URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
15 Iunie 2014, 18:11

La fotoclub Nufărul, curs intensiv pentru începători

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Pasionaţii de fotografie care vor să îşi depăşească statutul de amatori sunt invitaţii Clubului Fotografic Nufărul la un curs de iniţiere în tainele fotografiei.

Cursul este realizat în parteneriat cu Asociaţia Euro Foto Art din Oradea, va debuta pe 22 iulie şi va ţine doar 4 săptămâni. Orele de curs vor avea loc la sediul fotoclubului, din Palatul "Vulturul Negru", în zilele de marţi şi joi între orele 18:00 - 19:45, respectiv miercuri între orele 16:00 - 17:45.

Lecţiile vor fi predate de artistul fotograf Ştefan Tóth A.FIAP (preşedintele Clubului Fotografic "Nufărul" din Oradea), care îi invită pe acei care vor să acumuleze cunoştinţe, atât despre tehnicile clasice, folosite pentru realizarea fotografiilor pe peliculă, cât şi a celor digitale. "Unul din avantajele cursului este că absolvenţii vor învăţa să "vadă" altfel faţă de cum au văzut până la înscrierea lor la curs", spun organizatorii.

După însuşirea noţiunilor generale, despre istoria fotografiei, despre elemente de foto-compoziţie şi cele legate de aparatele de fotografiat clasice şi digitale, cursanţii vor participa la o deplasare de creaţie în centrul istoric al municipiului Oradea, cu aparate de fotografiat analog şi digital. De asemenea cursanţii vor avea posibilitatea să realizeze diferite portrete în cadrul studioului Fotoclubului. Cursanţii vor avea şi posibilitatea de a urmări şi exersa mărirea fotografiilor cu ajutorului aparatelor de mărit clasice.

Tot în cadrul acestui curs, participanţii vor învăţa noţiuni legate de procesul negativ şi pozitiv color, despre diapozitive alb-negru şi color, cât şi despre creaţiile multimedia. Tot aici vor fi dezbătute o serie de probleme ale esteticii şi creaţiei fotografice. Cursanţii vor avea şi posibilitatea de a participa la mai multe jurizări ale unor colecţii de fotografii artistice.

Cursul va fi finalizat prin vernisarea unei expoziţii de examen, care va avea loc la data de 20 august 2014, ora 18, în Galeria "Euro Foto Art" din Oradea (Piaţa 1 Decembrie nr. 12). În cadrul expoziţiei vor fi prezentatele cele mai reuşite fotografii, realizate în cadrul cursului şi vor fi înmânate participanţilor la curs după susţinerea examenelor de verificare a cunoştinţelor Certificatele de absolvire.

Absolvenţii cursului vor avea posibilitatea de a deveni membri creatori ai Clubului Fotografic Nufărul din Oradea, sau ai Asociaţiei Euro Foto Art, unde vor avea posibilitatea să-şi continue preocupările în domeniul artei fotografice.

În cadrul cursului vor fi asigurate şi 3 locuri pentru persoane defavorizate (în raport cu numărul personalor înscrise), care vor putea participa la curs în condiţii de gratuitate.

Înscrieri şi informaţii suplimentare, se pot obţine la sediul fotoclubului, din Palatul "Vulturul Negru" - Piaţa Unirii nr. 2 - 4, la telefoanele: 0741/212111şi 0770/ 103500 sau la e-mailurile cfno.ro@gmail.com şi eurofotoart.ro@gmail.com.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON