URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
11 Octombrie 2012, 10:48

Concurenţă pe concerte! Lotus Center îl aduce pe Alex Velea, iar OSC trupa Akcent

Concurenţă pe concerte! Lotus Center îl aduce pe Alex Velea, iar OSC trupa Akcent ALEX VS. AKCENT. Dacă până acum au concurat doar în topurile muzicale, Alex Velea şi Akcent se vor măsura duminică în numărul fanilor pe care îi vor strânge la Lotus şi la Oradea Shopping City
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În timp ce un mall organizează o campanie de prezentare a ultimelor trenduri în materie de modă, celălalt aniversează un an de la inaugurare.

Amândouă au pregătit, însă, şi surprize "cu cântec" pentru vizitatori. Doar că, la fel ca anul trecut, sunt tot suprapuse, căci ambele oferă concerte gratuite în aceeaşi seară de duminică, ceea ce-i va obliga pe orădeni să aleagă doar un singur favorit.

Ce se poartă

În octombrie 2011, orădenii erau invitaţi la o avalanşă de evenimente în mall-urile oraşului. Lotus Center, cel mai vizitat din Oradea, organiza pentru a doua oară consecutiv campania "The Pink Days", cu prezentări de modă, dar şi concerte date de Edward Maya & Vika Jigulina, Voltaj şi Guess Who. Coincidenţă sau mai degrabă nu, în acelaşi week-end se deschidea Oradea Shopping City, care îi aducea în faţa publicului pe Smiley şi Loredana.

Istoria se repetă în această toamnă, chiar dacă nu la aceeaşi scară. În perioada 12-18 octombrie, la Lotus Center se va desfăşura ediţia a treia a "The Pink Days", care programează în fiecare zi câte o prezentare de modă. Manechinele agenţiei Graziela Models vor defila în prezentări tematice: "Loud and crazy outfits", pentru femei şi bărbaţi (12 octombrie), "Look sexy at the party", cu ţinute elegante pentru femei (13 octombrie), lenjerie intimă (14 octombrie), "Stand-up gentlemen", cu ţinute bărbăteşti (15 octombrie), "Cute clothing style", cu hăinuţe la modă pentru cei mici (16 octombrie), "Stay warm!", ţinute de iarnă (17 octombrie) şi ţinute office şi elegante în prezentarea "From desk to dinner" (18 octombrie). Prezentările vor avea loc de la ora 19.

Muzică şi fashion

Una dintre atracţiile pentru marele public va fi concertul lui Alex Velea, programat la Lotus pe duminică, 14 octombrie, de la ora 18.30. Solistul se menţine în topuri încă din 2006, când îşi lansa primul album, "Yamasha", iar de atunci a mai lansat hituri precum "Dragoste la prima vedere", "Doar ea", "Secret", "Don't say it's over" ori, vara aceasta, celebra "Dragostea se face-n minim doi", difuzată în heavy-rotation în cluburi şi la radio. Duminică, la centrul comercial va fi o nouă "Noapte a reducerilor", între orele 18 şi 24.

Tot pe 14 octombrie, dar de la ora 12.30, "Profesorul Igor", întruchipat de actorul Igor Lungu, îi va chema pe cei mai mici vizitatori la experimente trăznite în "Laboratorul Piticot", oferta pentru copii fiind completată cu sesiuni de face-painting, modelări de baloane şi, evident, premii surpriză. Ziua următoare, pe 15 octombrie, activităţile pentru copii vor continua de la ora 15 cu un program distractiv şi educativ în acelaşi timp, sub sloganul "Ziua mâinilor curate". Tot luni, de la ora 20, cunoscutul designer Cătălin Botezatu aduce la Oradea colecţia "Toreador", prezentată în premieră astă vară la Fashion Summer Festival, unde unul dintre manechini a fost chiar primarul Constanţei, Radu Mazăre.

Aniversare cu Akcent

Evenimentele de la Lotus se "încalecă", pe 14 octombrie, cu cele pregătite de Oradea Shopping City la aniversarea unui an de la inaugurare. Pentru duminică, cel mai nou mall din oraş a pregătit o petrecere ce va dura de dimineaţa până seara, sub sloganul "1 an de fun". Ziua Porţilor Deschise Cortina va începe de la ora 10, vizitatorii având promisiunea că vor putea să vizioneze gratuit unele filme de acţiune, comedii şi desene animate, dar şi să joace bowling şi billiard şi să guste din cocktailuri şi tort, tot din partea casei.

Prima aniversare a Oradea Shopping City aduce şi reduceri în magazine şi în cafenele, în timp ce pentru cei mici se pregăteşte un party cu clown şi face-painting. Atracţia va fi, însă, concertul Akcent. Trupa care de-a lungul timpului a reuşit să "prindă" cu melodii precum "French Kiss", "Kylie" şi "Jokero", "That's my name", "My passion" ori "I'm sorry" îşi va începe show-ul de la ora 18, în zona Cortina.

În concluzie, distracţia e asigurată. Mai rămâne de văzut doar în ce direcţie o vor lua orădenii...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
BRAVO LOTUS ORADEA
Petrica draga, sa nu te Crezi Sfantul Petru,..nu sunt la tine cheile raiului….Nu te da mare cunoscator ca miroase de la distanta a comanda de mar(E)k(R)etin(G) ) Nu stiu ce faci in restul zilelor dar eu pentru un pic de relaxare, pentru a-mi bucura sufletul merg la Lotus Center si asta din mai multe motive: 1.este situat intr-o zona accesibila cu orice mijloc de transport 2.au o oferta de piata mai SUPERIOARA celorlalte asa-zise” concurente” 3.au programe si oferte pe gustul tuturor 4.copilul meu adora sa fie dus acolo datorita evenimentelor organizate As putea sa stau pana la dimineata si sa-ti tot aduc pe argumente... Daca tu te simti bine la OSC, inseamna ca acolo trebuie sa mergi si nu vad de ce arunci cu nori doar pentru “a iesi “ in evidenta? Apopo, daca detii tu elixirul trezirii la viata a orasului , te rog fa o oferta publica...poate oferi mai mult....Dar ai cu ce? Ai cu ce Petrica (cu ce bani)? Ma tot gandesc, poate ai tu o problema sau” ti s-a pus pata sa ajungi la MK” sau pe cineva de acolo si nu ti-a reusit? Insista Petrica, toamna abia a venit, Mos Nicolae se pregateste de cumparaturi....Eu si copilul meu tot la Lotus Center ne vom delecta...Tu, stai la ....distanta ? Hai cu noi.... , nu vei regreta si te mai asigur de ceva din pacate nu primesc nici un premiu acum ca mi-am batut gura...din contra eu ma duc si-mi las banii in acel complex SI SINCER CHIAR IMI PLACE!!!!
Postat 13 Octombrie 2012, 21:22 de Evelyn
love`:X
Hai Alex Velea :X<3 te adoor si uh esti cel mai taree :)
Postat 12 Octombrie 2012, 20:56 de alex velea
Hai Lotus
Ai dreptate. De multa vreme nu am mai fost la un eveniment adevarat in Tiago. Ma duc numai la film, ca imi e aproape. Sincer, evit gratuitatile acordate din disperare. Poate daca venea Botezatu la ei, ma duceam sa imi cumpar si o bluza.
Postat 12 Octombrie 2012, 16:55 de Tatiana
acum un an a mai fost concert la OSC
Sunteti chiar tampiti. The Pink Days e de trei ani, in octombrie. Unde compari marketingul Lotus cu cel de la OSC? OSC nu stie de cat sa dea gratis, doar, doar, ii va vizita cineva. Mergeti la OSC si stati la rand la gratuitati, eu sigur ma duc la Noaptea reducerilor la Lotus.
Postat 12 Octombrie 2012, 14:14 de maruta
imi este jena ...
de Lotus. Cand cineva face ceva imediat si ei cu facutul de ceva. Acuma ce era de facut ca si OSC sa-si mute ziua de 1 An ? Lotusistiilor fiti mai originali iar cine se ocupa de politica de marketing acolo sunt niste oamenii adevarati copy/paste. Penibil pentru simplul fapt ca orasul este mort in manifestari fie ele si de mall, atunci de unde atata rautate si prostie de a se face totul intr-un weekend ... oricum mai bine la OSC sunt mai originali si daca sunt mai departe ca si distanta.
Postat 11 Octombrie 2012, 14:02 de petru
vsm
se putea sa nu se maimutareasca lotusu? atata stiu si ei sa faca... maimute
Postat 11 Octombrie 2012, 13:51 de David
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON