URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 16 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă suntem prea prost îmbrăcați pentru Qatar Airways? Dacă sacoșele de rafie nu cadrează cu standardul lui Turkish Airlines? Dacă poziția prea apropiată de Debrețin nu e pe placul lui Wizz Air? Dacă Ryanair e un low cost la fel de scump ca orice companie de linie, dar mult mai imprevizibil? Dacă, dacă, dacă... Atunci mai bine zburăm de la Oradea cu frații noștri moldoveni de la HiSky!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
De nu puține ori, pe meleagurile noastre veștile „de bine” se lasă cu surprinzătoare reacții adverse. Dacă trece prin Oradea o vedetă sau un turist oarecare și comite imprudența să-i remarce frumusețea, apar imediat frustrați și nefericiți gata să facă orice vizitator să se simtă, post factum, nepoftit. Îi cer intrusului aspru, cu indignare, ba și cu suspiciune, socoteală. De ce nu s-a plimbat și prin cartiere, să le vadă mizeria...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
19 Mai 2010, 12:31

A început Studfest (FOTO)

A început Studfest (FOTO) A început Studfest
A început Studfest (FOTO) A început Studfest
A început Studfest (FOTO) A început Studfest
A început Studfest (FOTO) A început Studfest
A început Studfest (FOTO) A început Studfest
A început Studfest (FOTO) A început Studfest
A început Studfest (FOTO) A început Studfest
A început Studfest (FOTO) A început Studfest
A început Studfest (FOTO) A început Studfest
A început Studfest (FOTO) A început Studfest
A început Studfest (FOTO) A început Studfest
A început Studfest (FOTO) A început Studfest
A început Studfest (FOTO) A început Studfest
A început Studfest (FOTO) A început Studfest
A început Studfest (FOTO) A început Studfest
A început Studfest (FOTO) A început Studfest

Conferinţa de deschidere a Studfest, cel mai mare festival studenţesc organizat în Oradea, a avut loc miercuri dimineaţă în Aula Magna a Universităţii Oradea.

Moderată de preşedintele studenţilor din Senatul Universităţii, Adrian Dume, în cadrul întâlnirii a luat cuvântul rectorul Cornel Antal, care i-a felicitat pe studenţi, spunând că au dovedit "două calităţi esenţiale - muncă şi responsabilitate - aspecte intrinseci ale succesului individual şi colectiv".

Şi preşedintele Consiliului Judeţean, Radu Ţîrle, i-a lăudat pe organizatori, încurajându-i să îşi trăiască viaţa de student cu responsabiltate, "pentru că unele momente în viaţă nu se mai întorc", îndemnându-i totodată să îşi urmeze visele. "Toţi tinerii visează. Diferenţa este că unii doar visează, iar ceilalţi se scoală şi muncesc pentru ca visele lor să devină realitate", le-a spus Ţîrle celor prezenţi, adăugând că instituţia pe care o conduce este deschisă la proiectele Universităţii şi că la CJ chiar există studenţi practicanţi care vor să înveţe meserie.

Acelaşi a fost mesajul pe care l-a adresat şi viceprimarul Gheorghe Carp, care, în plus, a afirmat că municipalitatea a identificat trei posibile locaţii pentru mult dorita Casă de Cultură a Studenţilor. Cel mai probabil acest sediu va fi într-unul dintre cele trei vechi cinematografe care vor fi retrocedate, anul acesta, municipalităţii.

Carp a salutat şi iniţiativa Fundaţiei Alternative România (FAR), care a sprijinit financiar acest proiect, şi a amintit că fundaţia "a primit cea mai mare finanţare (n.r, în total, aproape 90.000 lei) acordată pe un proiect din partea municipalităţii orădene, pentru organizarea acestui festival".

La rândul ei, Sorina Bradea, reprezentanta FAR, care se ocupă cu proiecte pentru susţinerea tinerilor din 1999, s-a declarat mulţumită de munca depusă până acum pentru organizarea Studfest la Oradea. "Aveam o urmă de regret că nu există o forţă care să declanşeze o unitate de evenimente pentru Oradea. Ei bine, există această forţă", a spus ea, referindu-se la echipa de tineri, cadre universitare, sponsori şi finanţatori care a conlucrat la realizarea acestui proiect.

Ea a mai afirmat că, în cele 5 zile de festival, nu numai studenţii, dar şi bihorenii de rând, au posibilitatea să participe la tot felul de evenimente. "Cine vrea cultură, găseşte cultură, cine doreşte să crească şi să se dezvolte personal poate să participe la atelierele de acest fel, iar cine doreşte să vadă filme, va putea vedea filme în aer liber", a conchis Sorina Bradea.

Festivitatea s-a încheiat cu înmânarea unor diplome de merit pentru cadrele didactice care au conlucrat la organizarea acestui eveniment, rectorul Cornel Antal sau profesorul Ioan Felea fiind printre premiaţi. Tot miercuri dimineaţă, a apărut şi primul număr al revistei Studentocraţia.

Studfest demarează cu diverse conferinţe susţinute de specialişti din diverse domenii de cultură, printre care criticul de teatru Mircea Morariu, rectorul Universităţii Babeş-Bolyai, Andrei Marga, actorul Mircea Diaconu ori politogolul Cristian Pârvulescu, iar vineri seară orădenii vor putea participa la unconcert gratuit Paraziţii, în Disco No Problem, singura condiţie fiind să aducă cu ei o carte.

Festivalul se va încheia duminică seară, la Lotus Center, unde tot gratuit doritorii vor putea participa la un concert susţinut de Mihai Mărgineanu.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
dna
Echipa STUDFEST lucreaza in continuare. Daca va intrebati unde sunt si ce fac la aceasta ora, unii sunt la "centrul de comanda", adica Fundatia Alternative, altii sunt la evenimentele care se deruleaza in aceasta seara. Daca azi au fost festivitatile, costumele oficiale, cuvintele de apreciere, munca echipei este in plina desfasurare. Maine vreau sa il ascult pe Mircea Diaconu.
Postat 19 Mai 2010, 22:57 de catalina
dragos
da...Mihai Margineanu..iuhu...adevarat ambasador al culturii in romania
Postat 19 Mai 2010, 17:20 de popa
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6664 RON
  • 1 EUR = 4.9737 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON