URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 18 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
02 Mai 2018, 20:38

O lună cu poveşti şi păpuşi: Programul ediţiei a V-a a Festivalului de Teatru pentru Copii Arcadia

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Directorul artistic al trupei Arcadia, Florian Silaghi, a prezentat, miercuri, într-o conferinţă de presă, programul celei de-a cincea ediţii a Festivalului de Teatru pentru Copii Arcadia, care se va desfăşura în perioada 18 mai – 10 iunie.

Parada păpuşilor

Organizatorii evenimentului au transmis că timp de o lună oraşul se va transforma într-un spaţiu magic, în care cele mai frumoase poveşti din lume vor prinde viaţă.

Festivalul va debuta cu "Parada de personaje şi păpuşi de basm", eveniment ce va avea loc vineri, 18 mai, de la ora 16, cu pornire din Pasajul Vulturu Negru.

În cadrul festivalului, la fiecare sfârşit de săptămână, teatrul îşi va deschide porţile pentru noi şi noi poveşti, prezentate de teatre din Cluj Napoca, Alba Iulia, Arad, Ploieşti, Timişoara, Bucureşti şi Oradea.

Surpriza ediţiei este faptul că festivalul va avea şi o componentă internaţională, şi anume Trupa "Hepp Trupp" din Ungaria care va juca spectacolul "Cei trei purceluşi", sâmbătă, 26 mai, de la ora 11, la Sala Arcadia.

9 piese remixate

Pe lângă spectacolele de teatru pentru copii, Festivalul Arcadia se adresează şi tinerilor. Ei sunt invitaţi la concertul "9 piese remixate", susţinut de actorul Alex Ştefănescu, cunoscut publicului prin participările la concursurile televizate de talent şi umor, care va avea loc în data de 8 iunie, de la ora 20, în Amfiteatrul Cetăţii Oradea şi la spectacolul "Planeta manipulare", realizat de REACTOR Cluj Napoca, care va avea loc în data de 9 iunie, de la ora 19, la Sala Arcadia.

De asemenea, pentru copii vor fi organizate "Atelierele de creaţie şi de activităţi în aer liber" susţinute de Organizaţia Naţională Cercetaşii României în Cetatea Oradea, care se vor desfăşura în perioada 4 – 8 iunie, zilnic de la ora 16.

Copiii vor putea vâna comori, vor învăţa cum să facă noduri, să picteze, să creeze brăţări şi mici opere de artă din origami şi quilling şi să construiască zmeie.

Mulţumiri lui Vulcu

Festivalul va însuma astfel 14 spectacole de teatru, un concert muzical, o săptămână de ateliere care vor pune creativitatea şi spiritul de aventură al micilor spectatori la încercare şi o paradă cu cele mai iubite personaje de basme.

Evenimentele se vor desfăşura în trei locaţii Sala Arcadia, Sala Mare a Teatrului şi Cetatea Oradea.

În cadrul conferinţei susţinute miercuri, directorul artistic Florian Silaghi (foto) a ţinut să sublinieze faptul că festivalul a fost susţinut mereu de ex-managerul Teatrului Regina Maria, Daniel Vulcu, care a fost debarcat din funcţie în urma unei evaluări în care o comisie fără specialişti în teatru i-a acordat nota 6,98.

"Festivalul acesta a luat naştere datorită voinţei domnului Daniel Vulcu. Pe această cale aş dori să-i mulţumesc pentru susţinere şi pentru încredere", a spus Silaghi.

Cu bani nerambursabili

În ediţia de anul acesta vor fi investiţi circa 100.000 de lei. O mare parte din sumă, aproape 75.000 lei, provine dintr-o finanţare nerambursabilă obţinută anul acesta de la Administraţia Fondului Cultural Naţional.

Festivalul de Teatru pentru Copii este organizat de Fundaţia Culturală Festivalul International de Teatru Oradea şi Trupa Arcadia a Teatrului Regina Maria, în parteneriat cu Administraţia Fondului Cultural Naţional, Primăria Oradea, Organizaţia Naţională Cercetaşii României – Centrul Local Oradea, Asociaţia pentru Promovarea Turismului din Oradea şi Regiune şi Clubul Lions.

Biletele s-au pus în vânzare la Agenţia de Bilete a teatrului de marţi până vineri în intervalul orar 10:00 – 19:00, iar în weekend între orele 10:00-13:00. Biletele se pot cumpăra şi de pe site-ul www.biletmaster.ro.

Pentru spectacolele de la Sala Mare, acestea costă 15 lei, iar pentru cele de la Sala Arcadia preţul este de 10 lei.


PROGRAMUL FESTIVALULUI DE TEATRU PENTRU COPII - EDIŢIA 2018

Vineri, 18 mai

16.00PARADA DE PERSONAJE ȘI PĂPUȘI DE BASM

18.00 - INIMĂ RECE, Teatrul “Toma Caragiu” Ploiești – Sala Arcadia (+ 4 ani)

Sâmbătă, 19 mai

11.00 – SCUFIȚA ROȘIE ȘI LUPUL CEL FLĂMÂND, Teatrul de Păpuși”Puck” Cluj – Sala Arcadia (+ 3 ani)

Duminică, 20 mai

11.00 – CAPRA CU TREI IEZI, Teatrul de Păpuși ”Prichindel” Alba Iulia – Sala Arcadia (+ 4 ani)

Sâmbătă, 26 mai

11.00 – CEI TREI PURCELUȘI, Trupa Hepp Trupp Ungaria – Sala Arcadia (+ 3 ani)

Duminică, 27 mai

17.00 – PINOCCHIO, Trupa Arcadia Oradea – Sala Arcadia (+ 3 ani)

Vineri, 1 iunie (în cadrul Kids Fest Oradea)

11.00 - POVEȘTI POPULARE MAGHIARE, Trupa Arcadia Oradea – Cetatea Oradea (+ 3 ani)

18.00 MIC SAU MARE? , Trupa Arcadia Oradea - Cetatea Oradea  (0-3 ani)

Sâmbătă, 2 iunie (în cadrul Kids Fest Oradea)

11.00 – POVESTEA PORCULUI – Teatrul Clasic ”Ioan Slavici” Arad, Trupa Marionete – Cetatea Oradea  (+ 3 ani)

18.00 – SPECTACOL PENTRU COPII - Compania Teatrul Pe Roți - Cetatea Oradea

Duminică, 3 iunie (în cadrul Kids Fest Oradea)

18.00 – NOUA POVESTE A SCUFIȚEI ROȘII– Teatrul pentru Copii și Tineret Merlin Timișoara – Cetatea Oradea  (+ 3 ani)

Vineri, 8 iunie

17.00 – LA UN METRU DE TINE, Teatrul ”Ion Creangă” București – Sala Arcadia (3-6 ani)

20.00 – ”9 PIESE REMIXATE ”, CONCERT ALEX ȘTEFĂNESCU – Cetatea Oradea

Sâmbătă, 9 iunie

11.00 – PANTALONE ÎN LUNĂ – Teatrul ”Ion Creangă” București – Sala Mare (+ 6 ani)

19.00 – PLANETA MANIPULARE – Reactor Cluj – Sala Arcadia (+ 12 ani)

Duminică, 10 iunie

11.00 – CRĂIASA ZĂPEZII – Teatrul de Animație ”Țăndărică” București – Sala Mare  (+ 4 ani)

ATELIERE

4 – 8 Iunie, începând cu ora 16:00 , ATELIERE DE CREAȚIE ȘI DE ACTIVITĂȚI ÎN AER LIBER susținute de ONCR, în Cetatea Oradea

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6739 RON
  • 1 EUR = 4.9754 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON