URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 18 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
24 Noiembrie 2012, 15:48

Copiii care aleg să facă sport în Orăşel au, de acum, saltelele potrivite

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Elevii şi preşcolarii care participă la cursurile sportive gratuite din Orăşeul Copiilor au, de săptămâna aceasta, dotări mai moderne. 27 saltele de tip puzzle, precum şi două saltele de gimnastică, necesare exerciţiilor la sol, au fost achiziţionate de Administraţia Imobiliară Oradea şi au fost deja instalate.

"Avantajul saltelelor tip puzzle, cu care sunt dotate cele mai moderne săli de judo, karate şi aerobic, este dat, pe lângă calitatea deosebită şi grosimea considerabilă, de faptul că pot fi îmbinate în forme diferite constituind un covor sigur pentru desfăşurarea exerciţiilor combinate, fără riscul producerii unor accidentări. De asemenea, pot fi asamblate în orice formă şi utilizate în orice spaţiu, fiind uşor de transportat", se arată într-un comunicat al municipalităţii.

De ele beneficiază, acum, şi cursanţii de la cercurile de karate, gimnastică ritmică cu elemente de balet şi show dance, dans modern şi contemporan din Orăşel. De altfel, copiii care frecventează aceste cursuri au la dispoziţie şi alte aparate sau echipamente obţinute sub formă de sponsorizare, ca de pildă cercuri, benzi elastice şi corzi.

"Achiziţionarea saltelelor puzzle face ca antrenamentele specifice să se desfăşoare conform programelor federaţiilor, putând fi efectuate şi exerciţii pregătitoare pentru competiţii, care altfel nu puteau fi puse în discuţie: rostogoliri, căderi, streching, tehnici de tip competiţional", a declarat sensei Florin Crişan, antrenorul de karate din Orăşelul Copiilor.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6739 RON
  • 1 EUR = 4.9754 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON