URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 18 FEBRUARIE 2019

Ediția tipărită

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Ordonanţa 114 pare a fi cu dedicaţie. Împotriva băncilor lacome şi implicit a Băncii Naţionale. În plus, e vizat trustul RDS&RCS, care are o televiziune ce deranjează puterea. Altfel nu se explică de ce în telecomunicaţii se bagă un impozit pe cifra de afaceri de 3% şi la jocuri de noroc, de exemplu, de 2%.
Zic şi eu
Adrian Cris
Elnők úr, însă, nu numai că a uitat de amărâtele alea de piste pentru biciclişti, dar a izbutit să evacueze şi pista abia modernizată a Aeroportului Oradea. Asta după ce, asemeni unui baron de Dâmboviţa, şi-a lăfăit numele pe bannere cu "Deschidem spre Europa!". Rezultatul? Curând vom zbura doar pe autostrada către Debreţin, să luăm de-acolo "deschiderea" spre Europa.
Cum a fost?
Lucian Cremeneanu
E incredibil ce monştri nemuritori a creat comunismul! Securitatea este unul dintre cei mai perfizi şi mai întunecaţi, probabil chiar mai întunecat astăzi, odată cu trecerea timpului. Cred asta pentru că modul în care era percepută Securitatea înainte de 1989, şi anume ca duşman al omului de bună credinţă, se perpetuează şi azi în mentalul colectiv.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveţi despre cerinţele organismelor europene adresate României privind consolidarea statului de drept şi stoparea modificării legilor justiţiei?




De stiut

Avocatul Bihoreanului
Mircea Ursuta
Printr-o decizie din 29 ianuarie 2019, Curtea Constituţională a stabilit că procesele verbale încheiate de ANAF la solicitarea procurorilor, care erau utilizate pe scară largă în dosarele de evaziune fiscală, nu mai pot constitui probe în procesele penale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Pleureziile sunt acumulări de lichid în spaţiul pleural (pleurele reprezintă 2 membrane care învelesc fiecare plămân şi care se află una în prelungirea celeilalte formând un "sac" închis). După natura lichidului pleureziile pot fi exudative (lichidul conţine o cantitate mai mare de proteine) sau transudative (lichid cu conţinut proteic mai mic). 
Psihologul Bihoreanului
Razvan Coloja
Statistic vorbind, milenialii stau mai puţin într-un loc decât generaţiile precedente. Nu petrec mai mult de doi ani într-o companie şi nu ezită să sară la oportunităţi mai bune de muncă atunci când acestea se ivesc. Pun mare preţ pe libertate şi mobilitate aşa că mulţi dintre ei sunt fie freelanceri, fie nomazi digitali.
20 Ianuarie 2013, 17:01

Bucătarul orădean Ionuţ Lupu, în finala Top Chef

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Head Chef la restaurantul gastronomic Graf din Oradea, Ionuţ Lupu, a intrat în finala competiţiei Top Chef de la Antena 1.

Tânărul de 31 de ani a dovedit că este printre cei mai buni concurenţi din emisiune, chit la că la prima probă din emisiunea de sâmbătă n-a impresionat. Primul "examen" a constat în pârjolitul porcului, iar Ionuţ a fost singurul concurent luat la rost de membrii juriului, pentru că s-a prezentat cu o farfurie simplă, doar cu şorici.

La cea de-a doua probă, însă, în care fiecare concurent a primit o bucată de carne de porc şi una de curcan pentru a prepara o mâncare tradiţională, bucătarul orădean a pregătit o plăcintă de curcan cu cartofi, măr copt cu nuci şi cotlet cu sos de prune. La ultima probă, Ionuţ a gătit Tortellini cu pastă de creier şi mouse de ciocolată cu jeleu de mango şi ghimbir. "Ionuţ Lupu a demonstrat că poate crea un meniu cu viziune. Să fim serioşi, a prezentat două farfurii impecabil", a declarat juratul Tudor Constantinescu.

În urma acestor probe, tânărul orădean şi-a asigurat un loc în finala Top Chef, alături de concurenţii Dragoş Bercea, Giovanni Piselli şi Nico Lontras.

Finala competiţie va avea loc pe 26 ianuarie, de la ora 22.30, la Antena 1. Marele premiu pe care îl va lua câştigătorul constă în 50.000 de euro şi un stagiu de pregătire la un restaurant cu stele Michelin din Franţa.

Află mai multe despre tânărul bucătar din articolul "Top Chef de Oradea: Ionuţ Lupu găteşte pentru marele premiu de 50.000 de euro"

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
Felicitari!!!
Locul 4, pacat ca a pierdut in fata lui Dragos Bercea
Postat 24 Ianuarie 2013, 12:40 de Maia
SUCCES
Daca Ionut este asa de bun, si daca el isi doreste sa mearga la Brasov, atunci , sunt sigura ca va fi << bataie>> intre restaurantele din Brasov, pentru al avea ca bucatar. Negociaza daca este cazul Ionut, Dumnezeu ti-a dat un dar, esti un om bun.
Postat 21 Ianuarie 2013, 17:15 de GURMAND
pt NICU
Pt. Nicu: in lipsa chefului echipa GRAF este condusa de sous-chef care are in subordine 2-3 bucatari/tura plus cofetarul, echipa este omgena, lucreaza demult impreuna. Va asteptam sa savurati preparatele din meniul nostru
Postat 21 Ianuarie 2013, 10:12 de GRAF
.intrebare....
cand este plecat la filmari cine face mancare la Graf?
Postat 20 Ianuarie 2013, 23:53 de nicu
Bravo Chef IONUT !
Bravo chef IONUT, succes in finala ! Oradea te-a adopdat, suntem mandrii de tine. Felicitari intregii echipe de la restaurantul GRAF !
Postat 20 Ianuarie 2013, 22:40 de Sergiu
oradean
Nu inteleg de ce-l tot prezentati ca fiind oradean. E din Brasov, doar lucreaza in Oradea.
Postat 20 Ianuarie 2013, 18:24 de cetatean
count display

FOTO BIHOREANUL

  • Mii de turişti la Sărbătorile Zăpezii de la Vârtop. IMAGINI SPECTACULOASE
  • Lăzăriștii au avut o zi dulce: Carnavalul prăjiturilor, scenete și spectacole cu ocazia zilei școlii (FOTO)
  • Musicalul Mamma Mia în Oradea: Aproximativ 1000 de persoane au cântat împreună, cucerite de povestea de dragoste dintre Loredana și Cornel Ilie (FOTO / VIDEO)
  • Protest inedit la sediul PSD Bihor: Învăţământul este subfinanţat, dar partidele devin milionare pe banii noştri! (FOTO / VIDEO)
  • Primare, vrem parcare! Un loc la trei mașini: Criza locurilor de parcare din centrul Oradiei, fără soluţii până anul viitor (FOTO)
  • Incendiu la Baroul Bihor! Mai multe documente au luat foc în biroul unor avocați (FOTO / VIDEO)
  • La mulţi ani cu delicii! Janette Cakes, business-ul pornit de o tânără orădeancă de 23 de ani, aniversează un an de la înfiinţare (FOTO)
  • E praf! Un alt drum judeţean, cel dintre Salonta şi Tinca, este plin de gropi (FOTO)
  • Incendiu în centrul Oradiei: O casă a luat foc, pe strada Ady Endre (FOTO)
  • Voluntarii Caritas Catolica au împărţit 150 de porţii de gulaş nevoiaşilor şi navetiştilor lângă Gară (FOTO)

TIMP LIBER

Timp liber

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 3.8697 RON
  • 1 EUR = 4.5959 RON
  • 1 HUF = 0.015 RON