URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 17 OCTOMBRIE 2018

Ediția tipărită

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Neisprăviţii de la Ministerul Educaţiei au mai fătat o mărgică. Au elaborat un Cod de etică prin care se interzice profesorului care predă la clasă să îşi mediteze propriii elevi. Hai să zicem că acest aspect e corect, chit că poate fi uşor de eludat dacă profesorii fac schimb de elevi între ei. Mă aşteptam să interzică total meditaţiile, dar probabil că nu i-a dus capul până acolo.
Zic şi eu
Adrian Cris
Nu mă număr între cei care consideră că o convingere religioasă exclude o gândire liberală. Nu cred că a gândi liber(al) înseamnă să fii fără niciun Dumnezeu. Un exemplu notoriu este cel al chirurgilor care mărturisesc că se roagă înaintea intervenţiilor dificile. Şi reciproca e valabilă. Poţi fi ateu, dar cât se poate de retrograd. Prin urmare, recunosc, ca orice om de bun simţ, dreptul oricărui membru PNL de a fi acţionat conform propriei conştiinţe la recentul referendum pentru "familia tradiţională".
Cum a fost?
Lucian Cremeneanu
Conferințele 11even, în care 11 oameni vorbesc câte 11 minute, sunt ca nunțile românești - nimeni nu îndrăznește să le facă mai scurte. Teorema care spune că ce e frumos durează puțin nu funcționează... Majoritatea vorbitorilor a dat impresia că tema conferinței, „La trecutu-ți mare, care viitor?”, nu a fost înțeleasă prea bine. Cei mai mulți au vorbit despre ei înșiși, lăsându-le spectatorilor sarcina de a extrage esența și de a construi puzzle-ul.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveţi despre felul în care gestionează autorităţile combaterea pestei porcine africane?





De stiut

Avocatul Bihoreanului
Mircea Ursuta
Recent, Curtea Constituţională a respins ultima obiecţie de neconstituţionalitate ce putea fi formulată de preşedintele României cu privire la ultima dintre cele trei "legi ale justiţiei", respectiv cu privire la legea de modificare a statutului judecătorilor şi al procurorilor. Ca urmare a acestui fapt, preşedintele este obligat să promulge modificările, care vor intra, cât de curând, în vigoare.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
În cursul evoluţiei bolii, după faza septicemică urmează faza organică, în care reapare febra, simultan cu instalarea unor sindroame diferite. Dintre acestea, cele ma frecvente sunt meningita leptospirotică (manifestată prin dureri de cap, fotofobie, redoare a muşchilor cefei, simptome care se remit de cele mai multe ori), sindromul hepatorenal (cu icter şi mărire în volum a ficatului, cu posibilitate de evoluţie spre forme severe), manifestări hemoragice limitate (la nivelul gingiilor, conjunctivelor, mucoasei nazale etc.) sau grave (hemoragii digestive majore) şi insuficienţa renală.
Psihologul Bihoreanului
Razvan Coloja
Anxietatea este una din marile probleme psihologice ale secolului nostru. Alături de depresie, este subiectul cel mai des întâlnit în cabinetele de psihologie. Anxietatea variază de la om la om și se manifestă oarecum diferit ca intensitate în cazul fiecăruia.
22 August 2010, 11:45

Trattoria di Toscana: preparate delicioase într-o atmosferă selectă

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Trattoria di Toscana este singurul restaurant din Oradea în care clienţii pot să privească cum le este preparată mâncarea, pe grillul amplasat în spatele barului. Situat pe strada Mihail Kogălniceanu, Trattoria di Toscana s-a deschis la sfârşitul anului trecut şi îşi îmbie oaspeţii cu preparate din produse ecologice şi pâine coaptă pe vatră, încercându-se o întoarcere la mâncarea naturală şi sănătoasă.

Orădenii care calcă pragul restaurantului pot alege între numeroasele feluri de preparate din carne de porc, pasăre, vită şi peşte, ciorbe gustoase şi deserturi eparate în restaurant. De asemenea, amatorii pastelor italieneşti au la dispoziţie peste 20 de sortimente de paste, pregătite chiar de un bucătar italian ca la "mamma" acasă. Înainte de a savura delicioasele preparate, oaspeţii sunt îmbiaţi cu un pahar de ţuică şi bruschette din partea casei. În Trattoria di Toscana, servirea este impecabilă, deoarece personalul a fost atent selectat din cele mai luxoase restaurante. Mâncărurile sunt gătite de profesionişti, precum bucătarul-şef Alessandro, venit tocmai din Roma.

De curând, restaurantul Trattoria di Toscana a scăzut preţurile la o serie de preparate delicioase, precum salatele, pastele şi preparatele din carne de porc, pui, vită sau peşte. În plus, bucătarii restaurantului îi aşteaptă pe clienţi cu specialităţi noi printre care şi Fiorentina, un preparat din carne de vită.

Pe lângă mâncarea gustoasă şi servirea la standarde înalte, în Trattoria di Toscana clienţii au parte de o ambianţă selectă. În localul decorat cu piatră de calcar, lemn şi fier forjat, orădenii pot asculta muzică românească veche cântată de Ilie Micolov, Gheorghe Gheorghiu şi alţii, dar şi evergreenuri internaţionale.

Restaurantul Trattoria di Toscana vă aşteaptă pe strada Mihail Kogălniceanu, numărul 7, de luni până vineri, între orele 11 şi 23 şi sâmbătă şi duminică între 12 şi 23. Pentru rezervări şi informaţii sunaţi la numărul de telefon: 0259-412.282.

(ADVERTORIAL)

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
parere
Dragilor nu sun toate asa cum se prezinta la restaurant, daca sunt multi , nu fac fata si risti sa primesti mancaea comandata dupa doua ore asacum am patit si noi un grup, iar mancarea este sub orice critica. Bruschetele nici nu seamana cu cele de la alte restaurante si pe deasupa au preturi piparate.
Postat 02 Martie 2014, 10:56 de cornelia savu
bun
bunicel, cu preturile sta cam sus
Postat 07 Decembrie 2010, 17:21 de gigi
motor
dl gabi ce masina conduci in ultimul timp? perpedes ? cand mai plec in austria poate iti aduc un papuc si tie ca poate iti trebuie :))
Postat 15 Noiembrie 2010, 12:15 de samsaru
manele
cel mai bun local ? luativa umbrela ca am mancat acolo si imi ploua in farfurie delicios de varza
Postat 15 Noiembrie 2010, 12:12 de mitu lautaru
manele
locul de luat tepe cel mai bun :)):)):))
Postat 15 Noiembrie 2010, 12:10 de mitu lautaru
excelenta idee
Foarta buna idea de a prezenta locuri unde se poate manca in Oradea.
Postat 22 August 2010, 23:18 de tim
count display

FOTO BIHOREANUL

  • Accident pe Calea Borşului: Ambulanță în misiune, lovită de un Ford și proiectată într-un TIR. Două persoane au ajuns la spital (FOTO)
  • Sprijin pentru persoanele cu dizabilităţi. A fost lansată filiala orădeană a asociaţiei 'Ridică-te şi umblă' (FOTO)
  • Luceafărul s-a revanșat: 4-1, sâmbătă, acasă cu CS Balotești! (FOTO)
  • Cetate 'de vânzare': Cetatea Oradea continuă să fie slab vândută, în ciuda atuurilor care o fac unică în Sud-Estul Europei (FOTO / VIDEO)
  • Ziua oraşului, în IMAGINI. Cele mai frumoase instantanee de la festivităţile dedicate Oradiei (FOTO)
  • La mulți ani, Oradea! Festivități mai bogate ca oricând, de Ziua Orașului, cu paradă militară, artificii și cadouri tricolore (FOTO / VIDEO)
  • O nouă victorie pentru handbalişti: CSM Oradea - AHC Potaissa II Turda 30-27 (FOTO)
  • De ziua Oradiei: Portretul unui primar român şi cel al unui primar maghiar, pe faţada Primăriei (FOTO)
  • Oradea s-a gătit de sărbătoare. Vezi cum a fost împodobit oraşul pentru a marca 100 de ani de la Declaraţia de independenţă! (FOTO)
  • Fostul ministru tehnocrat Dragoş Pâslaru, la Oradea: Partidul „lui Cioloş” va cere românilor să-l voteze „pentru a construi”, nu din dezamăgirea creată de alţii (FOTO)

TIMP LIBER

Timp liber

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 3.8697 RON
  • 1 EUR = 4.5959 RON
  • 1 HUF = 0.015 RON