URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 23 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
27 Octombrie 2017, 10:12

Olimpicii Oradiei au fost premiaţi de Primărie. Bolojan: Ei sunt cei care vor schimba faţa oraşului! (FOTO)

65 de olimpici care învaţă la şcolile din Oradea au fost premiaţi de primărie, joi, în deschiderea şedinţei de Consiliu Local.

Este vorba despre elevi care au obţinut rezultate deosebite în anul şcolar 2016 - 2017, la olimpiadele şcolare organizate de Ministerul Educaţiei şi a căror unitate de învăţământ a transmis municipalităţii o copie a diplomei emise de acest Minister.

"O comunitate se dezvoltă prin cei care sunt locomotivele acelei comunităţi, iar locomotivele sunt oamenii performanţi. Îi ajutăm pe cei care au nevoie, dar în egală măsură trebuie să îi respectăm şi să îi recompensăm pe cei care aduc plusvaloare comunităţii. Elevii noştri olimpici sunt oamenii care peste 10-20 de ani vor performa în domeniul lor de activitate, vor schimba faţa oraşului nostru şi vor fi mândria întregii comunităţi. Sunt convins de acest lucru! Nicăieri în lume nu există performanţă fără mentorat, tocmai de aceea îi felicităm pe profesorii acestor elevi, dar şi pe părinţii care îi susţin şi le sunt mereu alături", a spus, la începutul şedinţei, primarul Ilie Bolojan.

Fiecare olimpic, dar şi 60 de cadre didactice care i-au pregătit, a primit din partea Primăriei Oradea un premiu în valoare de 600 de lei. Totodată, viceprimarii Mircea Mălan şi Florin Birta le-au împărţit diplome.

Cele mai multe rezultate la olimpiadele naţionale au fost obţinute de Colegiul Naţional "Emanuil Gojdu" şi de Liceul de Arte, fiecare cu câte 10 diplome.

Potrivit Ordinului 3035/10.01.2012 privind aprobarea Metodologiei - cadru de organizare şi desfăşurare a competiţiilor şcolare şi a Regulamentului de organizare a activităţilor cuprinse în calendarul activităţilor educative, şcolare şi extraşcolare, "olimpiadele şcolare sunt considerate competiţii şcolare de excelenţă, adresându-se elevilor cu aptitudini şi performanţe înalte în domeniul matematicii şi al ştiinţelor, al limbii şi literature române şi al limbilor moderne, al disciplinelor socioumane, al calificărilor profesionale, al artelor, al sportului ş.a.m.d".

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
Felicitări tuturor!
Felicitări tuturor, succese la învățătură pe mai departe, sănătate, sârguință şi numai note bune! Iar părinților și profesorilor acestor copii minunați– răbdare şi înţelepciune pentru a creşte şi educa personalităţi adevărate! Este adevărat că cei de la "Gojdu", respectiv "Liceul de Artă" sunt pe primul loc (cu cate 10 premianți), dar nici cei de la Colegiul Național "Mihai Eminescu" nu sunt "departe" - doar au adus 8 premii pentru Oradea și judetul Bihor, între care și singurele la disciplinele Logică și argumentare, respectiv Istorie, ori Olimpiada "Tinerii dezbat")...
Postat 28 Octombrie 2017, 12:05 de Danutz
URGENT
Plecați! Dacă v-ați pretat la a lua diplome de la Birta și Mălan, asta trebuie să faceți!
Postat 27 Octombrie 2017, 15:12 de TDS
Erata
Ne-am ratat noi viata ramanand in tara*
Postat 27 Octombrie 2017, 11:27 de BlackDot
Recomandarea unui om trecut prin viata
Le recomand tinerilor olimpici sa paraseasca de urgenta Romania si Oradea! Ne-am rar noi viata ramanand in tara si incercand sa schimbam ceva. Nu am schimbat nici noi si nu vor schimba nici ei! Pentru ca ii vor opri de fiecare data cei multi si prosti. Pentru ca sunt in primul rand multi! Si cei putini si destepti nu vor razbi niciodata in fata celir multi. Si prosti. Plecati, copii! Plecati deoparte si poate peste ani va veti lua si parintii cu voi, macar la batranete sa nu mai duca o viata apasata!
Postat 27 Octombrie 2017, 11:26 de BlackDot
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6712 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON