URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
17 Aprilie 2018, 19:10

Comedie la Teatrul Regina Maria: "Arta adulterului", a patra premieră din 2018 a Trupei Iosif Vulcan

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Orădenii sunt invitaţi la cea de-a patra premieră din anul 2018 a Trupei Iosif Vulcan, "Arta adulterului", o comedie bulevardieră regizată de Daniel Vulcu.

"Este clar că publicul nostru îşi doreşte şi o comedie", a declarat regizorul, marţi, într-o conferinţă de presă. Premiera va avea loc duminică, 22 aprilie, de la ora 19, la Sala Mare a Teatrului, iar a doua reprezentaţie, luni, 23 aprilie, de la aceeaşi oră, tot la Sala Mare.

Să râdem cu infidelii!

Autorul piesei, Pierre Chesnot, este un dramaturg francez specializat în comedii bulevardiere, ale cărui creaţii literare şi-au păstrat actualitatea, devenind spectacole de succes oriunde au fost montate. Unul dintre textele care au contribuit la susţinerea reputaţiei sale de autor ilustru este şi "Arta adulterului", o piesă cu caracter vodevilesc, care cu siguranţă va aduce zâmbete pe chipurile spectatorilor.

După cum sugerează titlul, subiectul spectacolului este infidelitatea conjugală, prezentată, evident, într-o manieră plină de umor, iar firul narativ al poveştii este unul ritmat datorită evenimentelor neaşteptate.

Cu toate că minciuna este la îndemâna tuturor, numai câţiva reuşesc să transforme procesul falsificării adevărului într-o ştiinţă. Abilitatea de a-l determina pe celălalt să cadă în plasa ţesută prudent din afirmaţii atent alese şi un comportament fermecător, poate deveni, într-adevăr, o artă.

Relaţia de adulter dintre Jean François, un regizor de film şi amanta sa, Nathalie, este pe punctul de a fi descoperită de soţia acestuia, iar eforturile pe care le depun cei doi amanţi pentru a crea imaginea unei situaţii care să nu dea de bănuit, depăşesc limitele normalului.

"Am toată încrederea că va fi o comedie foarte bună, la care se va râde", a mai spus Vulcu.

Noi colaboratori

Traducerea din limba franceză şi adaptarea textului îi aparţin Maricăi Beligan, iar direcţia de scenă a spectacolului este realizată de către Daniel Vulcu. Actor, regizor şi director general al Teatrului Regina Maria, Daniel Vulcu s-a remarcat în decursul carierei sale artistice, atât pe scena teatrului din Oradea, cât şi în alte teatre din ţară, asumându-şi roluri diverse şi realizând regia a numeroase spectacole îndrăgite de public.

Decorul spectacolului este realizat de scenograful bucureştean Bogdan Spătaru, care se află la prima colaborare cu Teatrul Regina Maria, iar costumele sunt concepute de artista orădeancă Amalia Buie, designer vestimentar.

Din distribuţie fac parte actorii: Richard Balint (Jean François Moncey), Lucia Rogoz (Nathalie Martigue), Elvira Rîmbu (Cécile Moncey), Eugen Neag (Hans Müller), Carina Bunea (Heidi Müller), Daniel Vulcu (Domnul Legris), Gabriela Codrea (Nadine Dujardin), Pavel Sîrghi (Gérard Blanchard), Denisa Vlad (Paquerette), Alexandru Rusu (Charles Henri Martigue), Ion Ruscuţ (Marc Dujardin), iar în alte roluri sunt Nicolae Porumb şi Rácz Gyula Imre.

Biletele s-au pus în vânzare la Agenţia de Bilete a Teatrului şi online pe www.biletmaster.ro. Pentru informaţii suplimentare şi rezervări de bilete, se poate suna la numărul de telefon 0372/368.475.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
Tds
Fii destept pt tine, ca altfe nu ne interesează. Tu esti genul care Are poza de profil cu pipa in mana dreaptă, în mana stanga o ceasca de ceai in spate tablouri cu flori si o privire eminesciană. Tu daca te crezi ca esti de cultură, te rog nu trăi momentul. O demonstrează toate procesele tale ( ca toate le-ai pierdut ) , si amenințările cu procese si dovezi. Apropo virgula se pune înainte sau după paranteză???
Postat 18 Aprilie 2018, 21:38 de Sandu1201
ba, ce incult sunt !
Cristina Șchiopu...a se vedea "Tănase Scatiu" !
Postat 18 Aprilie 2018, 10:06 de dani-e-let
Am și eu părerile mele..
@suporter_oradean: A absolvit la Craiova ! Mie îmi plac absolvenții de IATC. Asta e ! Super actrite la Oradea au fost trei: Simona Constantinescu, Ileana Iurciuc și Cristina Schiopum ( fostă Nuțu ) ! Acum aș pune-o și pe Ioana Dragoș, chit că e mai de dreapta și mai #rezitentă ! Vulcu ? Da, a mai regizat ! Ma rog, el crede că a regizat !
Postat 18 Aprilie 2018, 10:04 de dani-e-let
slab Tds
Tds esti tufa de Venezia.Denisa Vlad e o super actrita,pe langa ca e talentata mai e si foate frumoasa.Mai du-te la teatru.Vulcu a mai regizat piese.Chiar esti dependent de comentarii,nu te poti abtine.Probabil anul asta vrei sa ii terorizezi pe cei de la bihoreanul cu vreo 5000 de mesaje....Mai citeste si tu o carte.....
Postat 18 Aprilie 2018, 09:41 de suporter_oradean
Dani-e-let
Tu ce diploma ai?
Postat 18 Aprilie 2018, 00:26 de Sandu1201
Maestrul cântăreț Vulcu
Daniel Vulcu este si regizor? Cu diplomă? Cert este un lucru! Am rămas în urmă! Nu știu cine sunt Carina Bunea, Gabriela Codrea, Denisa Vlad, Nicolae Porumb! Pe Ruscut îl știu din liceu, nu știu cum a intrat la Teatru / chiar dacă vorbim de Târgu Mureș, unde până una alta a absolvit și Marcel Iureș! /.
Postat 17 Aprilie 2018, 21:12 de dani-e-let
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON