URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
20 Ianuarie 2013, 17:01

Bucătarul orădean Ionuţ Lupu, în finala Top Chef

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Head Chef la restaurantul gastronomic Graf din Oradea, Ionuţ Lupu, a intrat în finala competiţiei Top Chef de la Antena 1.

Tânărul de 31 de ani a dovedit că este printre cei mai buni concurenţi din emisiune, chit la că la prima probă din emisiunea de sâmbătă n-a impresionat. Primul "examen" a constat în pârjolitul porcului, iar Ionuţ a fost singurul concurent luat la rost de membrii juriului, pentru că s-a prezentat cu o farfurie simplă, doar cu şorici.

La cea de-a doua probă, însă, în care fiecare concurent a primit o bucată de carne de porc şi una de curcan pentru a prepara o mâncare tradiţională, bucătarul orădean a pregătit o plăcintă de curcan cu cartofi, măr copt cu nuci şi cotlet cu sos de prune. La ultima probă, Ionuţ a gătit Tortellini cu pastă de creier şi mouse de ciocolată cu jeleu de mango şi ghimbir. "Ionuţ Lupu a demonstrat că poate crea un meniu cu viziune. Să fim serioşi, a prezentat două farfurii impecabil", a declarat juratul Tudor Constantinescu.

În urma acestor probe, tânărul orădean şi-a asigurat un loc în finala Top Chef, alături de concurenţii Dragoş Bercea, Giovanni Piselli şi Nico Lontras.

Finala competiţie va avea loc pe 26 ianuarie, de la ora 22.30, la Antena 1. Marele premiu pe care îl va lua câştigătorul constă în 50.000 de euro şi un stagiu de pregătire la un restaurant cu stele Michelin din Franţa.

Află mai multe despre tânărul bucătar din articolul "Top Chef de Oradea: Ionuţ Lupu găteşte pentru marele premiu de 50.000 de euro"

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
Felicitari!!!
Locul 4, pacat ca a pierdut in fata lui Dragos Bercea
Postat 24 Ianuarie 2013, 12:40 de Maia
SUCCES
Daca Ionut este asa de bun, si daca el isi doreste sa mearga la Brasov, atunci , sunt sigura ca va fi << bataie>> intre restaurantele din Brasov, pentru al avea ca bucatar. Negociaza daca este cazul Ionut, Dumnezeu ti-a dat un dar, esti un om bun.
Postat 21 Ianuarie 2013, 17:15 de GURMAND
pt NICU
Pt. Nicu: in lipsa chefului echipa GRAF este condusa de sous-chef care are in subordine 2-3 bucatari/tura plus cofetarul, echipa este omgena, lucreaza demult impreuna. Va asteptam sa savurati preparatele din meniul nostru
Postat 21 Ianuarie 2013, 10:12 de GRAF
.intrebare....
cand este plecat la filmari cine face mancare la Graf?
Postat 20 Ianuarie 2013, 23:53 de nicu
Bravo Chef IONUT !
Bravo chef IONUT, succes in finala ! Oradea te-a adopdat, suntem mandrii de tine. Felicitari intregii echipe de la restaurantul GRAF !
Postat 20 Ianuarie 2013, 22:40 de Sergiu
oradean
Nu inteleg de ce-l tot prezentati ca fiind oradean. E din Brasov, doar lucreaza in Oradea.
Postat 20 Ianuarie 2013, 18:24 de cetatean
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON