URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
12 Februarie 2019, 13:42

Dragoste… pentru toți: Ce evenimente sunt în Oradea de Valentine’s Day

Dragoste… pentru toți: Ce evenimente sunt în Oradea de Valentine’s Day ÎNTÂLNIRE LA TEATRU. Richard Balint şi colegii lui vor urca pe scenă pe 14 februarie, adică fix de Ziua Îndrăgostiţilor, pentru a juca încă o dată comedia "Îndrăgostiţii din Ancona", un spectacol care a debutat în 2011 şi are şi acum mare succes la public (foto: Alexandru Gavra)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Aşteptată de unii, hulită de alţii, Valentine’s Day, sărbătoare împrumutată de la americani, continuă să fie celebrată în fiecare an şi în Oradea.

Anul acesta, în jurul zilei de 14 februarie, vor avea loc o sumedenie de evenimente pentru îndrăgostiţi, cum ar fi spectacole de teatru, concerte cu balade şi cine cu meniuri aparte. Până şi cei care nu sărbătoresc Sfântul Valentin vor avea opţiunea unor concerte şi petreceri "anti", condimentate cu multă băutură...

Dragoste, în văzul lumii

La Teatrul Regina Maria, Valentine’s Day va fi sărbătorită cu o reprezentaţie specială a spectacolului "Îndrăgostiţii din Ancona", care a avut premiera în 2011, având succes şi peste ani.

Cel mai important om din orăşelul italian Ancona este bogătaşul Tomao Nicomaco, un Don Juan văduv, jucat de Richard Balint. El are o fată, Lucia, bâlbâită şi mioapă, pe care doreşte să o mărite cu Giovanni, proprietarul unei cafenele din apropiere. Dar inima tinerei Lucia este subjugată de Luigi, un cântăreţ ambulant. În vecinătatea lor mai locuieşte şi Agnese, patroana unui motel, fosta iubită a lui Don Tomao, o femeie care ştie tot şi spune tot. Aceleaşi "calităţi" le are şi Dorina-menajera, amanta lui Don Tomao. Povestea lor va fi spusă, joi, de la ora 19, pe scena mare a Teatrului.

Şi Filarmonica de Stat a pregătit un program special de Ziua Îndrăgostiţilor. Orchestra de cameră "Michael Haydn" va susţine, miercuri, de la ora 19, un concert intitulat "Classic love songs", aflat la a treia ediţie, care va cuprinde piese făcute faimoase de ABBA, Elvis Presley, Beatles, Queen, Louis Armstrong şi Metallica, interpretate în stil clasic.

Meniuri romantice

Şi alte concerte din această săptămână ar putea fi pe placul îndrăgostiţilor. Vineri, de la ora 20, la Grand Palace va concerta Tavi Colen, fostul component al trupei Talisman, alături de band-ul său şi Emma Ştefan. Preţul unui bilet este de 35 lei, plus 55 lei meniul serii.

O zi mai târziu, de la ora 19, la Bistro Blues Cafe, va cânta Peter Moynahan, care va aduce în faţa publicului muzică irlandeză, preţul unui bilet fiind de 15 lei, la care se adaugă 25 lei pentru meniul serii. Duminică, de la ora 18, ERA Park o aduce în Oradea pe Lidia Buble, cu ale ei piese de dragoste, precum "Cămaşa" şi "Noi simţim la fel", într-un concert cu intrare gratuită.

În seara îndrăgostiţilor, adică joi, cel mai nou club din oraş, "Lust", găzduieşte petrecerea "Drunk in love", cu promoţii la băutură şi brăţări de culori diferite, astfel încât toţi vor şti cine este "single" (singur), "open to anything" (deschis la orice) sau "taken" (luat).

De asemenea, ca în fiecare an, hotelurile şi restaurantele din oraş pregătesc meniuri speciale pentru îndrăgostiţi. Spre exemplu, la DoubleTree by Hilton o cină de Sfântul Valentin, cu inele de homar, icre de Manciuria, pulpă de prepeliţă şi, la desert, Millefeuille cu căpşuni, costă 99 lei pe persoană, în timp ce la Butoiul de Aur un meniu cu creveţi, piept de raţă şi desert costă 70 lei pe persoană.

Flirt pe nevăzute

Cum Ziua Îndrăgostiţilor li se pare multora o sărbătoare forţată şi prea exploatată, în oraş sunt programate şi evenimente "anti". Vineri, formaţia Ţapinarii, cu două voci şi o chitară, va ţine la Oradea o nouă ediţie a concertului tradiţional Anti Valentine’s Day, cu "versuri sincere, fără dulcegării inutile, fără promisiuni şi declaraţii siropoase", ci inspirate din viaţa reală. Preţul unui bilet este de 25 lei.

Tot un party împotriva Zilei Îndrăgostiţilor se va ţine şi la Pellini Evolution, în Piaţa Unirii, unde organizatorii le propun orădenilor să vină în gaşcă şi, contra sumei de 69 lei, să bea cât pot duce!

Tot pe 14 februarie, proaspăt ieşiţi din sesiune, tinerii adunaţi în Uniunea Studenţilor din Oradea organizează la Green Pub un eveniment inedit, numit "Blind date", urmat de un party. Organizatorii vor selecta aleatoriu mai mulţi băieţi şi fete şi îi vor lega la ochi înainte să-i "cupleze". Noile perechi vor trebui să treacă printr-o serie de probe, iar câştigătorii vor fi recompensaţi cu premii. Şi, cine ştie, poate cu o nouă idilă...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON