URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că telenovela dintre președintele Consiliului Județean Ilie Bolojan și un grup de cetățeni din Cheriu începe să capete accente tragice. Deși șeful județului le-a oferit un inel, e drept, un inel metropolitan care trecea prin terenurile lor, cei din Cheriu n-au apreciat gestul romantic și l-au târât prin tribunale, pe motiv că le tulbură posesia și buruienile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
18 August 2018, 17:55

Open Studio Act: Festival cu spectacole şi workshop-uri de teatru, în Oradea

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Teatrul independent Studio Act din Oradea a anunţat organizarea celei de-a treia ediţii a Festivalului Open Studio Act care va avea loc în perioada 22-25 august şi va cuprinde mai multe spectacole şi workshop-uri.

"În acest an, am invitat în faţa publicului orădean trei spectacole de teatru independent din ţară: trupe din Bucureşti, Timişoara şi Craiova vin în perioada 22-25 august la Oradea în Open Studio Act. Programul este completat de o producţie proprie a Studio Act, Impro Patzan Show, care va închide festivalul din acest an", au transmis organizatorii.

În cadrul festivalului se vor ţine şi două ateliere practice. Este vorba despre un workshop de expresie în mişcare (moderat de Levente Dimeny – zilnic, în perioada festivalului – 22-25 august, între orele 10-12) şi un workshop de improvizaţie teatrală (moderat de Alin Stanciu – zilnic, în perioada festivalului – 22-25 august, între orele 12-14).

Acestea se vor ţine la Sala Studio Szigligeti (str. Moscovei, nr. 8) iar taxa de participare este de 20 de lei/curs. Cei care doresc să se înscrie o pot face pe Facebook sau la numărul 0757 215 221.

"Pe parcursul festivalului, avem pregătite surprize pentru spectatorii noştri: doi clovni vor face cunoştinţă cu voi şi vă vor întâmpina seară de seară la Studio Act, iar după spectacole, în jurul orei 22, actorul Tic Patrik va avea un scurt moment de jonglerii cu focul (în curte la Kosher – la sediul Studio Act)", au mai precizat reprezentanţii Studio Act.

Spectacolele de teatru se vor juca la sediul Studio Act, adică pe strada Crinului nr. 2, în curte la Kosher. Workshopurile se vor ţine la Studio Szigligeti, pe str. Moscovei nr. 8.


Program OPEN Studio Act - ediţia a 3-a

MIERCURI, 22 august

10:00 WORKSHOP DE EXPRESIE ÎN MIŞCARE la Studio Szigligeti

12:00 WORKSHOP DE IMPROVIZAŢIE TEATRALĂ la Studio Szigligeti

18:00 CLOVNI la Studio Act

19:00 TOT CE-I MINUNAT ÎN LUME, Vanner Collective Bucureşti la Studio Act

Sunt lucruri care îţi înveselesc viaţa. Sunt lucruri pur şi simplu minunate, pentru care merită să trăieşti. O listă cu tot ce-i minunat în lume. Un mod de a-ţi aminti pe viaţă că bucuria poate fi găsită în lucruri aparent neînsemnate, dar care pot deveni minunate. Depinde din ce perspectivă priveşti lumea.

Succesul piesei "Tot ce-i minunat în lume" ("Every Brilliant Thing" – titlul original) a condus la ecranizarea acesteia de către HBO într-un spectacol-documentar. Povestea fetiţei care încearcă să îşi determine mama să vadă lumea prin ochii ei şi ajunge să descopere un milion de motive pentru care viaţa este minunată vine să încânte spectatorii orădeni.

Spectacolul TOT CE-I MINUNAT ÎN LUME face parte din campania de conştientizare asupra depresiei şi de destigmatizare la nivelul societăţii româneşti pe care VANNER COLLECTIVE a iniţiat-o în 2017 alături de partenerii săi medicali: Asociaţia Română de Psihiatrie şi Psihoterapie, Depresiv.ro, Atlas Help şi Asociaţia Equilibrium, în cadrul unui turneu naţional cofinanţat de AFCN si de către UNITER, Instituţie de utilitate publică, prin fonduri din timbrul teatral.

Un text de Duncan Macmillan şi Jonny Donahoe. Un spectacol cu Denisa Nicolae, în regia lui Nicolae Constantin Tănase. Scenografia: Adeline Andreea Bădescu. O producţie VANNER COLLECTIVE Bucureşti.

22:00 Jonglerii cu focul la Studio Act

JOI, 23 august

10:00 WORKSHOP DE EXPRESIE ÎN MIŞCARE la Studio Szigligeti

12:00 WORKSHOP DE IMPROVIZAŢIE TEATRALĂ la Studio Szigligeti

18:00 CLOVNI la Studio Act

19:00 HUOOOOO!, Teatru Auăleu, Timişoara

Un spectacol fără decor, muzică, efecte, costume, fum, figuraţie, dar la care în schimb se râde.

Postura în care sunt puşi artiştii, atunci când trebuie să îşi descrie operele, este ca aceea în care mamele spun despre copiii lor că sunt cei mai frumoşi din lume.

Ar fi ilar să ne lăudăm singuri spectacolele. Nu, categoric nu este cel mai bun spectacol făcut vreodată şi doar aşa ştim, că nu este cel mai prost, ceea ce e mai important decât să nu fie cel mai bun.

Imaginaţi-vă un spectacol fără final, fără sfârşit, la care nu trebuie să aplauzi, un spectacol care nu are o durată fixă, poate ţine o oră şi jumătate, două sau trei.

O tragicomedie politică, socială şi umană.

Un jandarm şi o bătrână discută despre fricile, angoasele şi neliniştile prezentului, despre vecinii dumneavoastră de bloc, despre pensia bunicului dumitale şi despre viitorul copiilor tăi. Discută despre libertate, artă, dragoste şi poezie. Discută despre sărăcie, putere, politică şi umilinţă.

Discută despre lucrurile pentru care ar trebui să ieşiţi în stradă.

Spectacolul cu piesa "HUOOOOO!!!" a avut peste 70 de reprezentaţii în mai puţin de un an de la premieră, jucându-se de-a lungul ţării atât în cadrul unor festivaluri de profil cât si în cadrul unor evenimente private.

Uneori, unii se simt atacaţi de acest spectacol, iar asta este minunat!

Un text de Ovidiu Mihăiţă (care semnează şi regia). Cu Marian Pîrvulescu şi Christine Cizmaş. O producţie Auăleu Teatru, Timişoara.

22:00 Jonglerii cu focul la Studio Act

VINERI, 24 august

10:00 WORKSHOP DE EXPRESIE ÎN MIŞCARE la Studio Szigligeti

12:00 WORKSHOP DE IMPROVIZAŢIE TEATRALĂ la Studio Szigligeti

18:00 CLOVNI la Studio Act

19:00 CUM AM MÂNCAT UN CÂINE, Follow Spot Craiova

Spectacolul nu îşi propune să ofere certitudini, ba dimpotrivă, lansează întrebări. Piesa lui Grişkoveţ spune povestea unei transformări. Un fost marinar rus ne vorbeşte despre criza de identitate şi despre experienţele care l-au construit ca ceea ce este el azi.

Ca într-un vis în care locurile şi personajele se schimbă fără să urmărească o logică anume, personajul nostru se trezeşte pe neaşteptate marinar în armata rusă, în timp de război.

Un om mânca şi altul gândea… conştientizează soldatul la un moment dat, subliniind natura duală a fiinţei umane şi auto-analizându-se în situaţii pe care cu greu şi le-ar fi putut imagina altfel. Cursul amintirilor e unul spontan, impredictibil, neintenţionat fiind stimulat de diverşi factori.

Marinarul rus al lui Grişkoveţ se întreabă şi te întreabă (mai mult sau mai puţin retoric): tu când, în ce şi de ce te-ai transformat? Poate singura certitudine e că asta se întâmpla, pentru că sunt în viaţă nişte momente când…

Un text de Evghenii Grişkoveţ. Traducerea de Bogdan Budeş. Regia: Laurenţiu Tudor. Un one-man show cu Radu Tudor. O producţie Follow Spot, Craiova.

22:00 Jonglerii cu focul la Studio Act

SÂMBĂTĂ, 25 august

10:00 WORKSHOP DE EXPRESIE ÎN MIŞCARE la Studio Szigligeti

12:00 WORKSHOP DE IMPROVIZAŢIE TEATRALĂ la Studio Szigligeti

18:00 CLOVNI la Studio Act

19:00 IMPRO PATZAN SHOW, Studio Act Oradea

IMPROPATZAN SHOW e un super show de improvizaţie la care râzi inteligent! Fiecare spectacol de improvizaţie este unic şi irepetabil. Şi bineînţeles, cel mai fain show e ăla de la care ai lipsit… Patzanii sunt: Alin Stanciu, Andrei Stan, Ioana Cheregi şi Eugen Neag. Pluuus, invitaţi surpriză!

Acest spectacol este recomandat persoanelor cu simţul umorului! Pentru manifestări neplăcute, vă rugăm să vă adresaţi barmanului.

22:00 Jonglerii cu focul la Studio Act

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON