URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că telenovela dintre președintele Consiliului Județean Ilie Bolojan și un grup de cetățeni din Cheriu începe să capete accente tragice. Deși șeful județului le-a oferit un inel, e drept, un inel metropolitan care trecea prin terenurile lor, cei din Cheriu n-au apreciat gestul romantic și l-au târât prin tribunale, pe motiv că le tulbură posesia și buruienile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
08 Decembrie 2019, 09:33

Oradea faptelor bune: Smiley, Delia, Carla’s Dreams şi The Motans ajung la Târgul de Crăciun

Oradea faptelor bune: Smiley, Delia, Carla’s Dreams şi The Motans ajung la Târgul de Crăciun DJ-II DIN TÂRG. Starurile Radio ZU vor emite timp de 7 zile şi 7 nopţi dintr-o "casă" amenajată în Piaţa Unirii, în inima Târgului de Crăciun. Trecătorii îi vor putea vedea la treabă, fiindcă studioul va avea pereţi de sticlă
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Pe lângă o roată-carusel înaltă de 27 metri, Târgul de Crăciun de anul acesta le-a pregătit orădenilor daruri şi mai spectaculoase. Sau, mai degrabă, mai faimoase. 

Pe lângă colindători, locuitorii oraşului vor avea parte şi de concertele "celor mai cool artişti ai momentului", cum sunt ei prezentaţi, în cadrul proiectului "Oraşul faptelor bune" al Radio ZU, care se desfăşoară în premieră la Oradea... 

Un radio la Oradea

Mihai Morar şi Daniel Buzdugan, doi dintre cei mai cunoscuţi oameni de radio din ţară, au anunţat săptămâna trecută că, pentru prima oară, proiectul Radio ZU numit "Oraşul faptelor bune" va fi realizat la Oradea. "Este unul dintre cele mai frumoase locuri din această ţară", a spus Mihai Morar când a anunţat ştirea, în direct.

Pentru al patrulea an consecutiv, opt DJ ai postului - Mihai Morar, Daniel Buzdugan, Răzvan Popescu, Flick "domnul Rimă", Raluca Benavides, Emma, Tea Teodorescu şi Adi Mihăilă "The Hitman" - vor locui şi vor transmite dintr-o "casă" improvizată, amplasată de astă dată în Piaţa Unirii din Oradea, dotată cu un studio cu pereţi transparenţi, astfel încât trecătorii vor putea să vadă ce se întâmplă înăuntru.
Trasmisia din "Oraşul faptelor bune" va dura 7 zile şi 7 nopţi, în perioada 15-21 decembrie, timp în care Radio ZU va promova mai multe cazuri sociale, selectate de echipa redacţională în urma unor înscrieri, în scopul strângerii de fonduri şi ajutorării mai multor oameni aflaţi la nevoie. Se vor putea face donaţii în conturi şi în urne, sloganul campaniei fiind "Trăieşte prin dăruieşte".

"Ploaie" de vedete

"Casa" DJ-ilor a fost deja parţial amenajată în Piaţa Unirii. De acolo nu doar că va emite Radio ZU, ci vor fi realizate şi emisiuni pentru postul ZU TV.

Pe deasupra, proiectul aduce la Oradea şi o sumedenie de concerte. Potrivit organizatorilor, vor susţine show-uri nu mai puţin de 28 de artişti, "cei mai cool ai momentului", în frunte cu Smiley, Delia, The Motans şi Carla’s Dreams. Lista invitaţilor este completată de Edward Sanda, Mark Stam, Vescan, Andreea Olaru, Mira, Adda, Sore, DJ Project, Minelli, Alexandra Stan, Lino, Ruby, Randi, Antonia, Ami, Nicole Cherry, Alex Velea, Noaptea Tarziu, JO, Alina Eremia, Liviu Teodorescu, Spike, Irina Rimes şi Lora.    

Deocamdată, Radio ZU nu a anunţat programul concertelor din Piaţa Unirii, acesta urmând să fie dezvăluit pe măsură ce se apropie cele 7 zile de transmisii live. 

Lumini şi colinde 

Evenimentul "Oraşul Faptelor Bune" este organizat de Radio ZU şi Visit Oradea cu sprijinul Primăriei. De altfel, municipalitatea a pus la bătaie o sumă importantă pentru aducerea echipei postului şi a artiştilor la Oradea: nu mai puţin de 570.000 lei. 

Proiectul completează seria de evenimente programate anul acesta în Târgul de Crăciun, în care se investeşte, separat, circa 900.000 lei. Târgul a fost deschis vinerea trecută, prin aprinderea festivă a luminiţelor de sărbătoare. În perioada aceasta, orădenii şi turiştii sunt ademeniţi în Piaţa Unirii cu tot felul de bunătăţi, de la vin fiert şi cârnaţi la clătite şi kurtos, precum şi cu un patinoar de mari dimensiuni, o roată carusel, adusă în premieră la Oradea, un brad înalt şi spectaculos, înconjurat de lumini şi cu prezenţa lui Moş Crăciun însuşi.

Până în apropierea sărbătorilor, pe scena din piaţa centrală a Oradiei vor mai concerta şi colinda invitaţi precum Paula Seling (6 decembrie), Ştefan Hruşcă (14 decembrie) şi Mircea Rusu Band (22 decembrie). Evenimentele vor continua şi după Crăciun, căci pentru Revelion se pregătesc focuri spectaculoase de artificii, iar patinoarul şi roata-carusel vor rămâne în Piaţa Unirii chiar şi în primele zile ale Anului Nou. Aşadar, distracţia abia începe... 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
13 Comentarii
Poiu
Așa mă gândeam și eu. Sa ne bucuram de ce avem , că avem.
Postat 08 Decembrie 2019, 16:22 de Sandu1206
Sandu
Lasa-i, nu are sens. Hai la un vin fiert mai bine
Postat 08 Decembrie 2019, 16:14 de poiu
sanda
Da bă am primit în Unirii că ne-a demolat în Independenței, erai la sapă pe atunci...
Postat 08 Decembrie 2019, 15:22 de User anonimizat
ajunge!
Cu acest mesaj, disputa personală s-a terminat. De-acum, urmează suspendările de conturi. Vă rugăm reveniţi la dezbaterea temelor de interes general.
Postat 08 Decembrie 2019, 16:21 de Moderator
two
Toată Oradea știe pe cine a băgat Ceaușescu în acele case, în anii 70-80.
Postat 08 Decembrie 2019, 14:34 de Sandu1206
sanda
Dacă vii de la Binș, Șchei sau Mărghita te cred și eu că arată mirobolant.
Postat 08 Decembrie 2019, 14:25 de User anonimizat
Frumos
Arată ca in basme , piata Unirii
Postat 08 Decembrie 2019, 13:40 de Sandu1206
sanda
Atât de social că plătesc impozit pe ambele, probabil tu-mi duci gunoiu de vii doar marțea atunci ai cursă.
Postat 08 Decembrie 2019, 13:31 de User anonimizat
two
Adică ești un caz social ::::))))
Postat 08 Decembrie 2019, 13:11 de Sandu1206
Sandule
Încetează cu provocările!
Postat 08 Decembrie 2019, 13:26 de Moderator
sanda
Din 1982 până în 2018 am stat în Unirii, tu îmi spui mie ce-i Unirii? Acuma stau în Ferdinand și Iosif Vulcan, tu îmi spui mie ce înseamnă centru? Între două autobuze ai văzut roata cu beculețe și ai amețit!
Postat 08 Decembrie 2019, 12:41 de User anonimizat
Oradeanbihor
Oradea nu e pt tine , și mai vine și TWO si amândoi nu știți unde e piata Unirii.
Postat 08 Decembrie 2019, 12:30 de Sandu1206
...
Total nepotriviți pentru un oraș ce se vinde art nouveau sau life nouveau.
Postat 08 Decembrie 2019, 12:04 de User anonimizat
eS
Oradea nu mai este pentru oradeni ci pentru turisti. Bineinteles ca oradenii trebuie sa mearga la munca (cineva trenuie sa plateasca acest bâlci din taxe si impozite), oricum la veniturile lor, nu-si permit sa iasa prea des in acest târg.
Postat 08 Decembrie 2019, 11:27 de oradeanbihor
Multumim din inima
Insa nu stiu daca totusi nu avem cam prea mult timp liber.
Postat 08 Decembrie 2019, 10:47 de User anonimizat
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON