu a fost înțeleasă prea bine. Cei mai mulți au vorbit despre ei înșiși, lăsându-le spectatorilor sarcina de a extrage esența și de a construi puzzle-ul.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Aţi votat la recentul referendum pentru redefinirea familiei în Constituţie?

De stiut

Avocatul Bihoreanului
Mircea Ursuta
Aşa cum arătam săptămâna trecută, în curând vor intra în vigoare modificările legii privind statutul judecătorilor şi procurorilor ca urmare a faptului că, recent, Curtea Constituţională a respins ultima obiecţie de neconstituţionalitate ce putea fi formulată de preşedintele României cu privire la această lege, iar, vineri, 12 octombrie, Klaus Iohannis a fost nevoit să promulge noul statut al magistraţilor.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
În cursul evoluţiei bolii, după faza septicemică urmează faza organică, în care reapare febra, simultan cu instalarea unor sindroame diferite. Dintre acestea, cele ma frecvente sunt meningita leptospirotică (manifestată prin dureri de cap, fotofobie, redoare a muşchilor cefei, simptome care se remit de cele mai multe ori), sindromul hepatorenal (cu icter şi mărire în volum a ficatului, cu posibilitate de evoluţie spre forme severe), manifestări hemoragice limitate (la nivelul gingiilor, conjunctivelor, mucoasei nazale etc.) sau grave (hemoragii digestive majore) şi insuficienţa renală.
Psihologul Bihoreanului
Razvan Coloja
Anxietatea este una din marile probleme psihologice ale secolului nostru. Alături de depresie, este subiectul cel mai des întâlnit în cabinetele de psihologie. Anxietatea variază de la om la om și se manifestă oarecum diferit ca intensitate în cazul fiecăruia.
18 Februarie 2013, 09:35

Unde ieşim săptămâna asta

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

PROGRAM 18-24 februarie

Recital Florin Estefan bariton, acompaniat la pian de Adela Bihari, cu lucrări de Mozart, Donizeti, Bellini, Verdi, Tosti, marţi, ora 19, Partium (Sala Festivă)

Concert country "Lampa lui Aladdin" cu Marian Filip, miercuri, ora 20, Stage

Improv Comedy Show cu Robert Pavicsits şi Giorgiana Popan de la compania de teatru Instant, miercuri, ora 20, Queens Pub

Concert Lala Band - în cadrul turneului naţional Lala Love Tour, joi, ora 19, Casa de Cultură a Sindicatelor

Stand up in the City cu Dan Badea, joi, ora 21, Queens Pub

Concert Deepcentral, vineri, ora 22, The One

Hip Hop is Still Alive 2 - battle hip-hop, concert rap live, party cu Smec, Saylas, în deschidere Waxi, after party DJ Faith, vineri, ora 21, Gekko Pub (T. Vladimirescu 40)

Concert live Akela, în deschidere Igfon, vineri, ora 21, Abyss Metal Pub

Falling in Love Again, petrecere de Dragobete, sâmbătă, ora 21, Juice Caffehouse and Lounge Bar

Concert Renata Tolvai, duminică, ora 19, Lotus Shopping Center (zona cafenelelor Pellini Top Cafe)

Cerere în căsătorie fără Cehov, de Cornel Udrea, cu Mirela Niţă-Lupu şi Sebastian Lupu, premieră duminică, ora 19, Stage


TEATRUL REGINA MARIA

Scripcarul pe acoperiş, de Sholom Aleichem, regia artistică Korcsmaros Gyorgy, marţi, ora 18, Sala Mare

Sfârşit de partidă, de Samuel Becket, regia artistică Emil Sauciuc, vineri, ora 18, Sala Arcadia


TEATRUL SZIGLIGETI

Scene dintr-o execuţie, regia Theodor Cristian Popescu, miercuri, ora 19, Sala Mare (spectacol cu subtitrare în limba română)


FILARMONICA DE STAT

Concert simfonic - dirijor Dorin Frandeş, solistă Nicoleta Luca pian. În program: W.A. Mozart: Răpirea din Serai - uvertura, K. 384, Concert nr. 23 pentru pian şi orchestră în La major, K. 488 şi J. Sibelius: Karelia, op. 11 - suită, Finlandia, op. 26 - poem simfonic, joi, ora 19, Sala Enescu-Bartok


EXPOZIŢII

GALERIA VISUAL KONTAKT

expoziţia de pictură "Pantha Rei", semnată Olimpia Bera

GALERIA EURO FOTO ART

Cea de-a 37-a expoziţie anuală a membrilor Clubului Fotografic Nufărul, 101 fotografii alb-negru şi color realizate de 21 de artişti fotografi, în cadrul Festivalului Naţional "Luna Fotografiei din România"

BIBLIOTECA JUDEŢEANĂ

expoziţia foto itinerantă "Oradea în perioada comunistă", filiala Decebal (nr. 17, bl. C86)

MUZEUL ŢĂRII CRIŞURILOR

expoziţie de pictură semnată Mircea Titus Romanescu, 50 de lucrări realizate în ulei pe pânză, acril, pastel şi acuarelă; expoziţia "Sculptura românească în colecţia Muzeului Şării Crişurilor"; Grupul celor patru: Nicolae Tonitza, Ştefan Dimitrescu, Francisc Şirato şi Oscar Han

CLUBUL FOTOGRAFIC NUFĂRUL

expoziţia personală a artistului fotograf Demeter Constantin Liviu

GALERIA KONSTANT

expoziţia personală "Transgression" a artistului Adrian Chirilă

GALERIA LABORATOR VISUAL KONTAKT

expoziţia "Flagged" by Anonymous (sediul din Republicii 47)

MUZEUL MEMORIAL AUREL LAZĂR

expoziţia Costum de sărbătoare din Ţara Crişurilor


CLUBURI

STAGE MUZEU: luni Seara şlagărelor româneşti, ora 20; marţi Karaoke, ora 20; vineri Muzica anilor '80, ora 20

THE ONE CAFE & CLUB: vineri, sâmbătă Party cu DJ Gabriel, Shorty WTF, McDany, ora 22

QUEENS MUSIC PUB: joi-sâmbătă Queens Party Band, ora 21

YELLOW SUBMARINE: joi Yellow Karaoke; vineri, sâmbătă Party, ora 22

GREEN PUB: vineri concert live trupa West, ora 23

OLD MILL: miercuri şi joi muzică live cu Kozak Band, ora 20

COLUMBUS CAFE: marţi Selected Tuesday, ora 21; miercuri-sâmbătă Party, ora 21.30

DELICE CAFE: vineri Karaoke, ora 21

CLUB ESCAPE: marţi NMD Students Party, ora 22; miercuri Party cu DJ Prody, ora 23; joi-sâmbătă Party, ora 23

HEAT CLUB: joi Party cu DJ Faith, ora 23; vineri Party, ora 23

BALI CLUB: sâmbătă Party, ora 23

AVENUE CLUB: vineri, sâmbătă Party, ora 23

JUICE: miercuri Babalonia Tropical Soundclash Party cu Dubase (Guerilla International), ora 21; joi Oldies and Urban Music, ora 21, vineri şi sâmbătă Party, ora 22

CHANSON CAFE: joi Karaoke Party Vocea Chanson, ora 22; vineri şi sâmbătă Party, ora 22

BLONDY'S ART CAFÉ (Oradea Plaza): sâmbătă Karaoke Party, ora 21

DOWNTOWN: joi-sâmbătă Petrecere, ora 22; miercuri Miercurea de bere, ora 22

REPUBLIC CAFE: joi Karaoke Party, ora 23

L'AMORE CAFE CLUB: joi-sâmbătă Show cu Willy de la Oradea şi Mihai Gheban, ora 22

CLUB DARK: sâmbătă Party cu DJ Coxxo, ora 22

CLUB MANAS: miercuri Retro Night live music, ora 21

CLUB DIVES: miercuri-duminică Petrecere cu Pufi, ora 22

CLUB CASIMO: vineri Latino Party, ora 22; sâmbătă Party, ora 22

CLUB LUNA: joi şi vineri Petrecere cu Lucian Sereş şi DJ Ray

CLUB LIFE: joi-duminică Petrecere cu Blaga de la Oradea şi Speedy Band, ora 23

CLUB ATTIS: vineri muzică live cu Dessert Band, ora 21; sâmbătă Party, ora 22


CINEMA RECOMANDĂRI 11-14 februarie

CORTINA DIGIPLEX OSC

21 film cortina zborul.jpgZborul (Flight)

Whip Whitaker e un pilot de avion înzestrat şi respectat de către colegi şi superiori după ce reuşeşte să aducă la sol un aparat de zbor atât de avariat încât niciun alt aviator nu ar fi fost capabil să îl redreseze. Salvând vieţile a 98 de pasageri pe care îi transporta avionul deteriorat, Whip îşi câştigă admiraţia tuturor, spitalul în care este internat fiind înconjurat în fiecare zi de cohorte de jurnalişti care vor să îl intervieveze. În momentul în care compania aviatică solicită efectuarea unei anchete care să stabilească fără putinţă de tăgadă cauzele producerii accidentului, ies la iveală inclusiv lacunele din conduita profesională a pilotului Whitaker. Whip s-a luptat multă vreme cu demonii alcoolului, iar dacă el nu ar fi consumat substanţe interzise în noaptea ce a precedat acel zbor fatidic, probabil că defecţiunile tehnice ale avionului ar fi fost descoperite şi remediate în timp util.

Regia: Robert Zemeckis

Distribuţia: Denzel Washington, Don Cheadle, John Goodman

21 film cortina efecte adverse.jpgEfecte adverse (Side effects)

Un thriller psihologic captivant despre Emily şi Martin, un cuplu de succes din New York a căror viaţă se dă peste cap când psihiatrul lui Emily îi prescrie un nou medicament. Tânăra Emily trebuie să facă faţă anxietăţii când soţul ei Martin este eliberat din închisoare astfel că începe să ia un medicament prescris de terapeutul său renumit, Jonathan Banks. Dar medicamentul va avea efecte adverse neaşteptate şi complicaţii oribile care culminează cu momentul în care Emily se trezeşte cu un mort în apartamentul ei, pe care se pare că ea l-a ucis. Ca urmare, investigaţia ce demarează scoate la iveală relaţia mârşavă şi lipsită de scrupule dintre Emily şi doctorul ei, la fel şi detalii despre "revoluţionarul" medicament Ablixa cu care tânăra a fost tratată. Banks este aspru criticat şi interogat pentru a dezvălui dacă Emily a comis crima cu intenţie sau este doar o victimă a acestui tratament medical.

Regia: Steven Soderbergh

Distribuţia: Rooney Mara, Channing Tatum, Jude Law

PROGRAM

Efecte adverse avanpremieră, miercuri, joi 20.20

Zborul avanpremieră, luni-joi 21.20

Tărâmul făgăduinţei premieră, 12.50, 18, 20.10

Şi mai greu de ucis premieră, luni-joi 14.15, 16.20, 18.25, 20.30, 21.10, 22.35

Cronicile Casterilor: A 16-a lună premieră, luni-joi 12.30, 15, 17.30, 20

Hoaţa de identitate luni-joi 13.30, 15, 19.15

Oraşul corupt luni-joi 16.55, 19.05

Scenariu pentru happy-end luni-marţi 18.05, 20.20; miercuri, joi 18.05

Hansel şi Gretel luni-joi 15.25, 17.20, 23.15

Lincoln luni, marţi 13, 22.45; miercuri, joi 13, 22.30

Ultima redută luni-joi 12.50, 15.55

Mizerabilii luni-joi 15, 22.20

Django dezlănţuit luni-joi 22.30

Ralph strică tot luni-joi 11.20

În căutarea lui Nemo luni-joi 12.15

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

FOTO BIHOREANUL

 • Se lucrează la extinderea drumului expres spre Episcopia Bihor. Se va construi şi un viaduct înalt de 10 metri (FOTO/VIDEO)
 • Cum arată Podul Centenarului. Va fi inaugurat înainte de termen, pe 1 Decembrie (FOTO/VIDEO)
 • Copţi, dar buni! Oradea a dat trei campioni la Openul Austriei de Judo Masters! (FOTO)
 • Nu vă jucaţi cu focul! Opt incendii de vegetaţie uscată, într-o singură zi (FOTO)
 • Să tragem linie! Lucrările pentru reamenajarea liniei de tramvai vor bloca cel puţin o lună circulaţia prin Calea Aradului (FOTO)
 • Statuia Evei Heyman din Parcul Bălcescu a fost donată Primăriei Oradea (FOTO/VIDEO)
 • Accident pe Calea Borşului: Ambulanță în misiune, lovită de un Ford și proiectată într-un TIR. Două persoane au ajuns la spital (FOTO)
 • Sprijin pentru persoanele cu dizabilităţi. A fost lansată filiala orădeană a asociaţiei 'Ridică-te şi umblă' (FOTO)
 • Luceafărul s-a revanșat: 4-1, sâmbătă, acasă cu CS Balotești! (FOTO)
 • Cetate 'de vânzare': Cetatea Oradea continuă să fie slab vândută, în ciuda atuurilor care o fac unică în Sud-Estul Europei (FOTO / VIDEO)

TIMP LIBER

Timp liber

CURS VALUTAR

 • 1 USD = 3.8697 RON
 • 1 EUR = 4.5959 RON
 • 1 HUF = 0.015 RON