URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
10 August 2019, 13:10

A început WTF Festival la Ineu: Care a fost atmosfera în prima seară (FOTO / VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Festivalul Way Too Far (WTF) a început vineri seara în Ineu, în incinta complexului Kingsland. Aproximativ 500 de persoane au participat la concerte în prima seară, dar se aşteaptă ca numărul să fie mai mare sâmbătă şi duminică. Câteva mici bâlbâieli organizatorice au amânat startul concertelor cu 40 de minute.

Primii care au intrat pe scenă au fost bucureştenii de la Kunnstra. Sub zborurile demonstrative ale avioanelor de agrement de la Kinglsand, aceştia au impresionat atât prin virtuozitatea chitaristei Andreea Zerstörer, cât şi prin piesa interpretată cu membrii trupei rotiţi între ei la instrumente (solista a trecut la tobe, tobarul a preluat chitara, iar chitarista s-a mutat la bas).

După 55 de minute de recital au fost urmaţi de The Details, o trupă interesantă şi amuzantă, pentru care prezenţa la un festival rock poate părea o mică excentricitate. Condusă de un frontman tobar şi vocalist, trupa a îmbinat preluările din repertoriul altor formaţii cu compoziţiile proprii şi a dialogat în permanenţă cu publicul, stârnind adesea râsete şi bună dispoziţie.

Publicul în faţa scenei a început să se aglomereze la apariţia orădenilor de la N.O.R.. Trupa de rock alternativ care a lansat în urmă cu mai bine de o lună un prim album integral (Julia Set) a provocat şi primele reacţii de entuziasm în rândul publicului cu recitalul său de 45 de minute.

Cea mai aşteptată trupă a primei seri a fost Coma, fapt care s-a simţit uşor: imediat după intrarea ei, atmosfera din faţa scenei a început să semene cu una de festival rock. Au fost urmaţi, după miezul nopţii, de Omul cu Şobolani, formaţie aflată în premieră în Bihor la care evoluează şi basistul orădean Radu Andrei Szucs. Prima seară WTF s-a încheiat în jurul orei 3 cu recitalul trupei timişorene de hardcore Implant Pentru Refuz.

Pentru a doua seară a festivalului WTF, sâmbătă, 10 August, sunt programate concerte ale trupelor Riot Monk, Luna Amară, Iris, Dirty Shirt, Crazy Town şi Punkarta. Concertele vor începe la ora 18. Trupa maghiară Ossian, anunţată ca headliner a zilei 2, nu va mai participa. Noaptea se va încheia cu un after-party la care va mixa DJ-ul orădean Lucian Boescu. Duminică, în ziua a treia, vor concerta Times of Need, Aurora, Altar, Bucovina şi Viţa de Vie. Festivalul se va încheia cu un concert al trupei orădene Frații Jdieri.

În spaţiul festivalului se pot consuma băuturi răcoritoare şi alcoolice, dar şi diverse mâncăruri şi dulciuri. Cei care doresc să vină fără maşină, pot apela la cursele speciale OTL cu plecare din oră în oră, începând cu orele 12:00, de pe platoul din faţa Casei de Cultură a Sindicatelor. Cursele de întoarcere vor pleca de la Ineu, tot din oră în oră, începând cu 1 noaptea până la 3 a.m..

Biletele de o zi, precum şi abonamentele se pot cumpăra online de pe platforma AmBilet.ro. Abonamente în format fizic se găsesc în Oradea la Green Pub, Steam Bar, Columbus Cafe, Gekko Pub şi Moszkva Kávézó. Toate biletele au şi camping inclus.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON