URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
12 Iunie 2019, 10:49

Microstagiune de vară: Teatrul Szigligeti va relua cele mai bune spectacole din acest sezon

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Teatrul Szigligeti îi aşteaptă pe orădeni în perioada 17 - 23 iunie la o microstagiune, în cadrul căreia vor fi reluate cele mai bune spectacole din acest sezon.

Microstagiunea va debuta în 17 iunie, de la ora 19, în Studioul Szigligeti, cu comedia "Beznă de mină", iar în 18 iunie orădenii vor putea viziona, în aceeaşi locaţie, spectacolul "Catullus", o dramă cu intrigi dureroase şi multă pasiune. Povestea este una de dragoste, iar sfârşitul îndrăgostiţilor este unul tragic.

Potrivit organizatorilor, în a treia zi a microstagiunii, tot la Studio, este programat spectacolul "Pietre în buzunare", de la ora 17, care va fi jucat de actorii Levente Kovács Jr. şi Róbert M. Kardos. Acţiunea are loc într-un sat mic irlandez în care ajunge o casă de producţie de la Hollywood care vrea să toarne un film şi reuşeşte să dea peste cap viaţa liniştită a ţăranilor.

"Naftalină", în regia lui Novak Eszter, poate fi urmărit miercuri, la ora 19, în Sala Mare, iar ulterior va avea loc o întâlnire cu publicul. "Drama "Platonov", de A.P. Cehov, va fi jucată în acelaşi Studio Szigligeti, în 20 iunie, fiind de asemenea urmată de o întâlnire cu publicul.

Vineri, în 21 iunie va avea loc evenimentul "Aventură de-o noapte" care va începe cu spectacolul "Visul unei nopţi de vară", scris de William Shakespeare, de la ora 19, în Sala Mare. Seara va continua cu organizarea unor căsătorii de o zi, se vor lansa lampioane şi va avea loc şi o tombolă cu premii.

Sâmbătă, de la ora 19, tot la Sala Mare, va fi pus în scenă spectacolul "Occident Express" de Matei Vişniec, urmat de o întâlnire cu publicul. În ultima zi, orădenii vor putea să revadă spectacolul "Oliver!", de Lionel Bart, dar şi să ia parte la decernarea premiilor de final de stagiune.

Actorul stagiunii va fi premiat de public, care îl va putea vota atât în timpul spectacolului, primind un buletin de vot, cât şi pa pagina oficială a Teatrului Szigligeti.

Pentru această microstagiune s-au pus în vânzare şi abonamente valabile pentru trei spectacole, la preţul de 20 de lei.

Orădenii îşi pot lua şi bilete individuale online pe biletmaster.ro şi la casieria Teatrului deschisă de luni şi joi între 10 şi 15, miercuri şi vineri între 14 şi 19 sau cu o oră înainte de începerea spectacolului.


PROGRAMUL MICROSTAGIUNII

Luni, 17 iunie, ora 19:00, Studioul Szigligeti

Székely Csaba
BEZNĂ DE MINĂ
r.: Hunyadi István

Marti, 18 iunie, ora 19, Studioul Szigligeti
Füst Milán
CATULLUS
r.: Hargitai Iván

Miercuri, 19 iunie, ora 17, Studioul Szigligeti
Marie Jones
PIETRE IN BUZUNAR
r.: Balogh Attila

Miercuri, 19 iunie, ora 19, Sala Mare
Heltai Jenő
NAFTALINĂ
r.: Novák Eszter
DUPĂ SPECTACOL: ÎNTÂLNIRE CU PUBLICUL.


Joi, 20 iunie, ora 17, Studioul Szigligeti
A. P. Csehov
PLATONOV
r.: Botos Bálint
DUPĂ SPECTACOL: ÎNTÂLNIRE CU PUBLICUL.

Vineri, 21 iunie, ora 19, Sala Mare
W. Shakespeare:
VISUL UNEI NOPȚI DE VARĂ
r.: Tarnóczi Jakab

Sâmbătă, 22 iunie, ora 19, Sala Mare
Matei Visniec
OCCIDENT EXPRESS
r.: Zakariás Zalán
DUPĂ SPECTACOL: ÎNTÂLNIRE CU PUBLICUL.

Duminică, 23 iunie, ora 17, Sala Mare
Lionel Bart
OLIVER!
r.: Tóth Tünde

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON