URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 18 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
10 Aprilie 2010, 13:55

Ţăranii cu probleme sexuale, "trataţi" într-o peliculă filmată la Remeţi (FOTO)

Ţăranii cu probleme sexuale, 'trataţi' într-o peliculă filmată la Remeţi (FOTO) Lucian Ţion, scenaristul şi regizorul peliculei "Parastasul lui Viorel nu se mai ţine aici"
Ţăranii cu probleme sexuale, 'trataţi' într-o peliculă filmată la Remeţi (FOTO) Gerard Gui (stânga), director de imagine şi Sandor Nyulas, cameraman sunt doi dintre orădenii care au lucrat la producţia peliculei low-budget
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Vizionarea filmului low-budget de mediu-metraj "Parastasul lui Viorel nu se mai ţine aici" a avut loc joi seară la Oradea. Clujeanul Lucian Ţion, care a scris şi regizat pelicula, a dorit să obţină o primă reacţie de la câţiva cunoscători, de aceea filmul a fost proiectat într-o sală privată.

Comedia prezintă discuţiile "neaoşe" ale unui grup de ţărani în cadrul unei întâlniri de sprijin a persoanelor cu probleme sexuale, făcut după metode Occidentale. Filmul low-budget s-a turnat în noiembrie 2009 timp de numai două zile, în sala de sport a Şcolii din comuna bihoreană Remeţi. "Aveam nevoie de peisajele unui sat de munte pentru scenariu", a explicat regizorul.

Deşi distribuţia filmului este alcătuită din actori din Cluj şi Sfântu Gheorghe, la producţia acestuia au lucrat şi trei orădeni: Octavian Blaga, şef de producţie, Gerard Gui, imagine şi montaj, şi Sandor Nyulas, imagine.

Lucian Ţion a înscris pelicula la mai multe festivaluri de film, printre care şi Transilvania Film Festival (TIFF), dar fiind un film de mediu-metraj, adică de 45 de minute, este sceptic că ar putea fi difuzat şi în cinematografe.

"Baiurile" sexuale

Titlul comediei nu anunţă acţiunea acesteia, deoarece "Parastasul lui Viorel nu se mai ţine aici" prezintă o şedinţă de terapie pe probleme sexuale desfăşurată într-un sat tipic românesc. "Filmul a pornit de la ideea: oare cum ar reacţiona omul de la ţară la o terapie de grup cum se face în Occident?", a spus Lucian Ţion, regizor, scenarist şi actor în peliculă.

De la Todoruţ, pădurarul care nu vrea să scape de o obsesie sexuală, la Cătălin, tânărul întors din Italia care îşi destăinuie înclinaţiile homosexuale şi faptul că s-a îndrăgostit de "fiul popii" şi până la funcţionarul care nu reuşeşte să aibă o iubită, personajele sunt conturate cu replici şi atitudini autentice.

"Parastasul lui Viorel nu se mai ţine aici" este primul film regizat de Lucian Ţion. Clujeanul s-a întors în România după 15 ani. Lucian a plecat în 1995 cu o bursă la Universitatea din Vermont, Statele Unite, unde a studiat regie-film şi teatru. După 2000, el a schimbat ţara de multe ori, fiind profesor de teatru în cadrul proiectului Internaţional Bacalaureat, care trimite profesori în diferite state.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6739 RON
  • 1 EUR = 4.9754 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON