URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 23 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
28 Mai 2019, 15:32

Festivalul fanteziei: Festivalul Copiilor aduce anul acesta în Cetate bufoni regali, bazine gonflabile, o pinata imensă şi spectacole de magie (FOTO)

Festivalul fanteziei: Festivalul Copiilor aduce anul acesta în Cetate bufoni regali, bazine gonflabile, o pinata imensă şi spectacole de magie (FOTO) (foto: Visit Oradea)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Cel mai spectaculos festival pentru copii din Oradea va avea loc şi anul acesta în perioada 31 mai - 2 iunie în fortăreaţa oraşului, care va fi colorată cu jocuri, tobogane şi personaje interesante.

În această ediţie, micuţii se vor întâlni din nou cu Bufonii Regali, care vor aduce cu ei nişte prieteni, numiţi Norişorii Plutitori. De asemenea, organizatorii le-au pregătit şi o pinata uriaşă şi colorată umplută cu dulciuri.

Distracţie în bazine!

Festivalul Copiilor este organizat de Asociaţia pentru promovarea turismului din Oradea şi regiune (Visit Oradea) cu sprijinul Primăriei şi al Muzeului oraşului Oradea.

În perioada 31 mai - 2 iunie, cele două curţi ale Cetăţii vor fi împărţite în mai multe zone tematice: zona toboganelor şi a parcului de joacă, zona atelierelor de creaţie, scena cu spectacole de teatru, muzică şi dans, zona de food şi zona de relaxare, dedicată mai mult părinţilor.

Programul celor trei zile de festival a fost conceput pentru toate vârstele. În fiecare zi, participanţii se vor putea bucura de un parc cu jucării tradiţionale, tobogane şi jocuri uriaşe, bazine gonflabile, un trenuleţ electric şi o pistă de tip pumptrack de 48 metri lungime, pe care copiii o pot parcurge pe biciclete şi trotinete.

Pinata plină cu dulciuri

Anul acesta, cea mai nouă atracţie va fi o pinata uriaşă care va fi agăţată de un copac, în curtea Palatului Princiar. "Pinata va avea o formă de glob sau de cilindru, va măsura circa un metru şi jumătate, va fi colorată, plină cu dulciuri, iar copiii vor încerca să o spargă. Este primul an în care vom prelua această tradiţie anglo-saxonă, sper că va fi pe placul copiilor", a explicat directorul APTOR, Mihai Jurca, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă.

La festivalul vor ajunge şi cai maiestuoşi. Duminică, Clubul Sportiv EQUS ART va face demonstraţii de călărie şi dresură de cai, care vor avea loc în partea estică a Cetăţii, la intrarea din strada Griviţei.

Se-ntorc Bufonii!

Bufonii regali de la Famous Art (Cluj-Napoca) revin la Oradea, de data aceasta însoţiţi de Norişorii Plutitori, personaje spectaculoase ce par că se plimbă prin aer şi care vor aduce cu ele baloane uriaşe de săpun.

De la Festivalul Copiilor nu vor lipsi spectacolele de teatru, cum ar fi "Hansel şi Gretel", "Gâlcevile din Chioggia" şi "Florile şi curcubeul".

Între invitaţi se numără şi magicianul Robert Tudor (finalist la Românii au talent şi prezentator la Vocea României Junior). În plus, pe parcursul celor trei zile, vor fi organizate şi o serie de ateliere (de pictură, airsoft, tir cu arcul, marionete şi benzi desenate).

Teama de ploaie

Preşedintele APTOR a mai spus că în cazul în care weekend-ul va fi ploios, unele evenimente se vor amâna, sau chiar vor fi anulate.

"Evenimentele vor avea loc conform programului, însă dacă vremea nu va ţine cu noi unele reprezentaţii se vor amâna. Dacă este cazul, acestea vor fi chiar anulate pentru că invitaţii au angajamente şi în alte locuri. Sperăm totuşi ca vremea să fie frumoasă şi totul să iasă bine", a spus Jurca.

Pentru părinţi, organizatorii au pregătit zonele de relaxare, iar unul dintre partenerii evenimentului, Spitalul Pelican, va pregăti puncte "de sănătate" în Cetate, unde atât părinţii cât şi bunicii îşi vor putea verifica tensiunea şi glicemia.

Costurile pentru acest festival se ridică la 120.000 de lei, spre deosebire de anul trecut când acesta a costat "în jur de 90-100.000 lei", potrivit lui Jurca. Anul trecut, Festivalul Copiilor a adunat peste 18.000 de vizitatori.


PROGRAMUL FESTIVALULUI

31 MAI

12:00 Capra cu 3 iezi (Spectacol interactiv, Brilliant Diversity)

13:00 Florile şi Curcubeul (Teatru de Păpuşi, Brilliant Diversity)

15:00 Pinata uriaşă

15:00 - 17:00 Atelier de pictură pe sticlă (Noua Acropolă)

16:00 Gâlcevile din Chioggia (Teatru cu şi pentru copii, de Şerban Borda)

17:00 Spectacol de magie interactivă Hocus Pocus

17:00 - 20:00   Marionetele la Cetate (Atelier creativ, Fundaţia Culturală "Festivalul Internaţional de Teatru Oradea")

1 IUNIE

11:00 BUM! (Spectacol cu clowni)

12:00 Spectacol folcloric "Ansamblul Artistic Profesionist Crişana" (În Teatrul de vară)

13:00 Spectacol de magie cu Robert Tudor

14:00 - 17:00 Comics Didactic (Atelier de benzi desenate pentru copii by Mihai Grăjdeanu)

15:00 Hansel şi Gretel (Trupa Arcadia)

15:00; 17:00 Întâlnire cu Bufonii regali (Famous Art)

16:00 Pinata uriaşă

16:00 - 18:00 Atelier de pictură pe sticlă (Noua Acropolă)

16:00; 18:00 Magie în mişcare şi baloane uriaşe de săpun cu Norişorii Plutitori (Famous Art)

17:00 La joacă! cu Ella Bella

19:00 Concert muzical "Cântecele copilăriei" (Hocus Pocus, Sibiu)

2 IUNIE        

11:00 - 13:00 Demonstraţie de călărie şi dresură de cai (Clubul Sportiv EQUS ART, Parcul Cetăţii, intrarea Estică)

11:00 - 14:00 Marionetele la Cetate (Atelier creativ, Fundaţia Culturală "Festivalul Internaţional de Teatru Oradea")

11:00 Florile şi Curcubeul (Teatru de Păpuşi, Brilliant Diversity)

12:00 Capra cu 3 iezi (Spectacol interactiv, Brilliant Diversity)

14:00 One Man Show cu Şerban Borda

14:00 - 16:00 Atelier de pictură pe sticlă (Noua Acropolă)

15:00 Miss and Mister GIFT OF BEAUTY ORADEA Ediţia a XI-a

15:00; 17:00 Întâlnire cu Bufonii regali (Famous Art)

16:00 Màtyás kiràly lopni megy (Spctacol de Teatru de păpuşi în limba maghiară, Cluj Napoca)

16:00; 18:00 Magie în mişcare şi baloane uriaşe de săpun cu Norişorii Plutitori (Famous Art)

17:00 Povestea Prostiei după Ion Creangă (Animo Puppets Studio, Baia Mare)

PROGRAMUL ACTIVITĂŢILOR ZILNICE:

31 MAI – 2 IUNIE   

10:00 - 22:00 Atelier de pictură pe ceramică (Lutelierul)

10:00 - 22:00 Pistă pumptrack

10:00 - 22:00 Parc de joacă cu tobogane, bazine gonflabile, jocuri uriaşe, trambuline şi trenuleţ

12:00 - 20:00 Air Soft (Asociaţia Deus Vult)

12:00 - 20:00 Tir cu Arcul (Asociaţia Deus Vult)

14:00 - 15:00 Jocuri interactive cu Brilliant Diversity

15:00 - 17:00 Face paiting cu Brilliant Diversity

17:00 - 18:00 Distracţie şi baloane modelate cu Brilliant Diversity

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6712 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON