URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
10 Octombrie 2017, 15:11

Tu ştii să-ţi faci selfie? În Oradea se vor ţine cursuri de fotografie cu telefonul mobil

Tu ştii să-ţi faci selfie? În Oradea se vor ţine cursuri de fotografie cu telefonul mobil sursa foto: www.edamagazine.ro
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

La 41 de ani distanţă de la primul curs de iniţiere în tehnică şi artă fotografică organizat în Oradea, Clubul Fotografic Nufărul anunţă că ţine pasul cu evoluţia tehnologiei din domeniu.

Pentru că telefoanele mobile cu camere performante şi aplicaţii de post-procesare a imaginii sunt tot mai răspândite, conducerea clubului a decis să organizeze, în premieră în Transilvania, primul workshop  "Smartphone Mobile", în cadrul căruia se vor preda lecţii de fotografiere cu telefonul.

Cursul se va ţine în zilele de 21 şi 22 octombrie, la sediul asociaţiei Euro Foto Art din Cetate şi va fi condus de artiştii fotografi Ştefan Tóth şi Christian Filipescu.

Pe lângă temele "clasice", precum elemente introductive în arta fotografică, istoria fotografiei, genurile artei fotografice, elemente ale foto-compoziţiei şi cromatica imaginii, cursul va avea un accent deosebit pe predarea noţiunilor legate de funcţii ale camerei foto a telefonului mobil: modul auto, modul Pro (manual), modul HDR, modul panoramic, focus selectiv,  modul macro, modul timelaps, timer, urmărirea subiectului, filtre integrate, lentile adaptoare (macro, wide, zoom), camera simplă şi camera duală, linii de ghidare.

"De asemenea, va prezenta şi exemplifica fotografia selfie - selfie panoramic, corectarea defectelor, luminarea feţei, mărirea ochilor, corectarea distorsiunilor", se arată într-un comunicat al clubului.

Totodată, cursanţii vor învăţa cum să folosească aplicaţii pentru editarea fotografiilor, filtrele, efectele speciale ori cum să creeze un fundal neclar. În plus, vor afla cum să regleze expunerea, contrastul, saturaţia, claritate, vignetare, temperatura de culoare, tenta alb-negru, precum şi funcţia de crop, healing brush, adică înlăturarea unor obiecte din imagine.

În cadrul cursului va fi asigurat şi un loc pentru o persoană defavorizată, care va putea participa în condiţii de gratuitate, în baza unei cereri şi a documentelor justificative.Taxa este de 200 lei, respectiv 150 pentru elevi, studenți și pensionari.

Informaţii suplimentare se pot obţine la telefoanele 0741/ 212.111 (Ştefan Tóth AFIAP) sau 0753/023.903 (Christian Filipescu) ori prin e-mail la cfno.ro@gmail.com sau eurofotoart@gmail.com.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
???
Vine toamna...se incalzesc caloriferele..!Cursuri de selfie?? Aloooo?Gara??Ieczista una iecsplicatie...Canele de foame isi linje ...coada...!
Postat 11 Octombrie 2017, 06:26 de grigore
Orice chinez știe de-un selfie
Iar noi românii avem nevoie de cursuri ? Oare ne-am tâmpit arât de repede ?
Postat 10 Octombrie 2017, 20:57 de Oarecine
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON