URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 15 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Oradea are nevoie de un Centru Cultural care să mai reducă presiunea asupra Teatrului Regina Maria sau să fie o variantă pentru Filarmonica a cărei clădire a fost retrocedată de la București. Acum se pregătește un centru multifuncțional frumos, cu o sală mare, de peste 1.000 de locuri, plus încă două mai mici, bașca o grămadă de facilități. Investiția este serioasă, de peste 120 milioane lei, din care doar 40% fonduri europene. 
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
13 Noiembrie 2018, 10:15

"Mondialele, de la Montevideo la Moscova": Enciclopedia Campionatelor Mondiale de fotbal, scrisă de un orădean

'Mondialele, de la Montevideo la Moscova': Enciclopedia Campionatelor Mondiale de fotbal, scrisă de un orădean foto: fifa.com
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Iubitorii de fotbal, dar nu numai, sunt aşteptaţi la lansarea enciclopediei celor 21 de ediţii de până acum a Campionatelor Mondiale de fotbal.

Intitulată "Mondialele, de la Montevideo la Moscova", cartea este semnată de profesorul Constantin Butişcă.

"Veţi găsi în această carte detalii despre toate cele 900 de meciuri de la CM de fotbal (1930-2018), date despre jucătorii care s-au remarcat la aceste meciuri, meciurile României la cele 7 ediţii ale CM la care a participat, dar şi la preliminariile celorlalte 14 ediţii, clasamente şi statistici de la CM de fotbal, amănunte despre Gala Uniţi pentru Mihai. În final veţi putea dezlega câte o integramă şi câte un careu pentru fiecare ediţie a CM de fotbal", se arată într-o prezentare a volumului.

Lansarea va avea loc joi, 15 noiembrie, de la ora 16, în sala Traian Moşoiu a Primăriei.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.544 RON
  • 1 EUR = 4.9675 RON
  • 1 HUF = 0.0125 RON