URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
09 August 2017, 13:25

Golf regal: Clubul de golf King’s Land din Ineu găzduieşte UAMT Golf Cup, un concurs cu premii de 7.000 de lei

Golf regal: Clubul de golf King’s Land din Ineu găzduieşte UAMT Golf Cup, un concurs cu premii de 7.000 de lei PENDULAŢI! La clubul de golf din Ineu copiii primesc lecţii despre sportul bazat pe un swing bun, adică lovitura specifică a acestui sport, astfel denumită datorită mişcării de pendulare a crosei

Pasionat de "sportul regilor", un orădean şi-a asumat misiunea de a revitaliza terenul de golf de la King’s Land din Ineu de Criş, care în ultima perioadă devenise sărac în jucători şi nu mai găzduia evenimente de profil.

După ce a oferit lecţii de iniţiere pentru copii, cu echipamente speciale care să le capteze interesul, Călin Păcurar organizează, cu sprijinul sponsorului principal UAMT, un concurs cu participare naţională şi premii consistente.

Prima lecţie

Terenul de golf a fost dat în folosinţă în urmă cu 7 ani în complexul King’s Land din Ineu de Criş, care mai are un aerodrom, un restaurant şi facilităţi pentru echitaţie. Terenul este unul dintre cele 8 amenajate în toată ţara şi printre puţinele care au un sistem de irigaţie pe toată suprafaţa. De anul acesta, de la 1 iulie, administrarea lui a fost preluată de Euromaidec Touring, proprietarul firmei fiind un mare pasionat de golf.

Călin Păcurar, organizator UAMT Golf Cup"Am învăţat în urmă cu 6 ani, iar 2 ani mai târziu m-a prins cu totul. Acum pot spune că pasiunea a ajuns la stadiul de nebunie. În vacanţe, oriunde mă duc, caut terenuri de golf să le încerc", spune Călin Păcurar (foto). Pentru clubul de la Ineu, orădeanul a pregătit un plan de "revitalizare" aşa încât să-i introducă pe cât mai mulţi în universul golfului, care a fost declarat sport olimpic.

Kids golf

O iniţiativă de succes a fost evenimentul "Prima lecţie de golf a copilului tău", oferită pro bono, gratuit, urmat de lansarea unor cursuri, de data aceasta plătite, pentru iniţiere. Ca să le facă micuţilor introducerea mai uşoară şi atractivă, Călin a achiziţionat un set special de antrenament pentru copii, cu crose şi mingi mari şi colorate. "Mişcarea de swing e aceeaşi, dar e mai uşor pentru ei să joace aşa la început", explică el.

Avantajele golfului sunt multe, acesta fiind un sport care presupune mişcare în aer liber şi care stimulează gândirea strategică. "Nu loveşti niciodată din acelaşi punct, din aceeaşi poziţie, eşti tot timpul altundeva pe teren. Trebuie să calculezi distanţa, de unde bate vântul, unde cade mingea, unde va rula mai departe...", zice Călin.

O lecţie de iniţiere individuală, de 45 minute, costă 50 de lei, preţ în care e inclusă şi folosirea echipamentelor. Se pot programa, însă, şi lecţii pentru grupuri mici, de câte 3 copii, la 60 de lei. Ca să se asigure că sportul devine accesibil pentru viitorii jucători, Călin a inclus un avantaj major pentru cursanţi, şi anume că după finalizarea trainingului aceştia pot folosi gratuit terenul de la King’s Land atunci când doresc.

Cupa de la Ineu

Noul administrator al clubului de golf de la King’s Land a organizat şi o seară pentru "ademenirea" adulţilor, cu vinuri, gustări şi lecţii scurte de golf. Atât cât să prindă gustul. "Vom avea lecţii gratuite de iniţiere pentru copii şi evenimente de socializare pentru adulţi o dată pe lună", spune Călin Păcurar, acestea urmând să fie anunţate la timpul lor pe pagina de Facebook King’s Land Club de Golf.

Săptămâna aceasta, în schimb, la Ineu va avea loc un concurs mare pentru începători şi profesionişti, UAMT Golf Cup, la care sunt aşteptaţi 25-30 jucători, femei şi bărbaţi, din Oradea şi din ţară, înscrierile fiind încă deschise. Concursul, programat sâmbătă începând cu ora 9, este organizat cu sprijinul sponsorilor şi partenerilor, UAMT Oradea, BMW Grup West Premium, ReWine.ro, MyDeck şi King’s Land Country Club.

Premii pentru pricepuţi

Concurenţii Cupei UAMT vor fi împărţiţi în trei categorii: Domni 0-18 stroke play net (cea mai avansată categorie), Domni 18-36 stableford (pentru începători, care vor avea dreptul să facă mai multe încercări pentru a introduce mingea în cupe), respectiv Doamne 0-36 stableford (în golf, femeile lovesc de la distanţe mai mici decât bărbaţii).

"Jocul de golf e printre puţinele în care un începător poate să adune mai multe puncte decât un avansat, deoarece punctajul se socoteşte în funcţie de nivelul jucătorului", explică organizatorul. Pe 12 august, cei mai buni competitori vor fi recompensaţi cu premii în valoare totală de 7.000 de lei, primul loc la toate cele trei categorii urmând să fie răsplătite cu câte o geantă de golf BMW de ultimă generaţie, iar locurile secunde cu genţi pentru transportul croselor pe avion. Căci, odată ce te prinde, golful te poate "urmări" peste tot...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON